NRK tatt med buksene nede

0

NRK er nå tatt med buksene nede, i et bevisst forsøk på spredning av falsk propaganda for koronavaksinenes påståtte effektivitet.

Av Margrethe Salvesen.

Dette må være et soleklart brudd på Vær Varsom-plakatens punkt 3.7: «Kilder skal gjengis korrekt. Pressen har plikt til å gjengi meningsinnholdet i det som brukes av intervjuobjektets uttalelser.»

I den rystende NRK-artikkelen (28.1.2023) om en ung kvinne som har måttet fjerne livmoren etter ustanselige blødninger grunnet bivirkninger fra vaksinene, så sniker NRKs journalister inn en setning om at injeksjonene «har vist seg å være ekstremt effektive».

Dette utsagnet skal angivelig komme fra en medisinsk fagperson, en gynekolog, noe som automatisk bidrar til en legitimering av utsagnet og til å gi det en tyngde av sannhet.

Problemet er at gynekologen aldri har uttalt dette til NRKs journalister. Gynekologen opplyste selv om denne «feilen» i et kommentarfelt på FB i dag (se bilde).

Vi er vitner til at nyhetsmedia igjen og igjen forer folks bevissthet med mer eller mindre subtile propaganda-budskap, som ikke nødvendigvis stemmer med den virkelige verden.

Alle som har fulgt med i nyhetsmedia har kunnet merke seg hvordan vaksinenes bivirkninger konsekvent har blitt bagatellisert og underslått, og hvordan myndighetene benekter og bortforklarer alt i det lengste.Denne gangen ble NRK tatt på fersken, takket være en oppvakt leser som stilte spørsmål og en medisinsk fagperson som svarer offentlig. Men hvor mange ganger har NRK og andre nyhetsmedier feilinformert på samme måte uten å bli tatt? Alle saker om vaksinen fra nyhetsmedias bør sjekkes. Dette er en soleklar sak for PFU.

Les også: Hvor mange må dø av «vaksinene» før det blir satt stopp?

Forrige artikkelVil Regjeringa egentlig ha bønder i Norge – bønder går ei svært usikker framtid i møte
Neste artikkelConsortium News redaktør navngitt på hemmelig «desinformasjonsliste»