Syriske kurdiske militante skyter raketter inn i Tyrkia og dreper tre

0
Faksimile fra Hurriyet Daily News

Angrepet kom etter at Tyrkia lanserte store luftangrep, Erdogan signaliserte at han også vil starte en bakkeoperasjon.

Av Dave DeCamp, Anti-War, 21. november 2022

Tyrkias innenriksminister sa mandag at tre personer ble drept etter at raketter traff det tyrkiske distriktet Karkamis, nær den syriske grensen, i et angrep som trolig ble utført av kurdiske militante.

Rakettangrepet kom dagen etter at Tyrkia gjennomførte massive luftangrep i Nord-Irak og Syria mot kurdiske grupper for deres påståtte rolle i en nylig bombing i Istanbul. Dusinvis ble rapportert drept i angrepene, inkludert medlemmer av det USA-støttede kurdisk-ledede SDF.

Ifølge det britisk-baserte Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) avfyrte SDF mandag raketter inn i Karkamis fra en syrisk grenseby. Gruppen har ikke tatt ansvar for angrepene, men lovet å iverksette tiltak som svar på Tyrkias luftangrep.

SOHR sa at det var flere tyrkiske luftangrep på mandag, men de har ikke blitt bekreftet av Ankara. Ifølge Associated Press bekreftet det tyrkiske forsvarsdepartementet at det lanserte nye artilleriangrep.

Rakettangrepene er et tegn på at Tyrkias operasjoner i regionen vil fortsette, og Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan har signalisert at han forbereder en bakkeoffensiv. «Det er ingen tvil om at denne operasjonen begrenses til bare en luftoperasjon,» sa han til journalister på søndag.

«Hvor mange tropper fra landstyrkene som skal være involvert her, vil bli bestemt sammen av våre relevante enheter, vårt forsvarsdepartement og generalstaben. Vi gjør vår konsultasjon, og så vil vi ta våre skritt deretter,» la Erdogan til.

Tyrkiske tjenestemenn har anklaget USA for medvirkning til Istanbul-bombingen for å støtte SDF i nordøst-Syria. Fahrettin Altun, Tyrkias kommunikasjonsdirektør, ga vestlig støtte til de kurdiske gruppene skylden for mandagens rakettangrep.

«Disse angrepene viser nok en gang at den vestlige støtten til denne terrorgruppen under påskudd av å bekjempe andre terrorgrupper som IS, er en total fiasko. Du kan ikke bekjempe terrorister med terrorister», skrev Altun på Twitter.


Syrian Kurdish Militants Fire Rockets Into Turkey, Killing Three

Forfatter: Dave DeCamp

Dave DeCamp er nyhetsredaktør for Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave. Se alle innlegg av Dave DeCamp:

Oversatt for Steigan.no av Hans Snøfjell.

Forrige artikkelDonbass-styrkene er baktalt i vestlige medier og forsvarer sin fremtid mot ukrainsk beskytning og fascisme
Neste artikkelKardiologer enige: vaksinene viktig eller primær årsak til uventet hjertesvikt
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.