Krigen i Ukraina gull verdt for våpenindustrien

0

Krigen i Ukraina er en gullgruve for verdens våpenprodusenter, ikke minst for de fem største som alle er amerikanske. Dette skriver Finansavisen.

Avisa fortsetter:

Lockheed Martin, Raytheon, Boeing, Northrop Grumman, General Dynamics og de øvrige amerikanske våpenprodusentene fikk i fjor grønt lys fra Washington til å selge våpen, militært utstyr og tjenester for nærmere 1.550 milliarder kroner til andre land, viser en oversikt fra amerikansk UD.

Dette var en økning på hele 48,6 prosent fra året før og blir tilskrevet krigen i Ukraina og opprustning hos USAs allierte, først og fremst i Europa.

I tillegg til våpenprodusentenes direkte salg, sto amerikanske myndigheter selv for salg av våpen til allierte for drøyt 520 milliarder kroner, viser oversikten. Det var en økning på 49,1 prosent fra året før.

– Økningen skyldes først og fremst lisenser knyttet til Ukrainas forsøk på å forsvare seg selv mot Russlands uprovoserte aggresjon, konstaterer departementet.

Ordrebøkene ble raskt fylt opp, blant annet hos General Dynamics som få dager før invasjonen fikk en ordre på 250 Abrams M1-stridsvogner fra Polen , en kontrakt verdt rundt 60 milliarder kroner.

Tyskland bestilte noen måneder senere 35 kampfly av typen F-35, samt tilhørende våpensystemer og utstyr til en verdi av nærmere 85 milliarder kroner fra Lockheed Martin.

Dette er en historisk unik vekst i våpensalget skriver Defense News. Jessica Lewis som er assisterende viseutenriksminister for politikk og militære spørsmål i USA sier:

«Ved å dreie land vekk fra kjøp av russisk utstyr, har vi en gang-i-en-generasjons mulighet til å sette kursen for de neste tiårene. Dette går utover våpenproduksjon og salg – det inkluderer vedlikehold, deler, trening, militærøvelser og mer.»

Følg pengene

Disse våpenprodusentene eies igjen i stor grad av «de vanlige mistenkte»:

Lockheed Martin:

Raytheon:

Boeing:

Northrop Grumman:

General Dynamics:

Krig som bestilt

Denne krigen var akkurat det finanskapitalen trengte. Gjennom krigen overføres hundretalls milliarder dollar til våpenindustrien og derfra videre til deres eiere finanskapitalistene. I Norge dreier det seg om minst 15 milliarder kroner i året som – med «sosialistenes» støtte – skal sluses fra det offentlige og til våpenindustrien og deres finansielle eiere.

Og tilfeldigvis er det de samme finansoligarkene som ble så søkkrike da koronapolitikken tvang landene til å ta opp tusenvis av milliarder dollar i lån fra dem.

Og det er de samme gigantene som eier de mediene som pusjer denne agendaen og de teknogigantene setter agendaen for hva folk skal få lese eller ikke.

En del av de «sosialistene» som støtter denne gigantoverføringa fra 99% av samfunnet til de ultrarike kaller dette en «konspirasjonsteori». Noe må de jo si, stakkar når harde fakta fra børsen dokumenterer hva de er med på.

Forrige artikkelHvem i USA er det som ønsker krigen i Ukraina?
Neste artikkelNord Stream angrepet – en «krigshandling»