USAs etterretningsmiljø og konflikten med Russland – Ray McGovern, Alexander Mercouris, Glenn Diesen og Benjamin Abelow

0

Av Benjamin Abelow, Anti-War, 11. desember 2022

Det som følger er en innledende kommentar av Benjamin Abelow, på en diskusjon holdt sist mandag (5. desember) med Glenn Diesen, Alexander Mercouris og Ray McGovern. Ben er forfatter av den nylige How the West Brought War to Ukraine (se: www.BenjaminAbelow.com ) Abelows bemerkninger:

En utrolig god diskusjon

Dette er virkelig en av de aller beste diskusjonene jeg har hørt om Ukraina-krigen, USA-Russland-politikken og lignende, med tre veldig smarte og velinformerte personer. Den inneholder spesielt Ray McGovern, men de to andre har også strålende ting å si.

Kort sagt, McGovern (bortsett fra å ha en fantastisk tørr sans for humor) er en CIA-veteran gjennom 27år, nå pensjonert. Han drev Russland-desken i CIAs analytiske fløy (informasjonsinnsamling og analyse), (i motsetning til deres «operasjons»-fløy), og var personlig briefer til presidenten under Reagans presidentskap. Da han pensjonerte seg, ble han tildelt CIAs Intelligence Commendation-medalje, som han returnerte i protest mot CIAs bruk av tortur. I 2003 var han med på å grunnlegge VIPS – Veteran Intelligence Professionals for Sanity – for å advare den amerikanske presidenten om at etterretningen han mottok om Irak var uredelig, selv om hans advarsler ikke ble tatt hensyn til og Irak ble invadert under falske påskudd. Blant medlemmene i VIPS er William Binney, som tjenestegjorde ved NSA som senior teknisk direktør.

Den første delen av diskusjonen gir en grundig demontering av Russiagate. I den sammenheng, la meg si til mine progressive venner at McGovern selv er liberal og har uttalt at han anser Donald Trump for å ha vært en forferdelig dårlig president. Når det er sagt, anbefaler jeg på det sterkeste til alle (uavhengig av politisk tilhørighet) at du lytter til de første 15 minuttene. Men så går intervjuet/diskusjonen videre til andre temaer – også briljant. Denne diskusjonen er så god at den virkelig kan ta plassen til en film, lørdag kveld på Netflix.

Selv om du hater å konsumere innhold i video eller lyd, er de første 15 minuttene veldig spesielle:

Du kan også finne dette som et vanlig lydintervju på mobilenheten din, på podcastprogrammet «The Duran» – som er en god kilde til analyse generelt.

Dette dukket opprinnelig opp på RayMcGovern.com.

US Intelligence Community and Conflict With Russia – Ray McGovern, Alexander Mercouris, Glenn Diesen, and Benjamin Abelow

Oversatt for Steigan.no av Hans Snøfjell.

Forrige artikkelStorbritannias stedfortrederkrig mot Russland
Neste artikkelSykehuset stilte krav om fullvaksinering – så plutselig ble kravet slettet