Kjempedemonstrasjon i Praha mot regjeringa, energiprisene, NATO og EU

0
Fra kjempedemonstrasjonen i Praha. Shutterstock

Det var ifølge tsjekkisk politi 70.000 mennesker som fylte den gigantiske og symbolske plassen Václavské náměstí i Praha lørdag 3. september 2022. De demonstrerte mot den sittende regjeringa, mot de enorme energiprisen samt mot EU og NATO. Demonstrantene vil ha slutt på sanksjonene mot Russland og slutt på støtten til krigen i Ukraina.

Den tsjekkiske nyhetskanalen Blesk.cz skriver:

Mange demonstranter hadde med seg tsjekkiske flagg, noen også trommer og bannere med inskripsjoner som Vannkoker for hver gris eller Tanks til ukrainere og to gensere til oss. De ropte slagord mot EU, NATO, statsminister Petar Fial (ODS), mot Green Deal for Europe og mot regjeringens avvisning av Russland.

(Tsjekkerne liker ironiske paroler og slagord i tradisjonen til Den tapre soldaten Svejk.)

Arrangørene sa at dersom regjeringa ikke gikk av innen 25. september, ville de varsle nye aksjoner. De planlegger en ny protest 28. september. «Vi krever regjeringas umiddelbare avgang,» sa arrangørene. » Vi krever etablering av en midlertidig regjering av eksperter og utlysning av tidlige valg. Dersom regjeringa ikke går av innen 25. september, vil vi erklære retten til motstand i henhold til den tsjekkiske republikkens grunnlov ved en landsomfattende demonstrasjon og kunngjøre tvangsaksjoner. Vi forhandler allerede med fagforeninger, gründere, bønder, ordførere, transportører og andre organisasjoner for å erklære streik», advarte de.

«Målet med demonstrasjonen vår er å kreve endringer, hovedsakelig for å løse problemet med energipriser, spesielt elektrisitet og gass, som vil ødelegge økonomien vår denne høsten,» sa Jiri Havel, medarrangør av arrangementet, til nyhetsnettstedet iDNES.cz.

Statsminister Petr Fiala kalte demonstrantene «pro-russiske» og «ekstremistiske». Det kan de ta med knusende ro. Det virkelighetsfjerne aristokratiet som styrer Europa rett ned i avgrunnen kaller alle som protesterer på galskapen deres for «pro-russiske» og «ekstremistiske».

Opprøret er i gang

Vi skrev i går: Opprøret kommer, det ulmer og vil slå ut i åpne flammer. Det er sjelden vi får rett så fort. Men NB: Dette er bare begynnelsen.

Det virkelighetsfjerne europeiske aristokratiet fra Jonas Gahr Støre og Espen Barth Eide til Emmanuel Macron og Annalena Baerbock tror de bare kan kaste millioner på millioner av mennesker ut i fattigdom og nød uten at det får noen konsekvenser.

De må tro om igjen. «De har mistet himmelens mandat» som man sier i Kina. I gode tider kan nok aristokratiet, som er et bedre ord enn det misvisende eliten (siden de ikke er noen elite), leve i sus og dus med sine gigantiske formuer uten at folkemassene stiller dem til regnskap. Men når systemet ikke lenger leverer pølsene, men tvert om tar fra folk både levebrødet og det som er av livskvalitet, vil grunnen falle ut under føttene på aristokratene. Vi garanterer ikke at det blir vakkert.

Det kommer mer – mye mer.

Forrige artikkelNy studie: Bruk av ivermectin reduserte dødsrisikoen fra covid-19 med opp til 92%
Neste artikkelCraig Murray: Marx hadde rett