Håper 10 millioner amerikanere mister jobben

0

En skarp økning i arbeidsløsheten må til for å dempe den skyhøye inflasjonen, hevder tidligere finansminister i USA, Larry Summers.

Den tidligere amerikanske finansministeren sier at det må være en økning i arbeidsløsheten for å dempe inflasjonen, noe Federal Reserves politiske beslutningstakere avviser.

Ifølge Bloomberg News sa Summers i en tale fra London 20. juni 2022 at det må være en varig periode med høyere arbeidsløshet for å holde inflasjonen nede – en ettårig topp til 10 %, to år med 7,5 % arbeidsledighet eller fem år med 6 % arbeidsledighet.

Sagt på en annen måte, skriver MarketWatch, krever Summers at antallet arbeidsløse skal svulme opp til omtrent 16 millioner fra i underkant av 6 millioner i mai. Dette er offisielle og sterkt kamuflerende tall. Shadowstats, som bruker de definisjonene og metodene som ble brukt offisielt i USA fram til 1994, viser en langt grimmere virkelighet.

President Joe Biden sa at han snakket med Summers på mandag, mens Biden – som gjenspeiler hans finansminister Janet Yellen, den tidligere Fed-sjefen – fastholder at en amerikansk resesjon kan unngås.

Måten Summers formulerte tallene på, antyder at han snakker om det som er kjent som Sacrifice Ratio, som er koblinga mellom arbeidsløshet og inflasjon.

Summers er en tungvekter i USAs økonomiske politiske miljø. Han har hatt flere sentrale oppgaver under både Clinton-administrasjonen og Obama-administrasjonen. Han spilte også en sentral rolle under den storstilte privatiseringa i Russland etter Sovjetunionens fall. Under perioden som president for Harvard hadde Summers en tett kontakt med Jeffrey Epstein og han fløy med Epsteins Lolita Express minst fire ganger. Han innkasserte en periode svært høye honorarer som taler for blant andre Goldman Sachs, JPMorgan Chase, Citigroup, Merrill Lynch og Lehman Brothers.

Summers er en aktiv motstander av den makroøkonomiske politikken til president Joe Biden, og kritiserte American Rescue Plan Act på 1,9 billioner dollar fra 2021 som «den minst ansvarlige makroøkonomiske politikken vi har hatt de siste 40 årene.» Han mener den vil føre til en økonomisk resesjon og destabilisering av markedet.

Lockdownpolitikken har allerede kostet millioner av arbeidere og folk i den lavere middelklassen jobben. Pew Research. Men folk som Summers mener tydeligvis at det ikke er nok. Ytterligere ti millioner jobber «må ofres» for å «bekjempe inflasjonen».

Forrige artikkelØkning på 33,6 prosent: Produsentprisene i Tyskland til himmels
Neste artikkelNorsk professor: – mRNA er eksperimentell genterapi