CIA bekrefter at Iran har snakket sant om sitt atomprogram

0
CIA-sjef William J. Burns snakker hos Aspen Institute

Av Romy Rohmann.

Innrømmelser om Washingtons løgner om Iran blir nå åpent uttalt av Direktøren for amerikansk etterretning William J. Burns. Dette avslører at Washington har basert sin utenrikspolitikk på løgner og forvrengninger av virkeligheten.

Det trettende årlige Aspen Security Forum har vært avholdt 19. juli – ​​22. juli 2022 i Aspen, Colorado. Aspen Security Forum, en årlig tre og en halv-dagers konferanse i Aspen, hvor ulike sentrale ledere møtes for å diskutere viktigste nasjonale sikkerhets- og utenrikspolitiske spørsmål. Programmet var variert og noen av temaene var;

  • Kinas bakgård? USAs strategi i Indo-Stillehavet
  • Cyber, innenlandsk terrorisme og spioner inne i systemet 
  • Det nye russiske imperiet?
  • Et nytt, sterkere NATO

Fullstendig program finner du her.  https://www.aspensecurityforum.org/2022-agenda-in-person-asf

Det er også mulig å se alle øktene her https://www.aspensecurityforum.org/2022asfvideos

Onsdag 15.40 var det tid for en «prat rundt bålet» mellom William J Burns, Direktør for CIA og Andrea Mitchell, Utenrikskorrespondent NBC News.

Her snakker William J Burns bla om møtet mellom Irans, Ebrahim Raisi og Russlands, Vladimir Putin som nylig har vært avholdt og forholdet mellom Russland og Iran, og Russlands planlagte dronekjøp.

Les: I Eurasia er krigen om økonomiske korridorer i full sving

Han snakker videre om møtet mellom de samme og med Tyrkias, Erdogan om Syria.

Russlands krigføring i Ukraina er sjølsagt også et tema og USA/CIAs forklaring på motivene for denne krigføringen. Så går de over til forholdet mellom Kina og USA, og USAs «bekymring» for Kinas forhold til Taiwan.

Rundt 27 minutter uti samtalen sier William J Burns at Iran aldri har gjenopptatt sitt atomvåpenproduksjonsprogram siden det ble avbrutt, i 2004. Uttalelsen bekrefter bare mistanken til flere analytikere rundt om i verden, men det er virkelig oppsiktsvekkende at det kom fra sjefen for amerikansk etterretning.

Dette har jo sjølsagt vært hevdet fra Irans side helt siden 2004. Men uten å opprettholde denne løgnen hadde ikke USA kunnet rettferdiggjøre sine sanksjoner eller militære operasjoner. Det gjenstår å se hva det praktiske resultatet av denne innrømmelsen vil bety, Burns kom nok ikke med denne uttalelsen for ingenting.  Er det mulig vi ser en endring i USAs politikk overfor Iran framover?

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.