Også jeg «did it my way», Aftenposten!

0

Av Terje Sørensen, pensjonert advokat.

Aftenposten hadde 3.11.2022, nærmest en hedersbevisning til den tidligere, svenske statsepidemiologen Anders Tegnell som nesten på egenhånd ledet Sverige gjennom covid19-saken. Det fikk han den gang mye pepper for, og mange mente for eksempel at han spilte sjakk med folks liv og mye annet sludder. Aftenpostens artikkeloverskrift i går var «Tegnells revansj», https://www.aftenposten.no/meninger/kommentar/i/zEArEw/tegnells-revansj [bak betalingsmur] og hadde en illustrasjon der Tegnell synger «I covid Myy Way» i ren Frank Sinatra-croonerstyle.

Velkommen etter, Aftenposten! Jeg applauderer Tegnell og synger Frankie Boy sin megahit sammen med dem. Under hele pandemien støttet jeg i ulike fora Tegnells behandling av covid19. Kanskje mer enn mange nordmenn opplevde jeg hans håndtering fordi jeg bodde i Sverige (der jeg fortsatt bor), men holdt meg oppdatert om og til tider var innom Norge og kunne sammenligne med det som skjedde der. I min scrapbook «Terje på facebook CORONA SPECIAL, https://www.terje-sorensen.no/terjep%C3%A5facebook.slideshow.pdf, har jeg dokumentert en del av det jeg ga uttrykk for på min FB-vegg. Jeg hitsetter noen utdrag med overskrifter og korte tekstutsnitt:

 • Side 15; «kanskje var dette vendepunktet for Sverige»
  • «Sverige og Tegnell ser ut til å forstå at et land uten enormt med «penger på bok», men som strengt og nitid må balansere statsøkonomiens kredit- og debetside samt avveie statsborgernes sosiale mistrivsel opp mot deres velvære, ikke kan stenges nærmest helt ned, men må finne en gyllen middelvei mellom å ofre NOE mot å vinne MER tilbake.
 • Side 23; «svenska synden» eller nedstengt «fransk åpning»?
  • Sveriges håndtering av den såkalte «koronakrisen» – uansett om krisen er reell eller medieskapt – kritiseres. Især får landets statsepidemiolog, Anders Tegnell, og Folkhälsomyndigheten så hatten passer (Er det ikke det man sier?). Han og Folkhälsomyndigheten er blitt beskyldt for å spille sjakk med folks liv og mye annet sludder. Han og Folkhälsomyndigheten er svært seriøse og bygger etter min mening på en gjennomtenkt og vitenskapelig basert oppfatning der man òg tar samfunnsøkonomiske hensyn.
 • Side 26; «kanskje det endelig demrer for FHI, og kanskje sprekker medienes «coronajippoballong»?
  • Omsider ser det ut til at FHI begynner å begripe det jeg har mast om i lang tid, og som blant annet svenske myndigheter og Anders Tegnell hele tiden har praktisert; nemlig å balansere effektive tiltak og kostnadene for slike. De som ikke greier å begripe, og som gjentar og gjentar at ingen kostnad er for høy når det gjelder å verne liv, bør snart forstå at det går rett og slett økonomisk ikke an for et land.
 • Side 372; «Jeg håper Tegnell forblir like rakrygget i sin nye jobb – og kanskje ser vi et flukthåp for norske corona/covid-19-topper?»
  • Den svenske statsepidemiologen, Anders Tegnell, skal inn i en toppjobb i Verdens Helseorganisasjon (WHO), en etter min mening langt på vei korrupt organisasjon, dominert av Big Pharma, Big Tech, Big Money, Big Oil, Bill Gates & Co og ‘you-name-it’, og jeg håper Tegnell fortsetter som den rakryggede personen han har vært under corona/covid-19 (cc19)- perioden. Jo da, han har gjort feil, men i motsetning til mange andre myndighetspersoner nasjonalt og internasjonalt har han innrømmet dét. Og han har etter min mening vært med på å finne en gunstig og fornuftig balanse mellom restriktive og økonomisk/sosialt bærbare vernetiltak for Sverige – ikke fullkomne, men vel så bra som, kanskje bedre enn, mange andre land har greid.

Yes, Anders, you, Frankie Boy and I, we did it our way!

+++000+++

Terje Sørensen

Pensjonert advokat

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelEn nærmere titt på Covid-dødeligheten
Neste artikkelNorge i en særklasse