Med Fabel 10 fabler Aschehoug for ungdomstrinnet

0

Med «læreboka» Fabel 10 norsk for ungdomstrinnet melder Aschehoug seg i konkurransen om årets platteste og mest infantile propagandabok.

I vaskeseddelen skriver forlaget:

Fabel 10 er et friskt og fornyet læremiddel i norsk for 9. trinn. Boka legger vekt på at elevene blir inspirert til å utforske i norskfaget, samtidig som de tilegner seg strategier for å forstå fagstoffet og ikke minst bruke språket aktivt i ulike situasjoner og til ulike formål.
Gjennom fagstoffet, oppgavene og aktivitetene utfordres elevene til å sammenlikne og reflektere over språk og tekster i kontekst, muntlig og skriftlig, alene og sammen med andre.
Karakteristisk for boka er stor vekt på samspill mellom gode tekster og sterke, tankevekkende bilder og illustrasjoner.

Boka tar blant annet for seg den såkalte covid-pandemien og protestene mot den, og det gjøres med en så total ensidighet at Nord-Korea hadde hatt noe å lære. Gjennom en tendensiøs, uetterrettelig og ladet tekst skal barn ledes til å se på enhver kritikk av lockdown-politikken, de eksperimentelle genterapiene, også kalt vaksiner, portforbudene, masketvangen og skolestengingene som en form for absurd galskap.

Helge HornEllen Birgitte JohnsrudMaria NittebergÅse Marie Ommundsen og Harald Ødegaard har ikke en gang gjort noe forsøk på å framstille kritikernes argumenter på en måte som gjør det mulig å kjenne dem igjen.

I de tekstutdragene vi har lest er det heller ikke vist til alternativ litteratur fra forskere, helsepersonell eller jurister som kunne ha bidratt til å rette opp den katastrofale slagsida.

Ut fra det vi har lest av dette verket er det ingen tvil om at det bør trekkes fra læreplanene. Denne infantile indoktrineringa har ingenting i skolen å gjøre.

Når sjøl Raymond Johansen har begynt å få kalde føtter for det han var med på av stenging av samfunnet, burde det være mulig for selv vekkelsespredikanter i skolebokforlagene å dempe seg noe.

Vi har ikke tenkt å la Aschehoug dø i synden denne gangen, men komme tilbake med en mer omfattende kritikk og stille de ansvarlige noen helt nødvendige spørsmål.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.