– Et økonomisk helvete bryter løs i Europa

0
The replica of The four horsemen of the Apocalypse by the German artist Albrecht Dürer.

Den europeiske økonomiske katastrofen som er et direkte resultat av den hodeløse sanksjonspolitikken mot Russland går fra vondt til verre.

Zoltan Pozsar, som er et slags Wall Street-orakel forutsier at «et økonomisk helvete vil bryte ut» i Europa. Pozsar er investeringsstrateg i Credit Suisse og er basert i New York.

Og det er ikke vanskelig å se hvor den apokalypsen skulle komme fra. Her er utsiktene for tyske og franske energipriser i form av prising ett år fram i tid:

or flere uker siden rapporterte vi at midt i Europas overveldende gass- og strømpriser, spådde Deutsche Bank at et økende antall tyske husholdninger vil bruke ved til oppvarming, en prognose som ser ut til å ha blitt selvoppfyllende ettersom tysk google søker etter ved («brennholz») «) hadde siden eksplodert fra listene:

Ifølge Reuters, mens Polen fortsatt nyter seinsommervarmen, har hundrevis av biler og lastebiler allerede stilt seg i kø ved Lubelski Wegiel Bogdanka-kullgruven, mens huseiere som er redde for å mangle energi i vinterkulda har ventet i dager og netter på å hamstre oppvarmingsdrivstoff i køer som minner om kommunistpartiets tid.

Artur, 57, en pensjonist, kjørte opp fra Swidnik, rundt 30 km (18 miles) fra gruva i det østlige Polen på tirsdag, i håp om å kjøpe flere tonn kull til seg selv og familien.

«Toaletter ble satt opp i dag, men det er ikke rennende vann,» sa han, etter tre netter med søvn i sin lille røde kombi i en kø av lastebiler, traktorer som trekker tilhengere og privatbiler som kryper seg framover. «Dette er hinsides fantasi, folk sover i bilene sine. Jeg husker kommunisttiden, men jeg tenkte ikke at vi kunne gå tilbake til noe enda verre.»

Den røde dronningens genialitet

Man kan si hva man vil om europeiske ledere – bare det ikke er barn til stede.

Det spørs om det er mulig å finne historiske paralleller til den graden av sjølskading som det europeiske ledere nå holder på med. Det er som de sier til Russland: – Vi holder pusten til dere gjør som vi sier.

De er som den røde dronningen i Lewis Carrolls «Through the Looking Glass» (Gjennom speilet), når hun sier:

«Her hos oss må du løpe alt du klarer for å stå stille.»

I Den røde dronningens rike løste de også energiproblemet. Ifølge dronningen løste de det om vinteren ved å ha fem netter etter hverandre for å holde varmen. Det ble fem ganger så varmt, forklarte hun Alice. I dag sitter hun antakelig i EU-kommisjonen.

The Guardian: EU bør glemme sanksjoner – de gjør mer skade enn nytte

PS:

Vi må igjen minne om at ALLE partier i det norske Stortinget støtter den sanksjonspolitikken som skaper så enorme problemer og som opplagt kommer til å drepe mange europeere til vinteren, enten de nå vil fryse ihjel eller dø av sult.

Forrige artikkelEr Ukrainas motoffensiv allerede en katastrofe?
Neste artikkelÅ snakke fritt er likegyldig dersom propagandister bestemmer hva folk sier
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).