Avgrunnens folk – Storbritannia synker ned i victoriansk fattigdom på kort tid

0
Omslag på fattigdomsrapporten

Tenketank: «Enda flere millioner vil havne i absolutt fattigdom og oppleve et skremmende tap av inntekt.» – Resolution Foundation.

Den neste statsministerens tid i embetet ser ut til å bli dominert av de «skremmende» utsiktene til den største klemmen i levestandarden på et århundre, advarer Resolution Foundation.

Tenketankens siste rapport sa at husholdningenes reelle disponible inntekter er på vei til å falle med 10 % i løpet av i år og neste år, og at antallet mennesker som lever i absolutt fattigdom vil øke med tre millioner, til 14 millioner mennesker i 2023–24, med mindre politiske eller økonomiske prognoser endres.

Relativ barnefattigdom anslås å nå 33 % i 2026–27, det høyeste nivået siden toppene på 1990-tallet, ifølge rapporten, med tittelen Inn i den dype enden: levestandardkrisen som den nye statsministeren står overfor .

Med realinntektene fallende med den største hastigheten siden 1997, advarer Resolution Foundation også om at innen midten av neste år vil reallønnsveksten siden 2003 være utslettet.

Utsiktene for levestandard er ærlig talt skremmende.

Dette sier Lalitha Try, forsker ved Resolution Foundation.

Fallet på 10 % i gjennomsnittlig disponibel inntekt innen 2023–2024 «vil sannsynligvis være det verste på minst et århundre», heter det i rapporten, tilsvarende £3000 for en typisk husholdning.

Og den «skarpe økninga» i antall mennesker i absolutt fattigdom, anslått til over tre millioner mellom 2021–22 og 2023–24, vil være den verste toårsendringa som er registrert, advarer rapporten.

Bilde fra filmen The People of the Abyss.

Kommentar: Ingen naturkatastrofe, men en villet krig mot folket

De europeiske aristokratene skylder på «pandemien», på «klimaet» og på «Putin», men faktisk er det først og fremst de sjøl som er de skyldige.

Det var på ingen måte nødvendig å møte en årlig virusinfeksjon med slike drakoniske midler som de som ble valgt, med lockdown og stengning av bedrifter og skoler i ukevis og månedsvis. Dette var politiske vedtak, og vi vet hvem de ansvarlige var. Dette førte til gigantiske ødeleggelser av folks liv og samfunnets økonomi.

Det er ikke «klimaet», men totalt forfeilet klimapolitikk i form av «det grønne skiftet» som har ødelagt mye av Europas energibasis.

Og det er ikke Putin, men europeiske aristokrater fra Jonas Gahr Støre til Macron, Stolz og von der Leyen som har bestemt at Europa ikke skal kjøpe den russiske gassen landene trenger.

Vi beskrev den kommende klassekrigen fra overklassen mot folket allerede i 2019, og den er blitt enda verre enn vi kunne vite da. Men at den kom, var det fullstendig mulig å se, uten krystallkule. Og det er mulig å se at dette er gjennomført til fordel for finanskapitalen og utført av deres politiske marionetter.

Vi bruker begrepene «avgrunnens folk» og «victoriansk fattigdom» fordi dette er å skru tida tilbake til attenhundretallet.

The People of the Abyss (1903) var Jack Londons beskrivelse av fattigfolk i London ved forrige århundreskifte, og victoriatidas elendighet har Charles Dickens fortalt om i sine romaner. Det er dit vi er på vei.

Forrige artikkelUkraina taper sine soldater – Europa taper sine industrier, alt til ingen nytte
Neste artikkelStedfortrederkrigen i Ukraina har vært en propagandaseier for intervensjonister