Britene fikk en oligark som statsminister

0
Rishi Sunak utenfor Downing Street 10

Vanligvis styrer statsministrene på vegne av oligarkene, men britene har kuttet mellomleddet. Ved å gjøre Rishi Sunak til statsminister har de sørget for at det nå er en oligark som bor i Downing Street 10.

Rishi Sunak og hans kone skal være gode for 830 millioner dollar, eller sånn rundt regnet 8 milliarder kroner.

Washington Post skriver at Sunak er en av de rikeste personene i Storbritannia og antar at det er første gang leieboeren i nummer 10 er rikere enn kongefamilien.

Boris Johnson er også rik, men Sunak er stinking rich.

The Post skriver:

Sunak, en tidligere bankmann, og hans kone, den indiske teknologiarvingen Akshata Murty, har en estimert formue på rundt 730 millioner pund (830 millioner dollar), ifølge Sunday Times Rich List. På årets liste, publisert før hennes død, ble dronning Elizabeth II beregnet til å ha rundt 370 millioner pund (420 millioner dollar) til sammenligning.

Bloomberg sier det slik: Hedge Funds Get Their First Prime Minister in UK’s Rishi Sunak

Avgrunnens folk – Storbritannia synker ned i victoriansk fattigdom på kort tid

Det er kort sagt en avgrunn mellom den elegante oligarken Sunak og hans fattige landsmenn.

«Enda flere millioner vil havne i absolutt fattigdom og oppleve et skremmende tap av inntekt.» – Resolution Foundation.

Den nye statsministerens tid i embetet ser ut til å bli dominert av de «skremmende» utsiktene til den største nedgangen i levestandarden på et århundre, advarer Resolution Foundation.

Tenketankens siste rapport sa at husholdningenes reelle disponible inntekter er på vei til å falle med 10 % i løpet av i år og neste år, og at antallet mennesker som lever i absolutt fattigdom vil øke med tre millioner, til 14 millioner mennesker i 2023–24, med mindre politiske eller økonomiske prognoser endres.

Relativ barnefattigdom anslås å nå 33 % i 2026–27, det høyeste nivået siden toppene på 1990-tallet, ifølge rapporten, med tittelen Inn i «den dype enden: levestandardkrisen som den nye statsministeren står overfor».

Med realinntektene fallende med den største hastigheten siden 1997, advarer Resolution Foundation også om at innen midten av neste år vil reallønnsveksten siden 2003 være utslettet.

Utsiktene for britenes levestandard er ærlig talt skremmende.

Dette sier Lalitha Try, forsker ved Resolution Foundation.

Fallet på 10 % i gjennomsnittlig disponibel inntekt innen 2023–2024 «vil sannsynligvis være det verste på minst et århundre», heter det i rapporten, tilsvarende £3000 for en typisk husholdning.

Og den «skarpe økninga» i antall mennesker i absolutt fattigdom, anslått til over tre millioner mellom 2021–22 og 2023–24, vil være den verste toårsendringa som er registrert, advarer rapporten.

Kommentar: Ingen naturkatastrofe, men en villet krig mot folket

De europeiske aristokratene skylder på «pandemien», på «klimaet» og på «Putin», men faktisk er det først og fremst de sjøl som er de skyldige.

Vi står midt oppe i en klassekrig fra overklassen mot folket. Det annonserte vi allerede i 2019, og den er blitt enda verre enn vi kunne vite da. Men at den kom var det fullstendig mulig å se uten krystallkule. Og det er mulig å se at dette er gjennomført til fordel for finanskapitalen og utført av deres politiske marionetter.

Det er vel nokså opplagt hvilken side i denne klassekrigen Rishi Sunak står på?

Thomas Fazi: Det er ikke inflasjon, det er klassekrig

Forrige artikkelHadde russisk etterretning avlyttet vestlige samtaler om en «skitten bombe» i Ukraina?
Neste artikkelÅpent brev til Camilla Stoltenberg