Den store ljugekonkurransen

0
Av Niels Gerhard Johansen

Av Niels Gerhard Johansen.

Det er tøff konkurranse i det åpne verdensmesterskap i ljuging.

Dr. Anthony Fauci har bedret sjansene sine nylig ved å motsi harde fakta som langsomt siger inn i nyhetsbildet. Fortsatt å hevde at mRNA-sprøytene er trygge og hindrer covid er rett og slett imponerende. 

Den dristigste blant finalistene er nok likevel skuespilleren Zelensky, som viste stort talent da han ljugde seg til presidentrollen i Ukraina. Han hevder hardnakket at forsvarsraketten som landet i Polen, var et russisk angrep på tross av at hele verden vet bedre.

USA sin andre finalist har nådd presidentembetet med samme takter, men kaster seg inn i konkurransen med hele sin person-likhet. Han benytter enhver anledning til å opptre som om han er menneskelig og stiller sterkt i feltet.

Vi heier selvfølgelig på hjemmehåpet, Jens Stoltenberg, men spørsmålet er om uskyldskortet er nok til medalje. Det er en tøff disiplin med tungvektere som WHO og WEF, som begge har fortrinn av troverdig som henger igjen fra gamle dager.

Troverdighet er også håpet til den store outsideren: det kooperative hovedstrømsmedia. Vanskelig å tro at hundrevis av mediekanaler kan ljuge samtidig og det gir jo en stor konkurransefordel.

Sist i feltet har vi Bill Gates. Riktignok har han brukt milliarder av dollars på en imponerende filantropisk fasade, men han ødelegger ofte for seg selv. Han går hardt ut, sier han forbedrer menneskehetens helse, men ødelegger det hele med å si at det er for mye menneskehet…

Så det er spenning til målstreken. Alle finalistene spiller høyt spill med risikoen for at løgnene deres har blitt gjentatt så mange ganger at selv dommerne tror at de er sannheter og da er det jo game over….

Forrige artikkelTapt integritet
Neste artikkelNå skal vi faktasjekkes enda mer – Google og YouTube skal bruke 130 millioner til kampen mot «desinformasjon»
Niels Gerhard Johansen
Niels Gerhard Johansen ble født i Danmark, bokstavelig talt i et kunstgalleri - faren var en profesjonell kunstner og drev et galleri og et verksted i kjelleren i familiens hjem. Som kunstner er han sjøllært og han legger vekt på sin egen observasjonssans og mitt ønske om å lage portretter og surrealistiske motiver. Han studerte på konservatorskolen ved Det Kongelige Kunstakademi i København. Av yrke er han malerikonservator har nå en stilling ved Norsk Folkemuseum. Hans nettside er her: https://nielsgerhard.wixsite.com/website