Å utvikle store hjerner bare for å bli utryddet av dumhet

0

Notater fra ytterkanten av propagandaens Matrix

Av  Caitlin Johnstone. 11. oktober 2022.

Det er virkelig synd at alle som tror det kan være en god idé å slutte å eskalere denne stedfortrederkrigen eksponentielt, er en ond nazistisk Putin-propagandist, fordi konflikten er nå blitt veldig farlig.

Normal person: Jeg tror det ville være bra hvis ikke alle døde i et kjernefysisk holocaust.

Gal person: Det betyr at du elsker Vladimir Putin.

Normal person: Nei, jeg tror bare det ville være en god idé å prøve å forhindre den forferdelige døden til bokstavelig talt alle.

Gal person: Hvor mye betaler Kreml deg for å si det?

Forbaskede galninger.

Å motsette seg kjernefysisk Armageddon er den minst ekstreme posisjonen som noen kunne ha. Den minst ensidige. Den minst «sekteriske». Det er bare å være en normal menneskelig organisme, med den mest normale menneskelige impulsen du muligens kan komme opp med. Det er helt sinnssykt at noen prøver å spinne det annerledes.

Et samfunn der motstand mot kjernefysisk Armageddon blir behandlet som ytterliggående og ondt, er det mest tilbakestående og vanvittige samfunnet man kan tenke seg. Seriøst, prøv å forestille deg noe galere og mer bak-streversk enn det. Et samfunn der alle går og kjører baklengs? Det er mindre sprøtt og bakstreversk. Et samfunn der hundene eier folket? Det er mindre sprøtt og bakstreversk.

Dette er mer bakstreversk. Dette er galskapens høyeste tinde. En tenkende art som betrakter det som uhyrlig kjettersk, enhver motstand mot den makabre dansen på atomkrigens rand, som kan forårsake menneskehetens utryddelse –  kan ikke bli mer gal. Arten er vendt så langt bort fra fornuften som noen tenkende skapning kan være.

Kanskje det ville være klokt å slutte å spille «La oss krysse Putins røde linjer, jeg vedder på at han bløffer denne gangen» – spillet.

Folk som ikke er alvorlig bekymret for den raskt eskalerende krisen på terskelen til atomkrig mellom USA og Russland, har rett og slett ikke brukt nok tid på å undersøke fakta og vurdere virkeligheten av hva atomkrig ville bety. Deres ro kommer utelukkende fra psykologisk unngåelse.

Det er utrolig at mennesker raskt utviklet sine massive hjerner –  bare for å bli den første arten som kan bli utryddet på grunn av dumhet.

Til din informasjon: Du bør alltid være mindre tillitsfull til regjeringen i krigstider, ikke mer.

Analyse av krigen i Ukraina som ikke tar høyde for de vestlige provokasjonene som ga opphav til den, er ikke analyse i det hele tatt. Det er propagandistisk barnelitteratur.

Hvis din stedfortrederkrig krever ustoppelig PR-spinn og propaganda fra massemedier og maksimal aggresjon for å produsere offentlig samtykke til krigen, er kanskje din stedfortrederkrig umoralsk og dårlig.

Den eneste måten du kan tro at Russland truer med atomvåpen på en måte som USA ikke gjør, ville være å tro at USA ikke har doktrinen om «førstebruk» av atomvåpen. Noe som selvfølgelig ville være falskt og dumt.

Når den ene siden av den nye kalde krigen ønsker multipolaritet, der verdensmakten er mye mindre sentralisert og den andre siden ønsker unipolar, planetarisk dominans, der hele verden adlyder Washington DC og dens marionettførere, er det ikke vanskelig å finne ut hvilken side som er aggressoren.

Vær fullstendig avvisende til de som protesterer mot din kritikk av vestlig imperialistisk aggresjon. Den eneste grunnen til at de forventer at deres bedøvende meninger skal bli tatt på alvor, er fordi deres posisjon har blitt kunstig normalisert av store mengder propaganda. Sånn er det.

Det eneste som får verdensbildet ditt til å se rart og mistenkelig ut og verdensbildet til forsvarere av imperiet til å se normalt ut, er det faktum at vi alle har svømt i imperiepropaganda hele livet. Det har ingenting å gjøre med sakligheten eller gyldigheten av noens posisjon. I virkeligheten er det normalt å fokusere sin kritikk på de farligste impulsene til den mektigste og mest ødeleggende maktstrukturen på jorden. Det er ikke rart og mistenkelig når du gjør det, det er rart og mistenkelig at alle andre ikke gjør det.

Caitlin Johnstone

Originalen: Evolving Big Brains Only To Go Extinct From Stupidity: Notes From The Edge Of The Narrative Matrix

Oversatt for Steigan.no av Hans Snøfjell

Forrige artikkelOberst McGregor: – Vi har ikke noe i Ukraina å gjøre – la oss få avsluttet denne krigen
Neste artikkelFascismens tilbakekomst
Caitlin Johnstone
Caitlin Johnstone er en australsk journalist og blogger. Hun skriver på sine nettsider at artikelene hun signerer stort sett er blitt til i dialog og samarbeid med ektemannen Tom Foley. "Det virker ganske åpenbart for meg at arten vår er på vei mot katastrofe hvis vår oppførsel i stor skala forblir diktert av systemer der mennesker og nasjoner konkurrerer med hverandre om makt og profitt i stedet for å samarbeide med hverandre til beste for alle. Jakten på profitt for sin egen skyld dreper biosfæren vår og agendaen for unipolar dominans driver oss stadig nærmere atomkrig, så jeg finner det ingen overdrivelse å si at selve vår overlevelse avhenger av å forlate kapitalismen og imperialismen til fordel for samarbeidsbaserte samfunnsmodeller."