– Missilet som rammet Polen og drepte to kom antakelig fra Ukraina

0
S-300 / Shutterstock

Tre amerikanske tjenestemenn som snakket med AP på betingelse av anonymitet antydet at det var Ukraina, ikke Russland, som avfyrte missilet som drepte to personer i Polen.

Zelensky-regimet i Ukraina ønsker å trekke NATO fullt og helt inn i krigen i landet. Et angivelig russisk angrep på et NATO-land med påfølgende utløsning av «artikkel 5» hadde vært tingen for Kiev.

Biden: «Usannsynlig at missilet som rammet Polen kom fra Russland»

Associated Press skriver:

President Joe Biden reagerte på et dødelig missilangrep i NATO-medlemmet Polen ved å kalle inn til et «nødmøte» med verdensledere fra både gruppen på syv og flere NATO-land tidlig onsdag. Gruppen var allerede sammen i Bali, Indonesia, for et G20-toppmøte og møttes rundt et stort rundebord i ballsalen på Bidens hotell, ifølge Associated Press. Mens Biden i utgangspunktet ikke ga noe svar da han ble spurt om angrepene ved rundebordet, bekreftet han senere at foreløpige bevis tydet på at missilet ikke ble avfyrt fra Russland i det hele tatt.

«Vi skal forsikre oss om nøyaktig hva som skjedde. Jeg vil ikke si det før vi har undersøkt det fullstendig, men det er usannsynlig, i tankene på banen, at den ble avfyrt fra Russland. Men vi får se. Vi får se.» Tilsynelatende i en bekreftelse av Bidens mistanker, antydet tre amerikanske tjenestemenn som snakket med AP på betingelse av anonymitet at det var Ukraina som avfyrte missilet, med henvisning til vurderinger som indikerte at missilet ble avfyrt av «ukrainske styrker mot en innkommende russisk midt i den knusende salven mot Ukrainas elektriske infrastruktur tirsdag.»

Det polske utenriksdepartementet hadde tidligere sagt at det aktuelle missilet var «russiskprodusert», men sluttet å skylde på at angrepet direkte direkte fra Putins tropper. Russland har på sin side benektet at de hadde noen del i angrepet, som drepte minst to mennesker nær Polens grense til Ukraina.

Polen sier det var et S-300 missil som rammet landet

Dette missilet har en rekkevidde på 300 kilometer. Hvor kan det ha kommet fra?

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelHar Folkehelseinstituttet fått endelig knock-out og kastet inn håndkleet?
Neste artikkelHvordan World Economic Forum og andre skjuler sine tidligere bånd til FTX