NATO planla forkjøpsangrep på Russland med dekning av en franskledet marineøvelse i Middelhavet

0
Det franske hangarskipet Charles de Gaulle, som NATOs forebyggende angrep skulle utføres fra. [Kilde: wikipedia.org]

Av Sonja Van Den Ende, Covert Action Magazine.

Avsløringer understreker ytterligere falskheten bak Biden-administrasjonens påstand om at Russlands invasjon av Ukraina var uprovosert.

POLARIS 21 var en storstilt fransk marineøvelse i Middelhavet som fant sted fra 18. november til 3. desember 2021, utenfor øya Korsika mellom Frankrike og Spania.

Offisielt var målet med treningen å teste evnen til sjø- og luftelementene for å møte fremtidige kriger, ved hjelp av de nyeste systemene og marinefartøyene og for å utvikle taktikk.

Scenariet for øvelsen – som så deltakelse av 23 skip, en ubåt, 65 fly og 6.000 personell fra seks NATO-land, inkludert USA – var å gjøre det mulig for de allierte å opprettholde kontrollen over Middelhavet i tilfelle en trussel fra det russiske luftvåpenet og marinen.

Journalister har kommet i besittelse av dokumenter som viser detaljerte planer for NATO-koalisjonen, for å bruke POLARIS-øvelsen til å sende en fransk angreps-gruppe med blant annet et hangarskip, for et forkjøpsangrep mot Russland, i tilfelle en russisk invasjon av Ukraina, som USA og NATO var i ferd med å fremprovosere. Storbritannia undertegnet en avtale med Ukraina som ga landet tilgang til marinebaser i Ukraina som kunne brukes til å angripe Russland.

Ifølge Slavisha Batko Milacic, som skrev i Global Village Space, ble POLARIS 21-øvelsen for Russland et signal om NATOs virkelige forberedelse for starten av fiendtlighetene mot dem – som da en fullskala militæroperasjon mellom USA og NATO skulle påvirke regimeendring i Libya. (Operation Odyssey Dawn) som etterfulgte to NATO-øvelser (Baltops-2010 og Frisian Flag-2010).

Us Air Force jet deltar i Frisian Flag øvelse før lanseringen av Operation Odyssey Dawn over Libya. [Kilde: northernskiesaviation.com]

Defender Europe 21 og planer for regimeendring

POLARIS 21-øvelsen ble gjennomført i forbindelse med U.S. Army Europe-Africas øvelse, DEFENDER EUROPE 21. Den ble satt opp under premisset om at Russland var en aggressormakt som nazistene – selv om det var Sovjetunionen som hadde kjempet mot naziinvasjonen under Den andre verdenskrigen.

Det er kanskje verdt å merke seg at hovedkvarteret til den amerikanske hæren, Europa-Afrika kommandoen, for den såkalte «østfronten» er i Wiesbaden, Tyskland, som var hovedkvarteret til nazistenes Wehrkreis XII under andre verdenskrig.

[Kilde: janes.com]

Fra et russisk synspunkt var landets spesielle militæroperasjon i Ukraina nødvendig, konfrontert med et potensielt forkjøpsangrep fra NATO – kombinert med det faktum at NATO ønsket å bruke Kiev som en base for å føre en krig mot Russland.

Ukraina har nå helt klart utviklet seg til en stedfortrederkrig. Vestens mål er å styrte Putins regjering, og tilpasse mønsteret for tidligere militære intervensjoner mot nasjonalistiske regimer i Libya, Ukraina, Syria og Irak.

I Syria hadde Russland støttet suvereniteten til den legitime regjeringen til president Bashar al-Assad, mens USA og EU støttet ulike jihadist-grupper som al-Qaida, al-Nusra og til slutt ISIS, på arabisk kalt IS – sammenslåingen av alle terroristgruppene.

Wikipedia rapporterte at 26 NATO-medlemmer deltok i Defender-Europe 21, en militærøvelse ledet av den amerikanske hæren, inkludert operasjoner i Baltikum som strakte seg inn i mars måned. Denne måneden deltar 14 NATO-land i en oppfølgingsøvelse, Steadfast Noon, designet for å trene flybesetninger til å håndtere atombomber.

Disse øvelsene forutsetter Putins vilje til å bruke atomvåpen – men det russiske militæret ble satt i høy atomberedskap på grunn av den alvorlige provokasjonen fra USA og NATO, og amerikanske ledere har vært de som oftere truer med atomkrig.

I 2019 trakk Trump-administrasjonen seg fra INF-traktaten (Intermediate-Range Nuclear Forces Treaty) som satte et tak på utplasseringen av amerikanske og russiske strategiske stridshoder.

I bedre tider, 1987, Ronald Reagan og Mikhail Gorbatsjov undertegnet INF-traktaten. [Kilde: nytimes.com]

Dette var et godt eksempel på bevegelsen bort fra diplomatisk engasjement, fra amerikanske ledere som fører en ny kald krig – som allerede har blitt varm.


Sonja Van Den Ende er frilansjournalist fra Nederland og har blant annet skrevet om Syria, Midtøsten og Russland. Sonja kan nås på: sonjavandenende@gmail.com

NATO Planned a Preemptive Strike on Russia Using the Cover of a French-Led Naval Exercise in the Mediterranean

Oversatt for Steigan.no av Hans Snøfjell.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelSteinmeiers krigstale til nasjonen
Neste artikkelRishi Sunak har lagt opp til å feile
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.