CNN: USA i ferd med å slippe opp for våpen

0

I følge en artikkel publisert på CNN sin nettutgave har USA nå knapt med våpen å sende til Ukraina. Dessverre har CNN en lei uvane med å utelate navn på sine kilder og viser til «tre amerikanske tjenestemenn med direkte kunnskap» som kilde for opplysningene.

«Når den første hele vinteren av Russlands krig med Ukraina setter inn, begynner USA å få lite avanserte våpensystemer og ammunisjon tilgjengelig for overføring til Kiev» skal tjenestemennene ha fortalt til CNN

Blant våpensystemene der det er særlig bekymring for amerikanske lagre som oppfyller ukrainske krav, er 155 mm artilleriammunisjon og Stinger antiluftskyte-raketter.

Det skal også være bekymring for amerikansk produksjon av ytterligere våpensystemer, selv om USA skal ha tatt tiltak for å øke produksjonen.

CNN hevder at årsaken til slukne våpenlagre er at USA «for første gang på to tiår er ikke er direkte involvert i en konflikt etter å ha trukket seg ut av Afghanistan og gått over til en rådgivende rolle i Irak.» og at behovet for å produsere våpen og ammunisjon for en krig derfor ikke er lenger har vært like påtrengende.

I følge militær-observatøren bulgarianmilitary.com har den amerikanske hæren fra 1999 til i dag kjøpt totalt 3 000 000 artillerigranater, kaliber 155 mm. Dette betyr at over 30 % av dem – nær én million, allerede er sendt til Ukraina. Gitt nedgangen i antall ammunisjonskjøp over omlag en 20-års periode, er det fortsatt tvil om at gapet etter den ukrainsk-russiske krigen kan fylles på kort sikt.

Det amerikanske utenriksdepartementet lister den 10.november opp:

«Ukraina er en viktig regional strategisk partner som har gjort betydelige anstrengelser for å modernisere sitt militære og øke sin interoperabilitet med NATO. Det er fortsatt en presserende prioritet for sikkerhetshjelp å gi Ukraina utstyret det trenger for å forsvare seg mot Russlands krig mot Ukraina.»

Siden januar 2021 har USA investert omtrent 19,3 milliarder dollar i sikkerhetshjelp for å demonstrere vår varige og standhaftige forpliktelse til Ukrainas suverenitet og territorielle integritet. Dette inkluderer cirka 18,3 milliarder dollar siden Russland startet sin overlagte, uprovoserte og brutale krig mot Ukraina 24. februar. Siden 2014 har USA gitt cirka 21,5 milliarder dollar i sikkerhetshjelp til trening og utstyr for å hjelpe Ukraina med å bevare sin territorielle integritet, sikre sin territorielle integritet. grenser, og forbedre interoperabiliteten med NATO.»

USAs sikkerhetshjelp forpliktet til Ukraina inkluderer:

 • Over 1,600 Stinger anti-aircraft systems;
 • Over 8,500 Javelin anti-armor systems;
 • Over 38,000 other anti-armor systems;
 • Over 700 Switchblade Tactical Unmanned Aerial Systems;
 • 142 155mm Howitzers and up to 924,000 155mm artillery rounds;
 • 4,000 precision-guided 155mm artillery rounds;
 • 9,000 155mm rounds of Remote Anti-Armor Mine (RAAM) Systems;
 • 36 105mm Howitzers and 180,000 105mm artillery rounds;
 • 276 Tactical Vehicles to tow weapons;
 • 22 Tactical Vehicles to recover equipment;
 • 38 High Mobility Artillery Rocket Systems and ammunition;
 • 20 120mm mortar systems and 125,000 120mm mortar rounds;
 • 1,500 Tube-Launched, Optically-Tracked, Wire-Guided (TOW) missiles;
 • Four Command Post vehicles;
 • Eight National Advanced Surface-to-Air Missile Systems (NASAMS) and munitions;
 • Missiles for HAWK air defense systems;
 • Four Avenger air defense systems;
 • High-speed Anti-radiation missiles (HARMs);
 • 20 Mi-17 helicopters;
 • 45 T-72B tanks;
 • Over 1,000 Armored High Mobility Multipurpose Wheeled Vehicles (HMMWVs);
 • 44 trucks and 88 trailers to transport heavy equipment;
 • 200 M113 Armored Personnel Carriers;
 • 250 M1117 Armored Security Vehicles
 • 440 MaxxPro Mine Resistant Ambush Protected Vehicles;
 • Mine clearing equipment and systems;
 • Over 11,000 grenade launchers and small arms;
 • Over 84,000,000 rounds of small arms ammunition;
 • Over 75,000 sets of body armor and helmets;
 • Approximately 1,800 Phoenix Ghost Tactical Unmanned Aerial Systems;
 • Laser-guided rocket systems;
 • Puma Unmanned Aerial Systems;
 • 15 Scan Eagle Unmanned Aerial Systems;
 • Two radars for Unmanned Aerial Systems;
 • Unmanned Coastal Defense Vessels;
 • Over 50 counter-artillery radars;
 • Four counter-mortar radars;
 • 20 multi-mission radars;
 • Counter-Unmanned Aerial Systems;
 • Ten air surveillance radars;
 • Two harpoon coastal defense systems;
 • 58 coastal and riverine patrol boats;
 • M18A1 Claymore anti-personnel munitions;
 • C-4 explosives, demolition munitions, and demolition equipment for obstacle clearing;
 • Obstacle emplacement equipment;
 • Tactical secure communications systems;
 • Four satellite communications antennas;
 • Thousands of night vision devices, surveillance systems, thermal imagery systems, optics, and laser rangefinders;
 • Commercial satellite imagery services;
 • Explosive ordnance disposal equipment and protective gear;
 • Chemical, Biological, Radiological, Nuclear protective equipment;
 • 100 armored medical treatment vehicles;
 • Medical supplies to include first aid kits, bandages, monitors, and other equipment;
 • Electronic jamming equipment;
 • Field equipment, cold weather gear, and spare parts;
 • Funding for training, maintenance, and sustainment.

Totalbeløpet som USA har brukt på Ukraina er omlag 54 milliarder dollar, vesentlig høyere enn det som oppgis i dette skrivet. Biden ba for noen dager siden Kongressen om ytterligere 37.7 milliarder dollar til Ukraina. Fra 9. september 2022 har nesten 50 land gitt «sikkerhetshjelp» til Ukraina. Norge er en større bidragsyter enn USA, om en går ut fra BNP.

Euromaidan Press skriver:

«Ikke alle de 54 milliarder dollar som USA fikk gjennomslag for i kongressen for hjelp til Ukraina i løpet av 2022 er faktisk for Ukraina – et betydelig beløp sendes til mål utenfor landet. Av disse 54 milliarder dollar er 19 milliarder dollar tildelt sikkerhetshjelp direkte til Ukraina for regnskapsåret 2022, som slutter 30. september. Av disse 19 milliarder dollar er 12,7 milliarder dollar allerede sendt til Ukraina. USAs bistand har økt betydelig i løpet av 2022, selv om den har økt siden 2014, år etter år.»

Den siste uken har det også blitt kjent at store pengesummer, foreløpig er totalen ikke avklart, har gått tilbake til det demokratiske partiets valgkamp og representanter via en «vaskeprosess» som har gått via Ukraina og kryptovalutabørsen FTX som nå er konkurs.

De to største produsentene av militært utstyr og våpen er Lockheed Martin som oppgir en omsetning på 67 milliarder dollar i 2021, og Raytheon. I januar i år, før Russlands SMO tok til forventet Raytheon en økning i salg til 68.5 – 69.5 milliarder dollar.

Det er ufattelige mengder våpen som blir sprengt i Ukraina, og like ufattelige mengder drivstoff for å frakte og drifte alt sammen. I tillegg all skade på mennesker og eiendom forårsaker dette svært alvorlige konsekvenser for natur og miljø.
I lys av det fremstår det som ren hån at de samme statslederne som svir av til sammen hundrevis av milliarder dollar på våpen, står på podiet på «klimakongress» i Egypt og preker om «klimakrise», «klimagasser» og om hvordan de vil tvinge hvermannsen til å spise syntetisk kjøtt og insekter, fryse i egne hjem og kun ha begrenset reisefrihet.


Forrige artikkelRaudåta
Neste artikkelEn fantastisk æresbevisning fra Fritt Ord