Avledningens spøkelser: USA gjeter NATOs papirtigre inn i glemselen

0
Teufelsberg, djevelfjellet, ved Berlin.

Av Larry Johnson, 30. januar 2023. 

Larry Johnson

Innen synsvidde av den olympiske stadion som Albert Speer bygget for Hitlers OL i 1936, ruver det en høy ås over det fasjonable Grunewald-distriktet. Et sjeldent syn i det flate Berlin, det var en gang en hoppbakke der og den brukes fortsatt av skiløpere om vinteren. Toppen er rester av en NATO-lyttestasjon, som ble brukt under den kalde krigen for å avlytte russiske styrker og deres allierte i Warszawapakten, ligger der forlatt.

Men det er ikke noe naturlig med åsen. Den kalles «Teufelsberg», djevelens fjell, med god grunn. Fjellet er laget av ruinene fra titusenvis av ødelagte bygninger fjernet fra Hitlers Berlin, da byen møysommelig ble gjenoppbygd.

Det var en konsekvens av forrige gang Tyskland sendte stridsvogner inn i Ukraina. Og russerne etterlot seg en iøynefallende påminnelse over gaten fra den utbrente Wilhelmine Reichstag-bygningen. Gaten huser nå det dagens tyske parlament og heter nå Forbundsdagen, som Olaf Scholz driver som nåværende kansler. Like ved står det massive russiske krigsminnesmerket, høyt flankert med to av T 34-stridsvognene som den sovjetiske hæren hadde drevet fra Russland for å knuse inn i hjertet av Tyskland i 1945.

Men det har ikke påvirket den massive inkompetansen til det siste amerikanske, tvungne NATO-bidraget, med utstyr til de tapende ukrainerne, godt på vei til nederlag. Problemet med den amerikanske responsen generelt, er det samme problemet som USA har stått overfor i alle sine andre mislykkede militære svar i det siste halve århundret. Vi ser ut til å være i stand til å definere vårt oppdrag, men ikke vårt mål.

I dette tilfellet ser USA sitt oppdrag med å svare på det ukrainske tilbudet om forsyning av tropper til å kjempe krigen til seier, hvis Vesten vil levere utstyret. Dessverre har den amerikanske administrasjonen og forsvarsetablissementet ikke tatt seg bryet med å forstå, langt mindre analysere de militære realitetene som Ukraina står overfor. Til tross for å ha amerikanske rådgivere på plass i Ukraina, har ukrainerne blåst ut de nesten 2 millioner granatene som er sendt dem. Tilsynelatende gjorde ikke amerikanske militærplanleggere regnestykket på forhånd, og nå har de våknet og gitt Ukraina beskjed om at det ikke er nødvendig å svare på alt det russiske artilleriet som kommer inn, for tiden med en hastighet på ti granater mot en ukrainsk.

Og i stedet for å planlegge målet og evaluere hvilken arbeidskraft og utstyr som ville være nødvendig for å oppnå det, hoppet det amerikanske forsvarsetablissementet i NATO rett inn og ventet til begynnelsen av 2023 med å kunngjøre to studier, ved at CSIS og Rand projiserte tøffe utsikter.

Dette er kanskje ikke så overraskende gitt den forsiktige unngåelsen av noe så klebrig som faktisk militærtjeneste, fra noen i Biden-administrasjonen. Men de har likevel sterke meninger om «nasjonal sikkerhet». Og de overstyrer alle høyere militære offiserer som reiser skrikende militære spørsmål som kan avvike fra deres PR-mål. Og det er den eneste krigen de og Zelensky-regjeringen virkelig konsentrerer seg om.

Heldigvis for Bidens nasjonale sikkerhetskelnere, ser dagens amerikanske militære ut til å være kommandert av den mest forbløffende samlingen av nøye utvalgte moralske feiginger i vår nasjons historie.

Så det er heller ikke overraskende, hvis politisk avledning, ikke effektivitet, er det eneste målet: å blåse opp tallene i pressemeldinger er viktigere enn innvirkning på slagmarken. Så vi strakk oss inn i vår beholdning av foreldet utstyr og hostet opp for eksempel 200 M113 pansrede personellkjøretøyer. Disse er tynnpansret med aluminiumslegering, antikviteter fra Vietnamkrigens tider og kan være egnet til å flytte lik eller sårede, men lite annet. De kan lettere defineres som «mål».

Vi kastet også inn 50 eller flere Bradleys, og tyskerne bidro med 40 Marder Infantry Fighting Vehicles (IFVs)), designet for 50 år siden, med både små og få våpen og designet for å brukes i dag, bare i kombinerte våpenkonfigurasjoner ledsaget av en tank til 3 eller flere IFVer. Uten stridsvogner og den kombinerte våpentreningen er de, i likhet med 113-ene, i ganske stor grad mål. Franskmennene kom opp med noen pansrede biler med en hyggelig liten kanon, som i det minste kunne være nyttige som et antitankvåpen hvis de ble gravd inn, men ville aldri overleve lenge på en moderne slagmark, og det er grunnen til at franskmennene bruker dem i Afrika.

Det er noen MRAPS, og Humvees for å blåse opp de misvisende tallene, med flere mål som burde brenne veldig bra, noen mindreverdige kanoner og foreldede missiler og annet fyllstoff. Det eneste problemet med alt dette utstyret er at mye av det må «renoveres», og når det hele begynner å fungere, er det et vedlikeholdsmareritt av inkompatible deler og forskjellige våpensystemer. Dette utstyret vil ankomme i rykk og napp, på ennå ikke spesifiserte tidspunkter, og alle krever spesialisert opplæring fra den minkende ukrainske styrken som er tilgjengelig.

Problemet er at Zelensky hyler at hvis han ikke får stridsvogner innen august, er alt dette en akademisk øvelse. Oberstløytnant Daniel Davis, en panseroffiser, kan ikke se noen måte der stridsvognene kan rehabiliteres leveres og at mannskapene får trent minimalt, før høsten.

Ingenting av dette avbryter den politiske muskelbruken fra kelnerne i Biden National Security korps. Det som tross alt teller er PR-kampanjen og å sørge for at USA og NATO kan sees på som dedikerte givere av alt spøkelsesutstyret de kan, for å møte Zelenskys absurde «behov» i hans egen PR-krig, for å opprettholde en viss troverdighet i hans kollapsende regime.

Så, etter en absurd kamp med tautrekking på et møte på Ramstein, forpliktet USA 31 av sine Abrams M1-er (etter renovering selvfølgelig), komplett med støttekjøretøy og mannskapstrening. Det er en hel panserbataljon, i en krig som på 11 måneder har sett nesten 8000 ødelagte ukrainske pansrede kjøretøy alene. Og mot protesten fra sin egen hær, har Tysklands Scholz galant gått med på å besørge 112 av sine avanserte Leopard 2-stridsvogner, i løpet av «en uspesifisert tidsperiode».

Militære kontraktører vil overalt jobbe opp bonuser de fikk fra sine lokale nasjonale NATO-bevilgninger, for arbeidet det tok å montere og renovere den største konvoien av foreldet utstyr i militærhistorien.

Og bare muligens, når bladene faller senere i år, og Zelensky soler seg i et av herskapshusene sine i Florida, vil det være den jækeligste trafikkorken noensinne på jernbanens knutepunkter i Øst-Polen.

Det meste av selve Ukraina vil være under en midlertidig russisk militær okkupasjon, etter hvert som slutten utspiller seg. Og generalstabene i flere vestlige land, inkludert USA, vil glede seg over å høre at stridsvognene deres regjeringer hadde betalt for å oppdatere, uten å påvirke militærets departementale bevilgninger, på en eller annen måte aldri ble sendt.

Dessverre var det utilsiktede konsekvenser. Etter å ha holdt ut 30 år med perfid oppførsel fra USA, etter den kalde krigen og svindelen innrømmet av Angela Merkel i Minsk-avtalen, så vel som Istanbul-avtalen, mistror russerne nå Vesten fullstendig.

NATOs mislykkede og elendig planlagte innsats til støtte for Ukraina avslørte det hule skallet organisasjonen har blitt. Den er nå mer en imponerende samling av flagg enn en troverdig militærmakt. Og Russland lærte sin egen konkurransekraft, under presset fra vestlige sanksjoner som hadde til hensikt å svekke og fragmentere henne.

Mens høylytte amerikanske generaler babler i vei offentlig om å møte den kinesiske utfordringen over Taiwan, får den nylige erfaringen fra russiske generaler dem til å lure på om det amerikanske militæret kunne forsvare Catalina øya utenfor California.

Russerne har lært mye. Hva har USA og NATO lært?

Hva vil Russland gjøre nå?


Originalen ligger her:

PHANTOMS OF THE EYEWASH: AMERICA HERDS NATO’S PAPER TIGERS INTO OBLIVION By Thomas Lipscomb

Oversatt for Steigan.no av Hans Snøfjell.

Forrige artikkelUkraina: Krigen som feilet
Neste artikkelHar jeg løst en folkehelseinstituttgåte?
Larry C. Johnson er en veteran fra CIA og utenriksdepartementets kontor for bekjempelse av terrorisme. Han er grunnlegger og administrerende partner av BERG Associates, som ble etablert i 1998. Larry drev opplæring for USAs spesialstyrker i 24 år. Han har blitt utskjelt av både høyre og venstre.