Kjære Regitze Reeh

0
Bildet av Reeh er hentet fra Facebook-kontoen hennes

Av Eva Thomassen.

Regitze Reeh er nordisk kommunikasjonssjef i Facebook-eier Meta

Vi kjenner ikke hverandre. Jeg antar at du heller ikke kjenner Arfan Bhatti.

I går stod du frem i en rekke aviser og fortalte at du hadde slettet Facebook-kontoen til Bhatti. Du er nordisk kommunikasjonssjef i Facebook-eier Meta

Facebook har stengt kontoen hans. Det bekrefter Regitze Reeh til Aftenposten. Hun er nordisk kommunikasjonssjef i Facebook-eier Meta.

«Vi har også stengt flere andre kontoer han var administrator for og han vil ikke kunne opprette en ny konto igjen», skriver hun i en e-post.

Jihad i Syria

Dette gjorde du som representant for Facebook. Bakgrunnen er de uhyrlige drapene i Oslo. Arfan Bhatti var ikke gjerningsmannen, men en bekjent av morderen. Bhatti er en kjent norsk islamist. Han har ansvaret for å rekruttere nordmenn til å begå terror mot uskyldige mennesker i Syria. Oppfordre islamister til å delta i «jihad» i Syria. På samme måte som Bhatti maner til drap på uskyldige «vantro» mennesker i Norge maner han til drap på «vantro» uskyldige mennesker i Syria. Han tilhører et ekstremt og farlig miljø i Norge. Og, han er også kjent langt utenfor Norges grenser. Han poserer med det svarte og hvite IS-flagget og våpen på bilder. Det flagget har forøvrig Facebook nylig bestemt ikke kan postes på Facebook. Hvilket betyr at vi som forsker og skriver om islamister blir «straffet» av Facebook.

Vi vet at det har reist over 100 nordmenn til Syria som «fremmedkrigere», ene og alene for å drepe. Men, de gjør det ikke gratis.

Norsk støtte til jihad

Det vi også vet er at norske myndigheter støtter «opposisjonen» i Syria, som ikke finnes. «Opposisjonen» i Syria består av islamister som Bhatti og denne som skjøt rundt seg i Oslo. Det er synd å måtte si det, de fleste i Norge tror det ikke, men de 17 milliarder norske bistandskronene Norge sender til Syria går til sånne som Bhatti og hans «brødre». Og, «søstre». Som nå befinner seg i interneringsleiren Al-Hol i Syria. 65 000 kvinner og barn fra over 60 land. Da vi holdt liv i dem var de «frihetskjempere», nå er de «terrorister»…plutselig. Men, vi betaler for å holde dem i denne leiren.

Bistand og sanksjoner er som straff og belønning

Norske myndigheter innrømmer det åpent at ikke –«fem øre skal gå til Assad-regimet». Fint, tenker vi. Betryggende. Assad er en despot. Akkurat som Putin.

Det er ikke like fint at i områdene kontrollert av syriske myndigheter bor over 90% av den syriske befolkningen. Da er det bare å bruke enkel hoderegning. Når 17 milliarder kroner ikke går til 90% av befolkningen og det fortsatt er krig i Syria på 11.året hvor går pengene da? Den største samlingen terrorister i verden i dag befinner seg i Idlib.

1,5 milliarder til «bistand» i 2022

Huitfeldt

Utenriksminister Huitfeldt fortalte oss om hvor viktig det var å gi fortsatt hjelp til Syria og spanderer 1,5 milliarder kroner for 2022, men pengene skal gå til Idlib! Norge har i de siste årene i alt gitt 16 milliarder kroner. Støtten går ikke til eller via syriske myndigheter, forsikret Huitfeldt oss.

– Konflikten i Syria har vart i elleve år, og den humanitære situasjonen blir stadig mer prekær. Vi må gjøre det vi kan for de 14,6 millioner syrerne som har akutt behov for humanitær assistanse og beskyttelse, sier utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap).

– Vi skal derfor i år bidra med 1,5 milliarder kroner til de som er rammet av krigen, både i Syria og nabolandene.

Norge er blant de største bidragsyterne til de som er rammet, og har i løpet av de siste elleve årene bidratt med over 16,5 milliarder kroner.

Les: 20 milliarder årlig til terrorfinansiering i Syria

Fetisj-tur 1: Grensen Tyrkia/Syria

Huitfeldt lar seg avbilde ved siden av en melsekk på grensen mellom Tyrkia og Syria for å forsikre oss om at 1,5 milliarder kroner går til mel. Siden melet går til sivile hvorfor dro ikke Huitfeldt inn i Syria til Idlib? Hadde hun ikke søkt om visum? Eller kan det være at hun ikke tore? Av samme grunn som at norske bistandsarbeidere ikke tør å oppholde seg i Syria? Dit pengene går er det for farlig å oppholde seg. Terrorister er farlige!

Hun dro jo til Kiev…og lot seg avbilde sammen med mannen som snart bør be USA om å avslutte proxykrigen mot Russland som utkjempes på ukrainsk jord.

Fetisj-tur 2: Kiev

1,5 milliarder kroner til mel ville være nok til å fø hele den syriske befolkningen. Men, de skal straffes. Vi skal hevne oss på dem. Vi skal sulte dem ut. De var ikke villig til å styrte despoten. Vesten vil ha et Libya i Syria. Det fikk de ikke. Vesten påfører ikke Libya sanksjoner. Det er ikke nødvendig. Libya ble en ruinhaug. Men, den syriske befolkningen ville det annerledes og betaler prisen for det. Befolkningen i Syria skal sultes til døde. Akkurat som i Irak. USAs utenriksminister Madeleine Albright synes til og med det var greit at 500 000 irakiske barn døde som følge av sanksjonene.

Russland

Det gjør ikke saken bedre at Russland har vært i Syria siden 2015. I motsetning til Norge og USA er Russland invitert av den syriske regjeringen til å kjempe mot de amerikanskstøttede terroristene eller leiesoldatene om du vil.

Forsvarets forum: Russland har i årevis testet våpen og mannskap i Syria

Da Russland i 2015 intervenerte militært på president Bashar al-Assads side, ble det et vendepunkt i den da fire å lange borgerkrigen i Syria.

Erdogan og NATO

Siden det fortsatt kriges i Idlib så må jo våpnene komme fra et eller annet sted? Det vet Huitfeldt. Det vet også Erdogan som gjør seg høy og mørk for å få viljen sin i NATO. Og, alle i NATO vet at det er til han man sender våpen, penger, terrorister som transitt til Syria. Ikke glem, det er en proxykrig som pågår i Syria. En regimeskiftekrig. I over 10 år har USA, Norge og resten av røkla forsøkt å styrte president Assad og erstatte han med et islamistisk regime. Men, på samme måte som i proxykrigen mellom USA og Russland som utspiller seg i Ukraina, holder det ikke bare med bistand til islamistgrupper eller nazigrupper som i Ukraina.

Vestens løgner formidlet gjennom mediene har gjennom år hjernevasket oss til å tro at våre ledere bare drepe uskyldige for å få innført våre verdier. Demokrati, menneskerettigheter og frihet. Det er bare å se til Ukraina i dag. Helt åpenlyst er vi vitne til at våre ledere sender våpen til Ukraina og unge ukrainske gutter i døden- i hopetall.

Islamister og nazister

I Syria har vesten trent, finansiert og bevæpnet islamister. I Ukraina har vesten trent, finansiert og bevæpnet nazister. I Ukraina dreper nazister den russisktalende befolkningen. Det er til dem våpnene går. Det er i Donbass Kiev-regimet har tillatt at nazister i Azov-bataljonen dreper den russisktalende befolkningen. 14 000 er drept siden det CIA- riggede statskuppet i 2014.

Lønn, pensjon og sosialhjelp.

I Syria hadde befolkningen fint klart å leve et anstendig liv for 17 milliarder norske skattepenger. Vesten bistår med 20 milliarder kroner i året til Syria! Penger som går til terrorfinansiering. Folk i Syria har ikke råd til mat. Det finnes ingen jobber.

Ukraina derimot

Ukraina er et  land vi ikke har noen formelle forpliktelser overfor, ikke kriger vi der heller…, men har hittil brukt 300 millioner norske skattekroner til lønninger, pensjoner og sosialstøtte. Våre skattepenger går til det mest korrupte landet i Europa. I tillegg tonnevis av våpen. Snart er Norge avmilitarisert. Vi har snart ikke våpen til å forsvare eget land. Alt sendes til Ukraina. Er det fordi vi er opptatt av den ukrainske befolkningen? Tapper Norge våre skattepenger fordi vi har så stor omsorg for det ukrainske folket? Hvis det stemmer, hvorfor har vi ikke like stor omsorg for det syriske folket?

Sanksjoner

Like lite som krigen i Syria handler om frihet handler krigen i Ukraina om frihet. Russland er ikke Syria. Syria er et lite land. Sanksjonene rammer ikke oss. Russland derimot. Da må det slås på stortromma for at sanksjonene skal bite seg fast. For at den russiske befolkningen skal lide like mye som den syriske befolkningen. Det vesten gjør er å ofre egen befolkning for å velte «Putin-regimet». Vi finner oss i det fordi mediene våre er propagandaapparat for NATO. Uten at vi vet det. Putin og russere og alt russisk demoniseres. Vi må finne oss i at bedrifter i vesten blir lagt ned, at maten blir dyrere og at det blir mangel på en rekke varer. Mangel på strøm. I Tyskland har befolkningen fått beskjed om at skaffe seg ullklær til vinteren og å dusje sjeldnere. Tyskland og andre land må si farvel til grønn fyring. Nå skal man åpne kullkraftverkene igjen. Alt for Ukrainas frihet.

Stoltenberg sier det, Biden sier det, Boris Johnson sier det: For at Ukraina skal få sin frihet må vi – folket i vest- lide- vi må ofre oss. For vår frihet. Og, dette tror vi på! EUs van der Leyen sier Ukraina kjemper EUs sak…

Som et tragisk paradoks har Ukraina sammen med Tyrkia og Vatikanet, de strengeste lovene mot homofili i Europa.

Kjære Regitze Reeh

Du har makt over oss brukere av Facebook i Norge. Du kan deaktivere en konto. Det gjorde du med Bhattis konto. Da kan du sikkert også aktivere en konto også. Nå har Facebook deaktivert den ene kontoen min den 18. juni. Den nye jeg etablerte har Facebook stengt alle funksjoner slik at jeg ikke kan poste, kommentere, dele, bli med i grupper, «like» osv. Kort sagt jeg er teknisk utestengt. Når du kan stenge kontoen til Bhatti kan du også åpne min konto? For det eneste jeg har gjort på Facebook er å avsløre det Bhatti og våre myndigheter gjør i Syria og nå sist i Ukraina.

Å avdekke terror kan vel ikke stride mot Facebooks standarder? Å ytre seg kan vel ikke være brudd på Facebooks standarder. I den virkelige verden er det sensur å frata folk ytringsfriheten- jfr. §100 i Grunnloven. På min konto som gikk i svart på et sekund oppbevarte jeg artikler, bilder, venner, følgere osv. Som jeg ikke fikk mulighet  av Facebook å hente ut. Ikke varsle venner. Er det ikke brudd på personvernloven å slette dokumenter?

Min nåværende konto som dere har stengt for en rekke funksjoner står det «midlertidig», men hvor lenge er «midlertidig». Hittil har «midlertidig» vart siden 23. mai.

Jeg er ingen forbryter. Jeg har ikke oppfordret til drap eller terror. Facebook avvek jo fra standardene da krigen mot Ukraina startet. Da var det lov å oppfordre til drap på russere og Putin, verve seg som «fremmedkriger» etc.

March 10 (Reuters) – Meta Platforms (FB.O) will allow Facebook and Instagram users in some countries to call for violence against Russians and Russian soldiers in the context of the Ukraine invasion, according to internal emails seen by Reuters on Thursday, in a temporary change to its hate speech policy.

The social media company is also temporarily allowing some posts that call for death to Russian President Vladimir Putin or Belarusian President Alexander Lukashenko, according to internal emails to its content moderators.

Ikke vet jeg hvorfor dere ikke liker det jeg skriver. Kan du fortelle meg det eller helst gjenåpne kontoen min?

I 2018 ble også Facebook-kontoen min deaktivert. Da hjalp det at aviser skrev om saken min. Med en litt tynn unnskyld «vi beklager teknisk feil» åpnet Facebook kontoen min igjen. (den ble dessverre stengt permanent et år etter). Da sa Ståle Lindblad til Klassekampen:

Ståle Lindblad er en mye brukt foredragsholder og rådgiver innen bruk av sosiale medier. Han mener eksempelet med Eva Thomassen ikke handler om ytringsfrihet.

– Det er ikke en menneskerett å ytre seg fritt på Facebook. Facebook er bare en kommunikasjonsplattform med sitt eget regelverk. Skal man stå friere, er Twitter et bedre medium, men det beste ville vært å lage en blogg.

Lindblad understreker at han ikke kjenner detaljene i saken, men mener det må ha vært alvorlige brudd på retningslinjene.

– Hvor vanlig er det at Facebook-kontoer blir stengt uten forvarsel?

– Jeg har ikke tall, men jeg vet at det skjer fra tid til annen at folk blir utestengt fra Facebook. Det skjer imidlertid ikke ofte i Norge.

– Er det algoritmer eller mennesker som har stengt Thomassens konto?

– Siden det ser ut til å være politisk innhold, er det mest sannsynlig mennesker som har sett på dette. Det er vanlig at innhold som rapporteres som upassende av mange brukere, sjekkes av mennesker før det reageres såpass alvorlig.    

Les: Brukere som blir utestengt fra Facebook, får verken begrunnelse eller innsyn i vurderingene som er gjort

Onsdag skrev Klassekampen om Syria-aktivist Eva Thomassen, som har fått slettet sin Facebook-konto. Facebook besvarte ikke våre henvendelser før avisa gikk i trykken, men tirsdag kveld kom det svar fra kommunikasjonsmedarbeider Camilla Nordsted i Facebook Norden.

Ifølge Nordsted ble kontoen slettet ved en feil.

«Teknisk svikt»

«Eva Thomassens konto ble fjernet ved en feil. Dette skyldes en teknisk svikt, men den har nå blitt gjenopprettet. Vi beklager eventuelle ulemper denne feilen har forårsaket», skriver Nordsted i en e-post.

Når din forgjenger aktiverte Facebook-kontoen min, kan ikke du gjøre det samme?

Vennlig hilsen Eva Thomassen.

Forrige artikkelG7 – sprekker i den vestlige enigheten om Russland
Neste artikkelJens Stoltenbergs sjøloppfyllende profeti