Mange afrikanske migranter ble drept og 100 såret av marokkansk politi

0
Skjrmdump fra video

Melilla-massakren: «37 afrikanske migranter som prøver å krysse inn i Spania drept av marokkanske politifolk.»

Det er Sahara Reporters som skriver dette. (Andre kilder oppgir lavere tall.) Avisa fortsetter:

Minst 37 afrikanske migranter er drept og 100 skadet etter at marokkansk grensepoliti gasset og slo migranter som forsøkte å krysse inn i Spania med tåregass. Hendelsen fant sted ved grensa mellom Nador og Melilla forrige fredag.

Melilla er en spansk enklave i Marokko, og en av bare to landegrenser mellom Afrika og Europa.

I en rapport fra Reuters deltok rundt 2000 migranter i forsøket, og utløste voldelige trefninger med marokkanske sikkerhetsstyrker og spanske grensevakter ved Melilla-enklaven, med rundt 100 som klarte å komme seg over.

Den spanske statsministeren Pedro Sánchez beskrev hendelsene som en «voldelig og organisert handling fra mafiaer som transporterer mennesker til en by som er på spansk territorium. Det var et angrep på den territoriale identiteten til et land på en voldelig måte.»

Flere menneskerettighetsorganer har imidlertid fordømt politistyrkenes aktiviteter, etter bilder fra angrepet spredt på sosiale nettverk og i media som viser de kraftige angrepene på migranter.

Organisasjonene har bedt om umiddelbar igangsetting av en uavhengig rettslig etterforskning av både Marokko og Spania, så vel som på internasjonalt nivå, for å kaste lys over tragedien. En uavhengig etterforskning må inkludere representanter for migrantene, fagforeninger og frivillige organisasjoner.

FNs generalsekretær fordømmer

António Guterres sier at han er sjokkert over volden på grensen som førte til døden til dusinvis av migranter og asylsøkere. Dette skriver den spanske avisa El Païs.

El Païs skriver:

Seks dager etter tragedien ved Melilla-gjerdet er det ikke bare tvil om hva som egentlig skjedde, men også hvor mange som døde. Tallene er fortsatt forskjellige når det gjelder antall avdøde migranter — Marokko har stått på 23 ofre, men frivillige organisasjoner har snakket om 37 i flere dager — men også når det kommer til mulige ofre blant marokkanske politifolk. Siden forrige fredag ​​har kilder fra de spanske sikkerhetsstyrkene håndtert den «uoffisielle» informasjonen om at opptil fem marokkanske soldater hadde omkommet under sammenstøtene med migrantene, noe som som aldri ble bekreftet av marokkanske myndigheter.

Les også Al Jazeera: Rights groups call for probe into deaths during Melilla crossing

En talsperson for det spanske politiet sier at «dette er et forsøk på invasjon i Spania og Europa».

Spania har overlatt til marokkansk politi å sørge for enklavens sikkerhet. Spanias statsminister Pedro Sanchez sier at det først og fremst er menneskesmuglerne og mafiaen som er ansvarlige for den alvorlige episoden.

Forrige artikkelNorge setter Svalbardtraktaten i spill
Neste artikkelTysk dom: «Den som gir plass til antenna har ansvar for helseskadene»