Falskspillerne – kollektivt forræderi

0
KYIV, UKRAINE - Feb 5, 2015: French President Francois Hollande and Chancellor of the Federal Republic of Germany Angela Merkel during an official meeting with President of Ukraine Petro Poroshenko

I nylig intervju med The Kyiv Independent innrømmer den tidligere franske presidenten Hollande at også han undertegnet Minskavtalen for å lure Putin  i en felle. Få Putin  til å tro at Minskavtalen skulle være en avtale om fred for befolkningen i Donbass. 

Av Eva Thomassen.

Tidligere forbundskansler Merkel og tidligere president Porosjenko har også i det siste innrømmet at Minskavtalen var rett og slett ikke verdt annet enn det papiret den var skrevet på. De undertegnet avtalen for at Ukraina kunne kjøpe seg til å bygge opp de militære styrkene til den sterkeste hæren i Europa. Det sto NATO for. NATO skilte ikke  mellom nazister og ordinære soldater. Nazibataljonen Azov var en slik gruppe Norge og andre NATO-land trente. Ukraina ble et fristed for nazister fra hele verden. Det viktigste var at de fikk trening i å hate russere. Og, nærmest være besatt av å få lov å drepe russere. Donbass ble et fristed for alt det Minskavtalen skulle forhindre det ble.

Det Merkel, Porosjenko og Hollande i realiteten gjorde var å undertegne dødsattesten til den russisktalende befolkningen i Donbass. 

Hvorfor innrømmer Merkel og Hollande dette nå?

Ikke ligger de for døden. Er de fornøyd med det de ser på bakken? At resultatet av løgnen gir resultater? At de vil vise solidaritet og stolthet overfor alle som har vært med på løgnen? Alle allierte i NATO? At menneskeliv ikke betyr noe? Selv ikke europeiske menneskeliv? At målet om å knuse Russland kan bli virkelighet- bare man kriger nok. Tyskland og Frankrike som i sin tid satte på bremsen for ukrainsk medlemskap i NATO i 2008 ser i dag at det var en lur vurdering. Det var først nå den ukrainske hæren var gryteklar som proxyhær. Først nå den innfrir noen av betingelsene for NATO-medlemskap. Gir tilbake det vi sådde.

Har Norge også drevet et dobbeltspill?

Ledere som liker krig

At NATO oppfattes som en eksistensiell trussel mot Russlands sikkerhet er noe Putin allerede under sikkerhetskonferansen i München i 2007 advarte mot.

NATO ble etablert av USA for å «beskytte» Europa mot Sovjetunionen under den kalde krigen. USA dro Europa inn i noe som skulle vise seg å bli en tragedie for Europa og freden i Europa. Europa har ingen garantier for at USA vil komme oss til unnsetning ved en eventuell krig. Krigen i Ukraina viser tydelig at NATOs eskalering av den vil dra Europa inn en krig mellom USA og Russland. Og, det er ikke Putins feil.

At ledere i Europa i dag følger USA inn i en eventuell tredje verdenskrig er noe resten av verden sitter og ser med vantro på. Vi i Europa er fortsatt beruset av rollefiguren Zelensky.

Frykten for spredning

Vi får høre fra våre ledere at om vi ikke sender våpen og penger vil Russland angripe resten av Europa. Vi må derfor ikke la Russland vinne denne krigen. Fred er ikke et våpen. Krig er våpenet.

NATO-landene har snart ikke våpen igjen. Hadde våre ledere trodd at Russland ville føre denne krigen videre i Europa så gir man vel ikke bort våpen opprinnelig ment som forsvar av eget land. Dersom Russland vinner denne krigen vil et helt kontinent være forsvarsløst mot Russland? Med andre ord. Våre ledere gambler med våre liv dersom det er for å beskytte oss de kriger i Ukraina. Dette er irrasjonelt, men brukes som et narrativ videreformidlet 24/7 siden 24 februar i alle vestlige medier og blant de fleste som har disse avisene som eneste kilde. Verdt å bemerke at EU har stengt alle russiske medier. Zelensky har stengt alle medier.  Da gjenstår propagandaen og krigen i Ukraina er den største propagandakrigen i historien.

Lederne i NATO er glad i krig. Norge har deltatt i alle amerikanske kriger siden 1990. Med Ukraina er det 11 kriger. Daværende statsminister, nåværende generalsekretær i NATO, Jens Stoltenberg, har deltatt i mange kriger. Støre også. Stoltenberg slapp 588 bomber over Libya og ville gjort det om igjen. Støre er enig. Støre priser og er personlig venn med Hillary Clinton som ikke er kjent som en fredsdue. Obama fikk fredsprisen for sine kriger. God venn av Stoltenberg. Så krig er ikke ukjent. Men, menneskene i landene krigene pågår er ukjente.

Les: Norge donerer artillerigranater til Ukraina

Kollokvium

De politiske lederne møtes, snakker med Zelensky på videolink. Han legger inn bestillinger. Våre ledere noterer. Fordeler bestillingene. Og, sender våpnene og pengene etter avtale. Det er på disse møtene lederne våre blir enige i hva de skal si til egen befolkning. Hvilke løgner som virker overbevisende. «Putin» er en gjenganger. Norge sender 32 trailere med bruer, EU sender 50 millioner lyspærer. Norge sender NAMAS. 14,4 milliarder skattekroner har Støre brukt på 10 måneder. Han har lovet å bruke mer. Egen befolkning har han satt på sparebluss.

Støres første dag på jobben etter jul. Nei, det var ikke strømprisene han var opptatt av. Han hadde Zelensky på tråden og lovet mer penger og våpen.

«Fred»: Julebudskapet til Stoltenberg

Stoltenberg har nå i jula kommet opp med et fredsforslag. Våpen for fred. Det er på slagmarken det skal bli fred. Først skal mennesker slaktes, bli kanonføde, blodbad, drepte soldater, ødelagt land. Over 100 000 unge ukrainske soldater er drept. Nye skal trenes av blant annet Norge. Da blir det fred.

Europa

Det vi ser i Europa i dag er resultatene etter Merkels 16 år som sentral leder i Europa. Hva har hun etterlatt seg? Et kontinent med middelmådige ledere, ikke én statsleder. Et Europa uten moral. Et Europa i krig. Et Tyskland med ledere som sender Europa ned i fattigdom. Et Europa som risikerer en atomkrig på eget kontinent. Fred var det bare Putin som trodde på.

En verden som nok en gang får bekreftet at Europa og vestens ledere  ikke er til å stole på. Men, hvem kan vi stole på? Vi som bor i Europa. Vi vil ha fred, men det får vi ikke. Vi bestemmer ikke. Vi blir ikke lyttet til. Vi blir lurt vi også.

Krigsforbryterdomstol

Forræderi som kan gi opphav til en krigsforbryterdomstol.

Merkel, Holland og den tidligere presidenten Porosjenko har 14.000 liv på samvittigheten samt lidelser for millioner av befolkningen i Donbass- fra 2014-2022.

Det er nevnt at dette bør føre til opprettelsen av en internasjonal krigsforbrytertribunal:

YouTube player
YouTube player

Putin trodde på diplomati. Han var den eneste som trodde på diplomati. Han ble lurt. Nå er det ingen i Europa han kan stole på. Men, han har fått rett. Minskavtalen ble sabotert. Han fikk NATO på dørterskelen. Krigen raser. Fred er blitt et fremmedord. Våre ledere spiller et høyt spill. De leker med våre liv. Vet de det selv? Eller lider de av amerikansk «eksepsjonalisme»?

Forrige artikkelPill råtten modellering
Neste artikkelCIA står bak hemmelige planer om å kidnappe, torturere og myrde ukrainske dissidenter