Biden ber om et massivt militærbudsjett på 886 milliarder dollar for 2024

0

Kongressen har lagt titalls milliarder kroner til Bidens tidligere forespørsler

Av Dave DeCamp, Anti-War, 9. mars 2023

Dave DeCamp.

Det hvite hus ber Kongressen om et enormt militærbudsjett på 886,4 milliarder dollar for budsjettåret 2024, der 842 milliarder dollar av budsjettet går til Pentagon. Resten vil gå til andre føderale byråers militære utgifter, inkludert energidepartementets atomvåpenprogram.

National Defense Authorization Act 2024, vil sannsynligvis bli mye høyere enn Det hvite hus ber om, da Kongressen la til titalls milliarder til de to foregående militærbudsjettene. For 2023 ba president Biden om 813 milliarder dollar, men Kongressen la til 45 milliarder dollar, noe som brakte den endelige NDAA til 858 milliarder dollar.

Kongressen kan lett bringe NDDAs militærutgifter for 2024, til over $ 900 milliarder, og nærme seg $ 1 billion. NDAA-ene inkluderer ikke midlene som er autorisert for Ukrainakrigen, som kan legge til ytterligere $ 100 milliarder hvis USA fortsetter å bruke penger på konflikten i samme tempo.

I en uttalelse om forespørselen sa forsvarsminister Lloyd Austin at midlene var nødvendige for å konfrontere Kina, som Pentagon har identifisert som sin topp prioritet.

«Presidentens budsjettforespørsel gir de ressursene som er nødvendige for å takle den voksende utfordringen fra Folkerepublikken Kina, adressere avanserte og vedvarende trusler, akselerere innovasjon og modernisering, og sikre operativ motstandskraft midt i vårt forandrede klima,» sa Austin, et tidligere styremedlem i Raytheon, i en uttalelse.

Ifølge Responsible Statecraft, vil mer enn halvparten av budsjettet sannsynligvis gå til forsvarsentreprenører, med Lockheed Martin, General Dynamics, Boeing, Northrop Grumman og Raytheon som får den største delen. Budsjettet inkluderer 170 milliarder dollar til våpenanskaffelser og 145 milliarder dollar til forskning og utvikling av nye våpen.


Dave DeCamp er nyhetsredaktør for Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave. Se alle innlegg av Dave DeCamp

Biden Asks for Massive $886 Billion Military Budget for 2024

Oversatt for Steigan.no av Espen B. Øuyulvstad

Forrige artikkelPrivatisering av energisektoren og av vann- og avløpsnettet?
Neste artikkelSeier til Kina: Iran og Saudi-Arabia gjenopptar diplomatiske forbindelser
Dave DeCamp
Dave DeCamp er nyhetsredaktør for Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave.