Uttalelse: Norge må etterleve vedtaket i FNs Sikkerhetsråd

0
Illustrasjon: Shutterstock

Av Antikrigs-initiativet.

Krigen i Ukraina har pågått i snart 4 måneder. Vårt svar blir igjen: Forhandlinger, avtaler og fred i Ukraina. Hvor er Norge i dette? Vi fremmet sammen med Mexico et forslag i FNs Sikkerhetsråd 6. mai som ble enstemmig vedtatt:

Uttalelse fra presidenten i Sikkerhetsrådet


På Sikkerhetsrådets 9028. møte, avholdt 6. mai 2022, i forbindelse med  rådets behandling av punktet  “Opprettholdelse av Ukrainas fred og sikkerhet“, kom presidenten i Sikkerhetsrådet med følgende uttalelse på vegne av rådet:

Sikkerhetsrådet uttrykker dyp bekymring angående opprettholdelse av Ukrainas fred og sikkerhet.
 
Sikkerhetsrådet minner om at alle  medlemsstater har påtatt seg, under  FNs charter, plikten  til å avgjøre sine internasjonale tvister med fredelige midler.

Sikkerhetsrådet uttrykker  sterk støtte til generalsekretærens  innsats i  jakten på en fredelig løsning.

Sikkerhetsrådet ber generalsekretæren orientere Sikkerhetsrådet etter at denne uttalelsen er vedtatt.»

Dette er løsninger i tråd med FN-paktens klare linjer for konfliktløsning.

Hva gjør så Norge? Ignorer fullstendig et vedtak vi selv har fremmet og isteden sender mere våpen til Ukraina! Altså mere død og ødeleggelse! Nå sier forsvarsminister Bjørn Arild Gram at det er aktuelt for Norge å lære opp ukrainske soldater i våpenbruk, og han vil ikke utelukke at det kan skje på norsk jord.

Det er en skam for den såkalte fredsnasjonen Norge. Dette må bli slutt straks. Vi krever at Storting og Regjering tar tak i vedtaket fra FNs Sikkerhetsråd og går i gang med å få det satt ut i livet fortest mulig. Gjerne sammen med Mexico og andre land.

Antikrigs-Initiativet

Forrige artikkelVesten ved vendepunktet i Ukraina-krigen
Neste artikkelNord-Korea, det urokkelige regimet
skribent
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.