USA er så fornøyd med stedfortrederkrig at de vil kopiere erfaringene i Ukraina til Kinas nabolag

0
Skjermdump fra nettsida til US Marines

Krigen i Ukraina er en stedfortrederkrig der ukrainere blør for NATO med sikte på å ødelegge Russland. Dette innrømmes åpent i Kiev og Washington, så nå er det bare ytterst enfoldige mennesker som ikke har forstått det.

I et intervju med den ukrainske TV-kanalen LB.ua kom Ukrainas forsvarsminister Oleksiy Reznikov med ytterst klare uttalelser som bekrefter det vi lenge har pekt på:

«Vi fører NATOs krig i dag,» sa han, «De slipper å yte blod. Vi yter blod og de gir oss våpen.»

https://twitter.com/SirSiron/status/1611475780881764352/video/1

Han sa også:

«I Madrid, på toppmøtet, etter å ha godkjent NATO-strategien i 10 år, ble den russiske føderasjonen anerkjent som hovedtrusselen. I dag er Ukraina det viktigste NATO-landet som ødelegger den russiske hæren.»

Reznikov hevdet også at hans NATO-kolleger har sagt til ham, både i samtaler og via tekstmeldinger, at Ukraina er «sivilisasjonens skjold» og «forsvarer hele den siviliserte verden, hele Vesten».

Skjermdump fra videointervju

Leon Panetta, tidligere direktør for CIA (2009–11) og forsvarssminister (2011–13) under Barack Obama-administrasjonen, erklærte i midten av mars 2022 med hensyn til Washingtons rolle i krigen:

«Den eneste måten å i utgangspunktet håndtere Putin på akkurat nå er å fordoble vår egen innsats. Hvilket betyr å gi så mye militærhjelp som nødvendig til ukrainerne slik at de kan fortsette kampen mot russerne… Vi er engasjert i en konflikt her. Det er en stedfortrederkrig med Russland enten vi sier det eller ikke. Det er faktisk det som skjer. Og av den grunn må vi være sikre på at vi gir så mye våpen som mulig… Ikke tvil på det, diplomati kommer ingen vei med mindre vi har innflytelse. Og måten du får innflytelse på er ved å ærlig talt gå inn og drepe russere. Det er det ukrainerne må gjøre. Vi må fortsette krigsinnsatsen… Fordi dette er et maktspill. («USA er i en proxy-krig med Russland,» Bloomberg , 17. mars 2022)

Watch U.S. Is in a Proxy War With Russia: Panetta – Bloomberg

Washington er så fornøyd med denne modellen at de vil kopiere den

Financial Times skriver:

Topp Marine Corps-general James Bierman skisserer omfattende reformer for å tilpasse styrkene til USA til mulig konflikt om Taiwan. Og FT skriver videre:

Bierman sa at USA og dets allierte i Asia etterlignet grunnarbeidet som hadde gjort det mulig for vestlige land å støtte Ukrainas motstand mot Russland i forberedelsene til scenarier som en kinesisk invasjon av Taiwan.

«Hvorfor har vi oppnådd suksessnivået vi har oppnådd i Ukraina? En stor del av det har vært fordi etter russisk aggresjon i 2014 og 2015, satte vi i gang et seriøst arbeid for å forberede oss på framtidig konflikt: opplæring av ukrainerne, forhåndsposisjonering av forsyninger, identifisering av steder vi kunne drive støtte fra, opprettholde operasjoner.»

«Vi kaller det å sette teateret. Og vi setter teatret i Japan, på Filippinene og andre steder.»

Så USA «satte et teater» for stedfortrederkrig I Ukraina. Det var så vellykket at de har klart å blø statskassene til alle sine «allierte» for å sponse blodtappinga av Ukraina i et forsøk på å ødelegge Russland. Det var så vellykket at tidligere venstreorienterte i Europa har forlatt sin gamle kritikk av NATO og USA-imperialismen og blitt entusiaster for våpeneksport og krigsinnsats.

Nå kan de forbedere seg på å kopiere standpunktet under USAs framtidige stedfortrederkriger mot Kina.

Forrige artikkelDet skjer mye «spennende» innafor reproduksjonsteknologien
Neste artikkelFritt ord sponser undervisning mot steigan.no i skolen