Columbia-professor Jeffrey Sachs tatt av lufta etter å ha anklaget USA for sabotasjen mot Nord Stream

0
Jeffrey Sachs (t.h.) ble intervjuet av Bloomberg TV.

På 1980- og 1990-tallet ga Harvard-økonomen Jeffrey Sachs råd til Det internasjonale pengefondet, Verdensbanken, OECD og WTO. Fra 1989 til 1991 ga han råd til IMF om «sjokkterapien» i Jugoslavia, Polen og Jeltsins Russland, som førte til ekstrem fattigdom og død for millioner av mennesker. Seinere innså han konsekvensene av en slik økonomisk politikk og er blitt en kritiker av nyliberalismen og imperialismen. I 2018 skrev han at «det er på høy tid at USA trekker seg fra sin destruktive tilstedeværelse i Syria». I juni 2022 var han med på å undertegne et brev som ba om våpenhvile med Russland i Ukraina. I et intervju med Bloomberg forklarte han hvorfor det må ha vært USA som sto bak terroraksjonen mot rørledningene i Østersjøen. Det førte til at han ble tatt rett av lufta. New York Post skriver om dette.

I en samtale med Bloomberg tok professor Jeffrey Sachs opp ideen om at rørledninga, som har vært i sentrum av en global «whodunit»-saga de siste ukene , ble gjennomført av USA som et middel til å gjøre skade på Russland utover økonomiske sanksjoner.

Nord Stream-rørledningene leverer naturgass direkte fra Russland til Tyskland og er avgjørende for å holde lysene på over hele Europa.

Vestlige kommentatorer har så langt for det meste rettet fingeren mot Russland som ansvarlig for sabotasjen.

Sachs – en verdenskjent økonom og direktør for Center for Sustainable Development ved Columbia University – mener derimot at det må ha vært USA. Dette sa han på direktesending på Bloomberg TV til programlederens store forferdelse:

«Jeff, vi må stoppe der,» sa han. «Hvorfor føler du at det var en amerikansk handling? Hvilke bevis har du på det?»

Sachs sa at radarer som oppdager amerikanske helikoptre i området, kombinert med sentrale uttalelser fra Det hvite hus angående Russlands kvelertak på europeiske energiforsyninger, førte til at han konkluderte.

«Vel, for det første er det direkte radarbevis på at amerikanske militærhelikoptre som normalt er basert i Gdansk sirklet over dette området,» sa Sachs.

«Vi hadde også trusselen fra (president Biden) tidligere i år om at «på en eller annen måte skal vi avslutte Nord Stream.»

«Vi hadde også en bemerkelsesverdig uttalelse fra utenriksminister [Antony] Blinken forrige fredag ​​på en pressekonferanse der han sa «dette er også en enorm mulighet.»

«Det er en merkelig måte å snakke på hvis du er bekymret for en pirathandling mot internasjonal infrastruktur av vital betydning.»

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelGlobal Walkout, en plattform mot den globalistiske agendaen
Neste artikkelFull-elektrifisering av Norge?
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).