Ukraina – slaktofferet

0
Shutterstock

Av Lars Birkelund.

Det ukrainske folk har blitt ‘slaktoffer’ for Vesten og Russlands krig om Ukraina. Det har skjedd fordi Vesten, med USA i spissen, lyktes med å installere et antirussisk marionettregime i 2014. Det skjedde i full åpenhet og er derfor udiskutabelt. 

Støtten til kuppmakerne og deres krigføring i ettertid skjedde også i åpenhet, bortsett fra at detaljene var/er hemmelige. Ja, det har vært to valg i Ukraina siden 2014, men regimet har bestått, med presidenter som lover fred, men fører krig. Dette på samme måte som Norges antirussiske regime, underlagt USA/NATO, består uansett regjering.  

Norske medier og norske politikere kunne ha vunnet et verdensmesterskap i hykleri. For denne farlige politikken, som nå truer med å eskalere til atomkrig, har de støttet hele veien. Men nå spiller de uskyldige og skylder på Putin og Putin alene. 

Ja, Norge er ille ute, verden er ille ute med så NATO-servile politikere og så NATO-servile medier over hele Vesten. Ikke en gang når USA åpent truer med å gjøre noe, som å sabotere Nord Stream 2, tør de å anklage andre enn Russland. Ikke en gang når atomkrig truer er de villige til å endre kurs, ikke før USA/NATO tillater det. Dette er mer eller mindre akkurat de samme politikerne og mediene som i 2011 sa at Assad ville bli styrtet i løpet av noen måneder. Nå skal de ha oss til å tro at det går an å vinne en krig mot atommakten Russland, som dessuten har med seg andre atommakter som Kina og Nord-Korea.   

Men russerne vet bedre enn NATO-propagandiserte norske journalister, redaktører og politikere. De vet at det står om landets eksistens, så de kommer ikke til å gi seg. For russerne så hvordan NATO bidro til å ødelegge Jugoslavia på 1990-tallet. Allerede da fryktet de at USA/NATO ville gjøre det samme med dem. Deretter så de hvordan USA/NATO ødela Irak, Afghanistan, Libya og Syria. Nå VET russerne at USA/NATO prøver å ødelegge Russland ved å bruke Ukraina, leiesoldater mm. Slik blir det ukrainske folk slaktoffer også for korrupte ledere, som bryr seg lite om det ukrainske folk, men desto mer om å øke sine formuer. Dette vet ca 80 % av verdens befolkning, de som slipper å bli foret med NATO-propaganda fra vugge til grav.   

Hvordan kan jeg vite det? Jeg vet det ikke. Men jeg finner det svært sannsynlig fordi 1. Ca 80 % av verdens befolkning faktisk slipper NATO-propaganda fra vugge til grav fra medier som NRK, TV 2, Aftenposten, CNN, BBC etc. 2. Disse landene faktisk fører en annen politikk enn Norge/NATO og EU. Og det gjør de naturligvis fordi de vet bedre enn norske politikere, redaktører og journalister, som, i alle fall tilsynelatende, tror at Russlands invasjon 24. februar var uprovosert.  

Det at invasjonen var ulovlig iht Folkeretten er nemlig ikke det samme som at den var uprovosert. Heller ikke dette ser det ut som om norske politikere, redaktører og journalister skjønner.  

«Nå må vi tvinge partene til forhandlingsbordet (…) Det hele er blitt for farlig – for oss alle. Alternativt, må vi mene at vi er villig til å la våre barn dø å dø for våre verdier. Krigen og dens konsekvenser er ikke et videospill» – tidligere våpeninspektør Jørn Siljeholm i Klassekampen 13. oktober. Nå er det sannelig på tide at også norske politikere og norske medier tar til vettet. Og motet.  

Forrige artikkelFikk myndighetene hetta?
Neste artikkelSporing av strømmen av stjålet syrisk olje inn i Irak