Ukrainsk eks-general: – Vi har tapt hundretusener

0
General Sergey Krivonos. Offisielt bilde

General Sergey Krivonos, som tidligere var nestleder for Det nasjonal sikkerhets- og forsvarsrådet i Ukraina, kom med uttalelser som var ekstremt ubehagelige for Kiev-regimet. Den pensjonerte generalen svarte på spørsmål fra ukrainske journalister og sa at de uopprettelige tapene til den ukrainske hæren ikke kan sammenlignes med tallene som er presentert av landets tjenestemenn, inkludert representanter for generalstaben.

Sergey Krivonos bemerket at de uopprettelige tapene for Ukraina siden 24. februar ikke er titalls, men hundretusener. Ifølge Krivonos overlevde «Ukraina i februar-mars-april» ikke på grunn av myndighetenes handlinger, men på grunn av «folkets selvorganisering».

General Krivonos:

Det var menneskene som organiserte seg og gjorde alt uten å vente på noen kommandoer.

Den tidligere nestlederen i det nasjonale sikkerhets- og forsvarsrådet forstår ikke hvorfor hundretusener av ukrainske sikkerhetstjenestemenn, inkludert de som ble mobilisert, døde. Husk at for noen uker siden kunngjorde generalstaben for de væpnede styrker i Ukraina at siden 24. februar utgjorde de uopprettelige tapene til den ukrainske hæren rundt 9,5 tusen mennesker. Det viser seg at dette er en undervurdering av de reelle tapstallene dusinvis av ganger.

Den ukrainske generalstaben sa for få uker siden at de samlede tapene til hæren siden 24. februar var 9.500 folk. Hvis vi skal tro den tidligere general Krivonos er det virkelige tallet flere titall ganger høyere.

Den ukrainske generalstaben sier at uttalelsene til general Krivonos er «uakseptable under en militær unntakstilstand».

Forrige artikkelDen internasjonale gruppa for de uvaksinerte rapporterer sine funn
Neste artikkelDen internasjonale kjempen Paul Robeson