Italiensk fagbevegelse krever: Stans krigen – ingen våpen til Ukraina – fred nå!

0
Fra demonstrasjonen for fred i Roma 5. november 2022. Skjermdump fra video.

I en kjempedemonstrasjon i Roma 5. november 2022 gikk de faglige landsorganisasjonene i Italia, Cgil, Cisl og Uil i spissen for kravet om våpenhvile, fredsforhandlinger og stans i våpenleveransene til Ukraina.

Avisa La Repubblica skriver:

I Roma ble marsjen organisert av fagforeninger og foreninger for våpenhvile, for forhandling og demontering av atomarsenaler. Til stede var også Pd og M5S. Demonstrasjonen i hovedstaden – der det deltok «mer enn 100 tusen mennesker», ifølge arrangørene – startet fra Piazza della Repubblica og endte på Piazza San Giovanni på tonene av ‘Bella ciao’. … Ved åpningen ble Europa for fred-banneret båret av speidere og frivillige fra Community of Sant’Egidio. «

I Milano var det også en demonstrasjon til fordel for regimet i Kiev, og det er grunn til å notere seg at krigstilhengerne på NATO-sida nå har innarbeidet parolen «Slava Ukraini». På 1930-tallet ble den det offisielle slagordet til det nazistiske OUN, og da gjerne i denne formen: «Slava Ukraini Heroiam slava!« Parolen har altså tradisjoner som likner på NS-parolen «Heil og sæl!»

46% av italienerne vil ha fred

I en nylig meninngsmåling gjennomført av SWG sier 46% av italienerne at de vil ha fred i Ukraina nå, sjøl om det må innebære at landet avstår områder til Russland. Dette skriver Il Fatto Quotidiano. I en annen meningsmåling sier 70% av italienerne at Zelensky må inngå en fredsavtale med Putin. Bare 27% vil opprettholde støtten til Zelensky.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelUnge idrettsfolk dør i hopetall og mediene bryr seg ikke
Neste artikkelUSAs sjef for atomstyrkene sier «den store kommer»