«Twitter-filer» gjør det klart: Vi må avskaffe FBI

0
FBI har brukt Twitter som underavdeling

Etter hvert som vi får vite mer og mer fra «Twitter-filene», blir det altfor åpenbart at føderale byråer som FBI så på det første grunnlovstillegget som en irritasjon og en hindring. I fredagens utgivelse fra pre-Musk-tiden, gjør journalisten Matt Taibbi en skarp observasjon: Twitter var egentlig et datterselskap av FBI. Dette skriver den tidligere republikanske politikeren Ron Paul i sin ukentlige kommentar. Han mener at denne saka viser at FBI har brutt grunnloven og at byrået bør legges ned. Vi gjengir resten av kommentaren her. – Red.

Av Ron Paul. Ron Paul Institute.

Vi vet nå at FBI var besatt av Twitter. Vi fikk vite at agenter sendte Twitters Trust and Safety-sjef Yoel Roth rundt 150 e-poster mellom 2020 og 2022. Disse e-postene inneholdt regelmessig krav fra amerikanske myndighetspersoner om at det «private» sosiale medieselskapet skulle sensurere kommentarer og forby kommentatorer de ikke likte.

Foreign Influence Task Force (FITF), en amerikansk regjeringsenhet som inkluderte FBI så vel som andre amerikanske etterretningsbyråer som er uttrykkelig forbudt fra innenlandske aktiviteter, talte 80 agenter som regelmessig fortalte Twitter hvilke Tweets som skulle sensureres og hvilke kontoer som skulle forbys. Department of Homeland Security hentet inn eksterne offentlige kontraktører og (statlig finansierte) ikke-statlige organisasjoner for å presse Twitter separat for å undertrykke innlegg den amerikanske regjeringen ikke likte.

Amerikanske føderale myndighetsorganer overrakte bokstavelig talt Twitter lister over amerikanere de ønsket å få fjernet, og Twitter etterkom. La det synke inn.

Dette burde være en massiv skandale, og sannsynligvis ville det ha vært om det skjedde under en Trump-administrasjon. Faktisk ville kongressen forberede seg på Impeachment 3.0 hvis Trump-allierte tjenestemenn hadde engasjert seg i en slik uhyggelig oppførsel. Men siden disse amerikanske statsansatte i det store og hele handlet for å undertrykke pro-Trump-stemningen, er alt vi hører sirisser.

Det som er interessant med disse Twitter-avsløringene er hvor besatt FBI og dets regjeringspartnere var av satire og humor. Selv mindre Twitter-kontoer med et lite antall følgere ble konstant merket av FBI for sensur og sletting. Men kunnskap om historie hjelper oss å forstå denne besettelsen: i sovjettiden var befolkningen alltid engasjert i å spøke om den politiske klassens udugelighet, korrupsjon og idioti. Underjordiske publikasjoner kjent som samizdat var rike på satire, humor og latterliggjøring.

Tyranner hater humor og tåler ikke satire. Det er helt klart grunnen til at FBI (og CIA) var fast bestemt på å anvende en tung hånd mot enhver amerikaner som gjorde narr av den dype staten.

Det er imidlertid gode nyheter i alt dette. Som professor i konstitusjonell rett Jonathan Turley skrev i helgen, fant en ny Harvard CAPS/Harris-undersøkelse at selv om mainstream-mediene har ignorert «Twitter-filene», har ikke amerikanerne gjort det. Nesten to tredjedeler av respondentene mener at Twitter var involvert i politisk motivert sensur i forkant av valget i 2020. Omtrent 70 prosent av de spurte mener Kongressen må iverksette tiltak mot denne korporative/statlige sensuren.

Som professor Turley påpeker, selv om First Amendment bare gjelder den amerikanske regjeringen, «gjelder den agenter eller surrogater av regjeringen. Twitter innrømmer nå at et slikt forhold eksisterte mellom dets tidligere ansatte og regjeringen.»

Så nå har vi bevis på at FBI (sammen med amerikanske etterretningsbyråer og Department of Homeland Security) har handlet gjennom «private» sosiale medieselskaper for å manipulere hva amerikanere har lov til å si når de kommuniserer med hverandre.

Finnes det noe mer uamerikansk enn det? Personlig synes jeg det er kvalmende.

Vi trenger ikke at FBI og CIA og andre føderale byråer ser på oss som fienden og angriper grunnloven vår. Få slutt på Fed … og avskaff Federal Bureau of Investigation!


Originalen:

‘Twitter Files’ Make it Clear: We Must Abolish the FBI

Ron Paul f. 1935 er en tidligere republikansk politiker i USA, lege, forfatter, aktivist og skribent. Han har grunnlagt Ron Paul Institute for Peace and Prosperity som står for en ikke-intervensjonistisk utenrikspolitikk.

Forrige artikkelRovdyrkapitalisme: Vestens økonomiske elite raner til og med Vesten
Neste artikkelIllusjoner om krigen fører til at enda flere ukrainere vil dø i en krig som kunne ha vært unngått
skribent
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.