Nå også i Spania: Bønder sperrer motorveien i Andalusia

0

Protesterer nå bøndene over hele Europa mot inflasjon, energikrisen og EU? Etter Nederland er det nå også veisperring i Spania. Andalusiske bønder protesterer mot de høye prisene på drivstoff og basismat.

Av Politikeren.

Spanske bønder brenner EU-flagg i protest mot sanksjonene

Skjer det over hele Europa nå? Nå er det også demonstrasjoner i Andalusia i Spania mot skatter og høye energipriser. En video publisert på Twitter viser dusinvis av bønder iført gule vester som blokkerer en motorveiinngang. Som vanlig er det ingen vanlige medier som dekker opprøret foruten en liten notis her eller der.

Traktorene deres er godt synlige i bakgrunnen. En annen video viser demonstranter som marsjerer på A4-kjørebanen nær Jaén. Protestene følger de nederlandske bondeprotestene – som myndighetene for tiden prøver å stoppe.

Bakgrunn: Fremfor alt er ferske produkter som brød, grønnsaker, frukt og melk i ferd med å bli knappe i Nederland og også i andre deler av Europa. Næringsmiddelhandelens Sentralforening kaller blokadene «totalt uakseptable» – for bøndene handler det imidlertid om intet mindre enn bar overlevelse.

Nå begynner maten å ta slutt

Ingen bønder, ingen mat! 30 000 gjør motstand på et bondeopprør i Nederland. Mange gårder skal stenges på grunn av EU-forskrifter og Brussels “Green Deals”. Protestene har allerede fått effekt: De første hyllene i supermarkedene forblir tomme.

Regjeringen følger EU-kommissær Frans Timmermans, som ønsker at ti prosent av jorda skal settes av over hele Europa – alt i nitrogenreduksjonens tjeneste. Bøndene trues med ekspropriasjon: de skal gi fra seg gården sin frivillig og få kompensasjon for det, men samtidig love å aldri begynne å drive jordbruk igjen.

Eksplosivt: Det nederlandske bondeopprøret omtales lite i media. En skandale med tanke på de utrolige scenene som finner sted i Nederland. Det gjøres forsøk på å slå ned protesten med stridsvogner, tåregass og batonger. Bøndene svarer med blokader, høyballer og møkk. Det er ingen ende i sikte. Utallige opptak sirkulerer nå på internett.

Forrige artikkelFHI-overlege: – En tabbe å stenge ned skolene
Neste artikkelOgså polske og italienske bønder på barrikadene
skribent
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.