De blodige klovners vals

0
Kilde: euobserver.com

Av Arnaud Develay, 12. januar 2023 

Arnaud Develay

Våpenhandel utført av ukrainske bander har gjort det mulig å øke antallet våen og våpenlagre på det svarte markedet til uslåelige priser i EU-landene.

Gjennom en enestående utgytelse av solidaritet har Europa sendt massive mengder våpen til Ukraina. Våpen som utvilsomt vil ende opp med å drepe Pierre, Jacques, Anne, til og med deg eller meg. Veien til helvete er brolagt med gode intensjoner.

Dette er boomerang-effekten som allerede er sett gjennom den latterlige innføringen av «sanksjonstogene»: Før vi slapp ut 100 millioner euro for å utstyre de ukrainske væpnede styrkene, er det vanskelig å tro at den franske presidenten Emmanuel Macron, ikke forsto risikoen for at våpnene vil bli brukt til å utstyre enheter som ikke bryr seg om Frankrikes interesser med å beskytte sin egen befolkning.[1]

Siden mars i fjor har NATO- og G7-landene massivt matet Zelensky og hans klikk med våpen av alle slag.[2]

Amerikansk flyger forbereder våpen på vei til Ukraina. Kilde: strategic-culture.org

Sulten til Kievs blodige klovn blir imidlertid aldri stillet.

Ved å gjøre det, havner mange av disse våpnene også i hendene på terroristgrupper i Afrika, noe som gir næring til politisk ustabilitet der.[3]

Samantha Power, direktør for Det amerikanske byrået for internasjonal utvikling (USAID), indikerte at Ukraina bruker «det svimlende beløpet på seks milliarder dollar hver måned» på krigen, der denne summen blir servert Zelensky av vestlige partnere.[4]

Dette er hundretusener av pistoler, angrepsrifler, maskinpistoler og granater, og hundrevis av millioner patroner av ulike kalibre, eksportert til Ukraina de siste åtte månedene. Selv kosovoalbanerne kunne ikke dra nytte av slike generøsitet.

Det kan argumenteres for at alle leveranser til Ukraina er kontrollert av våpenbaroner, det være seg ukrainske kriminelle syndikater knyttet til Kiev-oligarker og politikere, samt internasjonal kriminalitet.

Modell F-1 granat [Kilde: cgtrader.com]

Dette er på ingen måte russisk smuglergods. Operasjonen er fullstendig under ukrainsk kontroll. Selv om finske myndigheter allerede har tatt opp denne trusselen, har Helsinki blitt bedt om ikke å lage bølger.[5]

Disse «krigsherrene» bygger formuer ved å videreselge de ulike våpensystemene på det svarte markedet. Sistnevnte blir matet takket være mangfoldet av alle modellene av bærbare våpen som tilfeldigvis er registrert på de såkalte listene over «solidaritetsforsyninger» for den ukrainske hæren. I noen tilfeller påpeker darknet-handelsmenn at våpnene ble «testet i krigen mot Russland.»

Ved å se nærmere på dette svært lukrative markedet, lærer vi for eksempel at patronpakker med 5,45 mm NATO-kaliber (1080 patroner) selger som varmt hvetebrød, til 120 dollar stykket. Prisene er konvertible i alle valutaer. Et gammelt Kalashnikov (AK-74, AKMS) angrepsgevær med løp som har avfyrt 10.000 runder, koster knapt 300 dollar. Makarov-pistolen (9 mm, sovjetisk standard) er estimert til $ 400. En modell F.1 granat (verdsatt under sovjettiden og ligner på den franske Alsetex LU 213) er videresolgt for $ 100.

Ukrainske kalasjnikover selges og kjøpes av mafianettverk til priser som er lavere enn de som ble brukt under konflikten i Serbia.

På den tiden ble alle mafiaene i Europa forsynt med angrepsgeværer gjennom Albania. I dag er det ikke bare AK-74 som kan kjøpes fra Ukraina. Listen er utvidet og fullført til glede for kjøpere.

Manuelle bazookaer er til salgs fra $ 500 per stykk. Prisen på SPG-9 granatkaster er satt til 3000 USD. En snikskytterrifle med NATO-unification optics, er tilgjengelig for 1200 USD. Prisen på en Javelin ATGM anti-tank styrt missil (stjålet under leveranser fra USA til den ukrainske hæren) er 30.000 USD.

Javelin anti-tank missiler har en høy verdi på det svarte markedet. [Kilde: businessinsider.com]

Blant de siste ukrainske tilbudene er den fjernstyrte, tyrkiske Bayraktar TB2 med 4 enheter høypresisjonsammunisjon.

[Kilde: zia.ua]

Den fremtredende ukrainske bloggeren Shariy undersøkte Ukrainas massive kjøp av disse kampdronene og konkluderte med at det var en korrupsjonsordning som involverte det ukrainske forsvarsdepartementet.[6]

I lys av profitten som står på spill, bør vi ikke forvente at Europol, som fra Haag har kjempet mot våpenmarkedet i EU, vil sette i gang en etterforskning.

Som illustrasjon vil våre lesere med interesse notere skjermbildene (se bilder under artikkelen) av korrespondansen som utveksles mellom deltakerne i en transaksjon, blant mange andre.

Kilde: Foto med tillatelse fra Arno Develay

De har begge russiske navn. (Dmitri Obolensky og Mikhail) og kommuniserer på russisk (det er lettere for ukrainere å kommunisere på russisk). Bayraktar-systemet (tyrkisk-laget drone) vekker kjøperens lyst.

Kilde: Foto med tillatelse fra Arno Develay

«Informasjon om dette emnet (salg av kampdroner) dukket opp,» skriver selgeren. De to personene forhandler prisen på en drone med serienummeret 211100021 (PN-11005220100) (Se bilder).

Kilde: Foto med tillatelse fra Arno Develay

Kjøper Mikhail erkjenner at produktet er av god kvalitet. Han tilbyr Dmitri (antagelig en ukrainsk hæroffiser) å kjøpe pilotblokken og missilblokken fra ham for $ 20.000. Dmitri krever 25.000: «Moldovere krever mer» (våpensmuglingskorridoren fra Ukraina til EU-markedet går gjennom Moldova og Romania). Partene er enige om å bruke kryptopenger «som vanlig».

[Kilde: Foto med tillatelse fra Arno Develay ]

[Kilde: Foto med tillatelse fra Arno Develay ]

Risikoen og truslene knyttet til mafiakriger, religiøs ekstremisme og psykopater har ikke forsvunnet fra Europa etter at Macron og Ursula von der Leyen viste sin solidaritet med Zelensky.

Titusenvis av automatvåpen, håndgranater og bazookaer, tonnevis av Semtex og TNT, ble sendt til Europa gjennom de samme albanske kanalene for våpenhandel, via Romania. Interpol og Europol vender det blinde øyet til.

[Kilde: Foto med tillatelse fra Arno Develay]

Vi vil alle være triste og knust over å høre at en ukrainsk Fort 301 kule fra en snikskytterrifle, knuste det skjøre lille håpet til en president som arbeidet for fred, på trappene til Élysée-palasset. Men pass opp for boomerang-effekten.

Hvis Frankrike plasserer 155 mm Caesar haubitsers i det sorte hullet av avtaler inngått med Mafia Banderistene, bør vi ikke bli overrasket når disse personene en dag dukker opp i våre byer og landsbyer.

I mellomtiden har drømmer om demokrati i Ukraina skapt et monster i Europa.


  1. «Macron kunngjør € 100 millioner fond for Ukraina for å kjøpe våpen,» Frankrike 24, juli 10, 2022, https://www.france24.com/en/europe/20221007-macron-announces-%E2%82%AC100-million-fund-for-ukraine-to-buy-arms 
  2. «Ukraina selger våpen på svart marked på grunn av begrenset evne til å bruke dem,» Mideast Discourse, juli 7, 2022, https://www.mideastdiscourse.com/2022/07/07/ukraine-sells-weapons-on-black-market-due-to-limited-ability-to-use/ 
  3. Al Mayadeen, «Våpen levert til Ukraina ‘begynner å filtrere’ til Afrika: Nigeria,» Desember 3, 2022, https://english.almayadeen.net/news/politics/weapons-delivered-to-ukraine-beginning-to-filter-to-africa. 
  4. Veien videre: En samtale med WBG-president David Malpass og Samantha Power (USAID), https://www.worldbank.org/en/news/speech/2022/06/21/the-way-forward-a-conversation-with-david-malpass-and-samantha-power. 
  5. Tyler Durden, «Noen våpen bestemt for Ukraina ender opp hos finske kriminelle», Zero Hedge, November 3, 2022, https://www.zerohedge.com/geopolitical/some-weapons-destined-ukraine-ending-finnish-criminals 
  6. Oleksii Reznikov, «Ukrainas forsvarsdepartement passerer forsvarets system under etterforskning av National Anti-Corruption Bureau,» Yahoo News, Desember 8, 2022, https://news.yahoo.com/ukraines-ministry-defence-passes-armed-100246700.html?fr=sycsrp_catchall 

Arnaud Develay

Arnaud Develay er en internasjonal advokat og deltok i forsvaret av tidligere president Saddam Hussein sammen med tidligere amerikansk justisminister Ramsey Clark. I kjølvannet av Caesar Act dokumenterte han det ulovlige sanksjonsregimet som ble pålagt Syria mens han bodde i Damaskus. Arnaud har nå base i Moskva.


Originalen:

The Waltz of the Bloody Clowns

Oversatt for Steigan.no av Hans Snøfjell.


Les også: Nigeria: Våpen levert til Ukraina «begynner å filtrere» til Afrika

Noen vil støtte våpeneksport til Ukraina: Skal Rødt bli våpendrager for imperialistenes krig?

Forrige artikkelSusanne Heart brakte trollene frem i dagslyset – del 1
Neste artikkel97 prosent av ungarerne er imot sanksjoner mot Russland