EU vil innføre standardreguleringer for kvalitet og sikkerhet på morsmelk

0
Shutterstock

Nå har EU-kommisjonen publisert et forslag til forskrift om standarder for kvalitet og sikkerhet for stoffer av menneskelig opprinnelse beregnet på bruk på mennesker. Her nevnes blant annet morsmelk, sæd, egg og blod.

Av Romy Rohmann.

Standarder lages for varer som selges på et marked. Har noen lagt planer for å kommersielt salg av morsmelk på et marked, er det det som er grunnen til at morsmelk nevnes i dette forslaget til forskrift?

Christine Anderson sitter i Europaparlamentet for Det tyske partiet AfD, hun er kritisk til EU. Hun har sendt ut en pressemelding den 13.oktober hvor hun blant annet skriver:

For å si det forståelig for EUs teknokrater: Morsmelk er et produkt som fortæres nesten utelukkende av ett eller maksimalt to spedbarn nær produksjonsstedet. Med mindre det fantes et grenseoverskridende marked for morsmelk som EU vil legalisere. Men jeg har ikke lagt merke til noe av dette ennå. Eller mener EU-tjenestemenn å stille opp morsmelksmuglere på linje med bensin, alkohol, tobakk og våpensmuglere?

Denne morsmelkforordningen er et eksempel på hvordan EU blander seg inn i private detaljer. Det hadde vært viktigere å ta fatt i de reelle problemer som EU er ansvarlig for som økonomisk nedgang, feilslått energipolitikk og euroinflasjon.

Hun har også startet et opprop mot denne forordningen.

https://de.idgroup.eu/muttermilch_eu_kompetenz_berschreitung_und_massiver_eingriff_in_privatsph_re?fbclid=IwAR0aARUoD4h4YPY1HFs8KvthzpUGx6vWRK7_19NB6GQggsBEOYTveeRLqBw

Kilder:

https://eur-lex.europa.eu/legal-content/DE/TXT/HTML/?uri=LEGISSUM:ai0020

https://health.ec.europa.eu/blood-tissues-cells-and-organs/overview/proposal-regulation-substances-human-origin_en

https://www.cambridge.org/core/services/aop-cambridge-core/content/view/CCAB19CFF6E383F53AF7BE397CF1E4D7/S2040174417000228a.pdf

Forrige artikkelEU åpner etterforskning av korrupte COVID-19-vaksineavtaler
Neste artikkelPfizer bruker tegneserien Marvels Avengers for å få barn til å ta Covid-booster vaksiner