Facebook innrømmer at de «ofte undertrykker sant innhold» om vaksiner mot covid-19

0
Kilde: The Daily Signal

Dette går fram av lekkede eposter mellom Facebook og Det hvite hus.

Nettavisa The Daily Signal skriver:

Facebook fortalte en tjenestemann ved Biden-administrasjonen at Big Tech-selskapet ikke bare undertrykte feilinformasjon, men ofte tok grep mot «viral spredning» av «sant innhold» angående COVID-19-vaksinene.

Missouri statsadvokat Andrew Bailey offentliggjorde dokumentene tidligere denne uka. Bailey skaffet disse dokumentene tilveie gjennom en rettssak, Missouri mot Biden, med påstand om at noen av president Joe Bidens øverste embetsmenn «samarbeidet med Big Tech sosiale medieselskaper for å krenke amerikanernes rett til ytringsfrihet under det første grunnlovstillegget.»

«Jeg ønsker å beskytte missourianere og frihetene de nyter godt av, og det er grunnen til at jeg som riksadvokat alltid vil forsvare grunnloven,» sa Bailey til The Daily Signal i en e-post torsdag. «Denne saken handler om Biden-administrasjonens åpenbare ignorering av det første grunnlovstillegget og sitt samarbeid med Big Tech’s sosiale medieselskaper for å undertrykke meninger den er uenig i.»

«Jeg vil alltid kjempe tilbake mot ikke-valgte byråkrater som søker å indoktrinere folket i denne staten ved å krenke vår konstitusjonelle rett til fri og åpen debatt,» lovet Missouri-advokaten.

I en e-post til Det hvite hus datert 21. mars 2021 , diskuterte en Facebook-ansatt «mekanismer for å takle innhold som innebærer vaksinevegring» med Andrew Slavitt, den gang seniorrådgiver i Bidens COVID-19 responsteam, og Rob Flaherty, direktør for Det hvite hus med ansvar for digital strategi.

«Du spurte oss også om våre virkemidler for å redusere viral spredning i vaksinasjonsnøling,» skrev Facebook-medarbeideren, hvis identitet ble sladdet. «Som du vet, i tillegg til å fjerne feilinformasjon om vaksiner, har vi vært fokusert på å redusere viralspredning av innhold som motvirker vaksiner som ikke inneholder handlingsrettet informasjon. Dette er ofte sant innhold, som vi tillater på postnivå fordi det er viktig for folk å kunne diskutere både sine personlige opplevelser og bekymringer om vaksinen, men det kan oppfattes som sensasjonelt, alarmerende eller sjokkerende.»

«Vi fjerner disse gruppene, sidene og kontoene når de i uforholdsmessig grad promoterer dette sensasjonelle innholdet,» la den Facebook-ansatte til. Han eller hun lovet da: «Mer fra denne fronten når vi fortsetter med å implementere.»

I denne e-posten til Det hvite hus innrømmet Facebook-representanten å at selskapet forhindrer eksponering av innhold som ikke bryter med Facebooks retningslinjer – innhold som ikke er «handlingsrettet». Ansatte antydet også at Det hvite hus hadde bedt Facebook om å ta disse tiltakene.


Dokumenter som er skaffet til veie av statsadvokat Andrew Bailey:


Les artikkelen til Tyler O’Neil her: Not Just Misinformation: In Emails to White House, Facebook Admits Suppressing ‘Often-True Content’ on COVID-19 Vaccines

Forrige artikkelAbsurditetenes plusslogikk
Neste artikkelDusinvis av sivile drept av amerikanske og britiske våpen i Jemen