Zelensky utnevner sexolog og pyramidespillsvindler til ambassadør i Bulgaria

0
Vladimir Zelensky og Olesya Ilashchuk

Mens Zelensky hypnotiserer vestlige regjeringer til å punge ut enorme summer for å finansiere hans krigsinnsats, har han utnevnt en virkelig hypnotisør (og deltidssexolog og multilevel markedsfører) til en diplomatisk stilling på høyt nivå.

Av Alexander Rubinstein – 28. desember 2022

Alexander Rubinstein.

Luksussmykker, hypnose og multinivå markedsføring er ikke kvalifikasjoner vanligvis forbundet med internasjonalt diplomati. Men disse ferdighetene er fremtredende på CV-en til Ukrainas nye ambassadør til Bulgaria, Olesya Ilashchuk.

Siden Vlodymyr Zelensky, president i Ukraina, sin utnevnelse av Olesya Ilashcuk som Bulgarias ambassadør, den 23.desember, har hun låst sin Facebook-konto. På det tidspunktet denne rapporten ble sendt, var bare introdelen av Facebooksiden hennes synlig. Den førte opp litt pedagogisk erfaring og inneholdt følgende fagområder: «Klinisk psykolog, systemisk familieterapeut, gestaltterapeut, sexolog-konsulent.» Ilashchuk har angivelig lagt ut oppdateringer på siden sin om emner relatert til gestaltterapi og sexologi «inntil nylig.»

Ilashchuks mangel på diplomatiske kvalifikasjoner er så slående at selv det britiske, statsfinansierte BBC har merket utnevnelsen hennes «skandaløs.» Etter hvert som hånen vokser, har det ukrainske utenriksdepartementet fyrt av en uttalelse som forsvarer den politiske nybegynneren som ekspert på internasjonale relasjoner og bemerker hennes flytende engelsk –  ikke det offisielle språket i Bulgaria.

En Facebook Live fra april 2020, inneholder Ilashchuks introduksjon av seg selv som en moderne hypnotisør. Kiev har ennå ikke kommentert om hun har til hensikt å benytte seg av denne ferdigheten i sitt diplomatiske arbeid.

Ilashchuks offisielle ambassadørportrett på Telegram

I slutten av juli 2021 dukket Ilashchuk opp i to videoer på en YouTube-kanal som tilhører Eduard Burdakov, en selvutnevnt ekspert på multi-level markedsføring. Burdakov er et «Diamond Elite» -medlem i RAIN International, et pyramidespill for helse og velvære. I videoer med tittelen «PENGER, KOSTTILSKUDD OG TABU» og «Kosttilskudd, SEX OG MAGNETISME», fremhever Ilashchuk de positive fordelene med kosttilskudd på libido, som hun kaller «pengenes energi.»

Mens Ilashchuk ikke har noen historie med arbeid i diplomatiske tjenester, eller i statapparatet i det hele tatt, har hun en betydelig bakgrunn i smykkesalg. I følge det ukrainske nyhetsnettstedet Bukinfo er Ilashchuk oppført som leder i et smykkefirma kalt Jemma, fra 2010 til 2014, og frem til oktober 2021 ble hun kreditert som medgründer.

Selskapet skal ha «antent» en etterforskning mot den ukrainske oligarken Ivan Rynzhuk, som ble arrestert i 2011 for hvitvasking av penger og for å ha tatt imot en bestikkelse verdt en kvart million dollar. Av de 25 selskapene knyttet til Rynzhuk var Jemma «hovedkilden» til hans inntekt. Politiet beslagla nesten $ 650,000 i gull og diamanter fra smykkefirmaet. Selv om Rynzhuk til slutt ble frikjent, bemerket en ukrainsk nyhetskilde  «Det er fortsatt mange spørsmål.»

Ilashchuk på hennes foto for selskapet Jemma

Utnevnelsen av Ilashchuk har kommet på et svært viktig tidspunkt i forholdet mellom Bulgaria og Ukraina. Frem til begynnelsen av desember var Bulgaria blant de få land i EU som nekter å sende våpen til Ukraina. (Landets sosialistparti hadde blokkert et tiltak for å sende våpen i mai).

Under president Zelenskys nasjonalt, TV-overførte besøk til Det hvite hus og Kongressen den 21. desember, karakteriserte han amerikansk militærhjelp til sitt land som en «investering» i «demokrati». To dager senere, med utnevnelsen av Ilashchuk som ambassadør til en viktig europeisk alliert, demonstrerer Zelensky for verden hvor meritokratisk* hans lands politiske system kan være. *(Makt og autoritet fordeles etter evner og ferdigheter. Overs.merkn.)

I hvilken annen nasjon kan en komiker som ble president, utnevne en sexolog og pyramidespillsvindler som en høytstående diplomat? Kanskje den samme nasjonen der Hunter Biden ble pent kompensert for sin olje- og gassekspertise.


Denne artikkelen ble først publisert av The Grayzone.

Zelensky appoints sexologist pyramid schemer as ambassador to Bulgaria

Oversatt for Steigan.no av Hans Snøfjell.

Forrige artikkelZelenskys diasporadelegasjon ledet av økonomisk leiemorder som ledet plyndringen av Ukraina
Neste artikkelFolkelige opprør 
Alex Rubinstein er en uavhengig reporter på Substack.