FBI har brukt Twitter til å spre falske historier og propaganda

0
FBI har brukt Twitter som underavdeling

TwitterFiles viser at FBI har brukt Twitter som om det var deres egen propagandaavdeling.

Avsløringene fra Twitter fortsetter. Matt Taibbi skriver:

Sammendrag av Taibbis Twitterkommentarer:

Twitters kontakt med FBI var konstant og gjennomgripende, som om det var et datterselskap. Mellom januar 2020 og november 2022 var det over 150 e-poster mellom FBI og tidligere Twitter Trust and Safety-sjef Yoel Roth.

Et overraskende høyt antall er forespørsler fra FBI om at Twitter skal iverksette tiltak mot feilinformasjon om valg, til og med med fleipetweets fra kontoer med få følgere.

FBIs arbeidsgruppe med fokus på sosiale medier, kjent som FTIF, opprettet i kjølvannet av valget i 2016, svulmet opp til 80 agenter og korresponderte med Twitter for å identifisere påstått utenlandsk påvirkning og valgtukling av alle slag.

Føderal etterretning og rettshåndhevelse når Twitter inkludert Department of Homeland Security samarbeidet med sikkerhetskontraktører og tenketanker for å presse Twitter til å moderere innhold.

Det er ingen hemmelighet at regjeringen analyserer bulkdata for alle slags formål, alt fra å spore terrormistenkte til å lage økonomiske prognoser.

#TwitterFiles viser noe nytt: byråer som FBI og DHS sender jevnlig sosialt medieinnhold til Twitter gjennom flere inngangspunkter, forhåndsmerket for moderering. Det som skiller seg ut er den store mengden rapporter fra regjeringen. Noen er samlet fra offentlige hotlines.

Et ubesvart spørsmål: gjør byråer som FBI og DHS internt merkingsarbeid selv, eller setter de det ut? «Du må bevise for meg at i den jævla regjeringen kan du gjøre alle slags massive data eller AI-søk,» sier en tidligere etterretningsoffiser.

Forrige artikkelViggo Kristiansen-saken: Bør noen holdes personlig straffe-/erstatningsrettslig ansvarlig?
Neste artikkelSosialdemokratiets grunnfortelling