Sykehuset stilte krav om fullvaksinering – så plutselig ble kravet slettet

0

Sykehuset Telemark kom nylig med krav om fullvaksinering mot covid-19 og influensa til flere ledige stillinger. Det ble gjort klart at søkere som ikke vil oppgi vaksinasjonsstatus i jobbintervju regnes som diskvalifiserte. Dette skriver Telemarksavisa (TA).

Avisa skriver videre:

I enkelte stillinger har sykehuset krevd at arbeidstaker skal være fullvaksinert, både mot covid-19 og influensa. Begrunnelsen er at dette må til for å kunne utføre arbeidsoppgavene på en forsvarlig måte i de aktuelle stillingene.

Seinest denne uken sto det følgende i utlysninger etter sykepleier/intensivsykepleier, samt anestesisykepleier:

«Dette vil bli etterspurt ved et eventuelt intervju. Arbeidssøker har ikke plikt til å oppgi sin vaksinasjonsstatus. Uten denne informasjon vil arbeidssøker være diskvalifisert til stillingen».

Kravet har blitt stilt, selv om FHI ikke mener at det er grunnlag for å inkludere helsepersonell i målgruppen for en ny oppfriskningsdose av koronavaksinen. FHI anbefaler imidlertid influensavaksinen til helsepersonell som har nær kontakt med pasienter.

Slettes

Onsdag var vaksinekravet slettet fra utlysningen etter intensivsykepleier på akuttmottaket på Notodden.

– Nå jobbes det med å fjerne kravene. Det er krav som har hengt igjen etter tidligere koronabølger. For mer informasjon må jeg vise til HR-avdelingen, sier Berit Unhammer, som står oppført som kontaktperson til stillingen.

Kommunikasjonsdirektør ved Sykehuset Telemark, Geir Jørgen Bekkevold, erkjenner at kravene ikke er i henhold til retningslinjene fra FHI, som sykehuset vanligvis følger om vaksinering.

– Vi jobber med å fjerne kravene fra alle stillingsannonser. Vaksinasjon er frivillig, men vi stilte strengere krav i perioder da smittetrykket var større. Kravene henger igjen fra den tiden. 

– Når det gjelder fjerde dose av koronavaksinen er det opp til hver enkelt ansatt å gjøre en vurdering. Vi har ikke tilbud om vaksinering på sykehuset, og det foreligger ingen krav til helsearbeidere. FHI har også vært tydelig på at tilbudet til alle mellom 18 og 65 år er politisk besluttet.

– Er vaksinasjon tema i jobbintervju?

– Ikke slik situasjonen er nå, svarer han.

Kommentar:

Det har aldri vært noe vitenskapelig grunnlag for å tvinge helseansatte til å ta covidvaksine. Nå innrømmer også myndighetene at «vaksinen» ikke kan beskytte mot smitte, sjukdom eller død, og vi hører ikke lenger så ofte mantraet «sikker og effektiv». Når heller ikke FHI vil stille seg bak vaksinekravet, skulle det bare mangle at ikke også sjukehus og helseinstitusjoner frafaller det. Men dette er tydeligvis en seig materie.

Forrige artikkelUSAs etterretningsmiljø og konflikten med Russland – Ray McGovern, Alexander Mercouris, Glenn Diesen og Benjamin Abelow
Neste artikkelCIAs rolle i statskuppet i Peru