Det største antiterrorraidet i nyere tysk historie

0
Kommentar fra Twitter

Hva kom egentlig ut av massearrestasjonene i Tyskland?

Av FreeWestMedia, 10. desember 2022.

Omtrent 36 timer etter det største raidet i Tysklands nyere historie, er det økende indikasjoner på at etterforskerne tilsynelatende ikke fant det forventede arsenalet av våpen. Riksadvokaten har ikke gitt noen forklaring.

Det massive raidet fortsetter å skape bølger, spesielt etter at mer enn 3 000 politifolk søkte gjennom mer enn 150 eiendommer over hele Tyskland onsdag. Minst 27 personer ble arrestert og ytterligere 25 etterforskes. De skal ha planlagt et omfattende væpnet kupp.

Men hva har etterforskerne egentlig funnet i denne enestående storskalaoperasjonen?

Ifølge det føderale politiet ble det funnet våpen på 50 av de 150 stedene som ble søkt. Det høres ut som en operasjon med et høyt risikopotensial, men formidler veldig lite. Tidligere ble balltre for baseball, sveitsiske hærkniver og messingknoker også ansett som «våpen» i sammenlignbare storskalaoperasjoner.

Det er fortsatt ikke klart om myndighetene har funnet maskingevær, granater eller faktiske skytevåpen. Det vil antagelig kreve mer enn en håndfull kjøkkenkniver for å sette i gang et såkalt planlagt militærkupp.

Riksadvokaten sier uvanlig lite

Berlinavisa Junge Freiheit sendte derfor den føderale statsadvokaten en omfattende katalog med spørsmål om hvilke gjenstander som var konfiskert, hvor mange skytevåpen som var blant dem og hvilke av dem som var ulovlige. På bakgrunn av omfanget av razziaen og betydningen som Nancy Faesers (SPD) innenriksdepartement har tillagt det, kan det utelukkes at myndighetene ikke vet dette allerede.

Den føderale statsadvokaten nekter imidlertid å svare på JF-forespørselen: En talsmann ba om «forståelse for at vi for øyeblikket ikke kommenterer bevisene som ble funnet under søketiltakene – som ennå ikke er fullført».

Det er tilsynelatende helt uklart hvorfor det reises spørsmål i denne forbindelse eller når offentligheten vil bli informert. Som en påminnelse snakket Faeser om en «avgrunn av terrortrussel» fra høyresiden.

Dette er sterke ord i et land der RAF feide gjennom Tyskland på 1970-tallet og hvor en islamist med en lastebil drepte tolv mennesker og skadet flere titalls mens han kjørte inn i fotgjengere på et julemarked i Berlin i 2016. Det ville være i Faesers interesse å støtte opp hennes særegne kommentarer med fakta så snart som mulig.

Tjenestevåpen funnet

I følge det tyske avisa Welt er det så langt funnet «et skytevåpen», sjokkpistoler, prepperforsyninger og tusenvis av euro i kontanter. Det høres ut som et ganske magert utbytte, spesielt siden «tusenvis av euro» fordelt på over 150 hus som ble ransaket, absolutt ikke er noen indikasjon på dannelsen av en terrorgruppe. Spesielt har innenriksdepartementet, i lys av faren for strømbrudd, selv tatt til orde for at kontanter til enhver tid skal oppbevares hjemme.

Det samme gjelder de antatte «prepperforsyninger». Regjeringen har anbefalt innbyggerne å forberede seg i stor grad på nødsituasjoner på grunn av risiko forbundet med tysk støtte til krigen i Ukraina.

Det er derfor ikke klart hvor kriseforebygging slutter og antatt «prepping» starter. Siden noen av de mistenkte sies å ha våpeneierskapskort, er oppdagelsen av sjokkvåpen ikke spesielt overraskende. Som en påminnelse kan ikke noe parlament stormes med sistnevnte.

Representantene for innenrikskomiteen i Forbundsdagen skal ha blitt informert litt mer omfattende fredag. Ifølge medieoppslag ble to rifler, en pistol og sverd, sjokkpistoler og fakkelvåpen konfiskert. Til og med tjenestevåpen fra siktede politifolk ble tatt. Det er foreløpig ikke kjent om det fantes våpentillatelser for de ulike våpnene.

Stadig flere medier tviler

I mellomtida vokser det tvil i media om det historiske raidet virkelig var på sin plass. Sjefredaktøren for Cicero, Alexander Marguier, skrev onsdag:

«I dag snakket jeg med en rekke kolleger fra andre medier – inkludert de mediene som sto i spissen for den sprudlende dekningen av den forræderiske planen. Unisont (og selvfølgelig bare i fortrolighet) ble det sagt: Det hele virker fullstendig overdrevet for oss, men når konkurrentene reagerer så dramatisk, kan vi ikke ta en lunken tilnærming.»

Reporteren Anna Schneider snakket på Twitter om et «ekstremt særegent hysteri og iscenesettelse av dette skuespillet».

Den tidligere sjefen for parlamentskontoret til avisen Bild, Ralf Schuler, skrev på det sosiale nettverket at han bare kunne håpe at de ansvarlige for det «gigantiske raidet» også ville fremlegge bevis for det påståtte kuppforsøket.

At flere medier tilsynelatende har blitt informert om razziaene i lengre tid, kan anses bevist med tanke på at de ankom med kamerateam på stedet samtidig med politiets innsatsstyrker.

«Organisert mediestøtte»

Neue Zürcher Zeitung (NZZ) kommenterte: «Den historiske storskalaoperasjonen og den medfølgende medierapporteringen reiser spørsmål.»

Forfatteren bemerket: «I det politiske Berlin har det blitt hørt i flere dager at det er ‘en stor ting i bushen’. Noen medier visste åpenbart om de forestående raidene og arrestasjonene, fordi mange redaksjoner publiserte omfattende rapporter om de siste nyhetene, som faktisk var ganske nye, nesten på samme tid – som etter en avtale.»

Hun anså den «organiserte mediestøtten til operasjonene» som grunnleggende problematisk. «Det tyder på at saken ikke var så farlig likevel. I sistnevnte tilfelle kan det oppstå inntrykk av at dette primært – eller også – er en politisk PR-øvelse.»

Et show

Innenrikspolitisk talskvinne for Linke i Forbundsdagen, Martina Renner, kritiserte håndteringen av innenriksdepartementet med raidet av 3000 politifolk. Den såkalte «antiterroroperasjonen» mot 25 mistenkte rundt den 71 år gamle Heinrich XIII som bor i Frankfurt am Main, Prins Reuss, burde ikke være et «show», sa politikeren, som har vært i Forbundsdagen siden 2013.

Forrige artikkelSurrogati: Tre overskrifter
Neste artikkelEn av EUs visepresidenter og tre andre siktet for korrupsjon i Qatar-skandalen
skribent
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.