USAs eventyr om sabotasjen mot rørledningene blir stadig mer absurd

0

Russland sier at Nord Stream-rørledningen ikke lenger lekker og kan repareres. Vestlige myndigheter sier at det fortsatt lekker og vil ikke tillate Russland å inspisere skadede rørledninger. «Russland gjorde det»-argumentet blir tynnere for hver dag… skriver analytikeren Thomas Fazi på Twitter:

Økonomen Jeffrey Sachs spekulerte på mandag om sabotasjen på Nord Stream-rørledningen kunne være USAs eller Polens verk.

Dette til sorg for Bloomberg TV som raskt prøvde å skifte emne. 

Nå ble denne professoren ved Columbia University beryktet i Russland for å foreslå «sjokk-terapi»-reformer på 1990-tallet. Men han har også vært svært kritisk til Vestens behandling av konflikten i Ukraina de seneste månedene.

Han var invitert til Bloombergs Surveillance show på mandag. 

Sachs ble bedt om å kommentere Russland «som han kjente så godt» under president Bopris Jeltsin.

Men verten kuttet han tvert av etter at han sa at den nåværende konflikten «er på vei til å utvikle seg til en atomkrig», og at den slett ikke startet i februar 2022.

«Mesteparten av verden ser det ikke på den måten vi beskriver det på», sa Sachs til Bloombergs Tom Keene. 

Øyeblikkelig prøvde den andre programlederen Lisa Abramowicz å skifte emne til inflasjonen. I Europa.

Men Columbia University’s Jeffrey Sachs fortsatte: »Ødeleggelsen av Nord Stream-rørledningen vil jeg tippe er gjennomført av USA og Polen.

Først av alt er det direkte radarbevis på at militære helikoptre fra USA, som normalt er stasjonert i Gdansk, sirklet over området …»

«EU er nå inne i en kraftig økonomisk nedtur», sier Sachs. 

Kontinentet har «vært hardt truffet « en energi-mangel. Og den blir enda verre «når Nord Stream-rørledningen er blitt ødelagt. Jeg tipper at dette var en USA-operasjon, sammen med Polen», rakk han å si før Keene avbrøt han, og etterlyste bevis for den påstanden.

«Vel, først av alt så er det direkte radarbevis på at helikoptre fra USA, som normalt er stasjonert i Gdansk, sirklet over området.

Det har også tidligere i år kommet trusler fra USA, at man på en eller annen måte få slutt på Nord Stream.

Det kom også tydelige uttalelser fra USAs utenriksminister Antony Blinken sist fredag på en pressekonferanse.

Han sa at «dette er en fantastisk mulighet».

Beklager, jeg synes dette er merkelig snakk dersom du er bekymret for angrep på internasjonale strukturer av livsviktig betydning», svarte Sachs.

Vestlige medier sier at Russland blåste Nord Stream til værs. Men hvorfor skulle Moskva ødelegge rørledninger de har brukt milliarder av dollar på å bygge?

Se Aaron Maté hos Tucker Carlson

USA påstår at Russland sto bak bombingen av Nord Stream-rørledningene, til tross for en årelang amerikansk innsats for å ødelegge rørledningene og flere amerikanske tjenestemenn som lovet å stoppe dem uansett, sier den gravende journalisten Aaron Maté. Denne samtalen med Tucker Carlson må du få med deg:

Forrige artikkelPelsdyrnæringa – kompensasjon for avvikling
Neste artikkelNATOs medansvar for krigen