Tilliten til amerikanske medier, myndigheter og rettssystemet kollapser

0

Amerikanernes  tillit  til store amerikanske institusjoner – inkludert myndigheter og media – er i en full kollaps, og faller til et gjennomsnitt på bare 27 prosent som et snitt av alle kategorier, ifølge den siste nasjonale meningsmålinga som er utgitt av Gallup Organization.

Bare militæret og små bedrifter nyter fortsatt tilliten til et flertall av amerikanerne.

Selv om offentlig tro på institusjoner har vært svak i det meste av de siste 15 årene, er gjennomsnittet på 27 prosent for alle kategorier det laveste som er registrert av Gallup.

Selskapet begynte å måle tillit til institusjoner i 1973 og har gjort det hvert år siden 1993.

Gallup publiserte sin forrige undersøkelse 22. juni. Da sa selskapet at tilliten til den generelle retningen som landet følger er falt til 13 prosent den måneden, ned 3 prosentpoeng fra mai og 9 poeng siden mars da tallet var 24 prosent.

Gallups funn om spørsmålet ble satt i tvil av Civiqs Poll sin daglige sporingsundersøkelse av registrerte velgere som fant at positiv vurdering av Bidens presidentskap har sunket til en ny bunnrekord på bare 30 prosent, rapporterte New York Post   9. juli.

Bare i to stater, de demokratiske høyborgene Vermont og Hawaii, er presidentens støttespillere flere enn hans motstandere.

I den nye Gallup-undersøkelsen fra 5. juli uttrykte amerikanere mindre tillit til institusjoner enn for et år siden, med betydelige nedganger hos 11 av de 16 undersøkte – og ingen forbedringer for noen av institusjonene.

Demokratene snakker om å dumpe Biden

Presidenten er nå så upopulær og så åpenbart ute av stand til å lede landet at demokratene snakker om å kvitte seg med ham.

Bloomberg skriver: What It Would Take for Democrats to Dump Biden. Den artikkelen er også gjengitt i Washington Post.

Og New York Times publiserer kronikker om at Biden ikke må stille igjen.

Forrige artikkelEU avslørte storstilt korrupsjon i Ukraina – og overførte så 7,8 milliarder euro
Neste artikkel– Vestlige eksperter advarer mot å tro på alt Zelenskyj sier