Israel drepte flere sivile i flyangrep på boligområde i Damaskus

0
Amatørfoto fra boligområde i Damaskus som ble bombet av Israel natt til 19. februar 2023.

Mens Syria teller sine døde og sårede etter jodskjelvkatastrofen og nektes humanitær støtte fra de vestlige landene som hevder å være humanitære, har Israel bombet boligområder i Damaskus og drept minst fem mennesker.

Al Jazeera skriver:

Israelske missilangrep på den syriske hovedstaden Damaskus har drept fem mennesker og skadet flere boligbygg, ifølge tjenestemenn og medieoppslag.

Raidene tidlig på søndag rammet en bygning sentralt i Kafr Sousa-området i Damaskus nær et stort, tungt bevoktet sikkerhetskompleks nær iranske installasjoner, sa nyhetsbyrået Reuters som siterer vitner.

Det syriske nyhetsbyrået SANA som siterer en militærkilde sa at Israel utførte angrepene rettet mot flere områder i hovedstaden like etter midnatt og forårsaket fem dødsfall og 15 skader blant sivile, samt skade på flere boligbygg.

«Det forårsaket skade på flere sivile hjem og materielle skader på en rekke nabolag i Damaskus og i nærheten,» sa hæren i en uttalelse.

Opptak lagt ut av statlige medier viste at en 10-etasjes bygning ble hardt skadet i angrepet, og knuste strukturen i de nedre etasjene.

– Angrepet på søndag er det dødeligste israelske angrepet i den syriske hovedstaden, sa Rami Abdel Rahman, leder av Syrian Observatory for Human Rights.

Så langt har vi ikke hørt noen fordømmelser fra norske politikere. Og vi regner oppriktig talt ikke med å høre stort. Israel har frikort til å begå de krigsforbrytelser regimet måtte ønske uten at det får noen konsekvenser for landet eller regjeringa.

Forrige artikkelKontroll eller bare troll?
Neste artikkel‘En vakker strøm av raseri’ – The Observer, The Great Peace March og Nord Stream