Bølla i skolegården

0

Av Jon Nordmo.

Marerittet til elever på en skole er å ha en skikkelig bølle som hersker i skolegården. En bølle som er så umåtelig sterk at han kan tvinge sin vilje på alle. En bølle med så stor kraft og styrke at til og med skolens regler kommer til kort når det gjelder å tøyle han.

Han hersker! Spilles det fotball og han er misfornøyd med å bli driblet … så spenner han bare ben på motstanderen og tar ballen. Alle på banen gremmes, men ingen tør å ta til motmæle. Konsekvensen ville bli skrekkelige. Utfrysning, bank … truslene er reelle.  Så alle «holder seg på matta» i håp om at de ikke blir det neste offeret. Lar bølla skåre mål. Applauderer når han gjør det …

Han hersker! Er det noe han vil ha? Har en medelev noe godteri? Han krever halve!! Kanskje tre fjerdedeler … Hvis han ikke får det? Så tar han det! Eller truer med bank, eller andre sanksjoner og får det uten å måtte ta det.

Han hersker! Han kan endre spillereglene hvis det ser ut til at han taper!! Og alle må følge de nye spillereglene. Hvis ikke, vil de få merke hans vrede… Og alle stiller opp. Endrer spillereglene til hans fordel. Holder seg for nesen i avsky når bølla ikke ser det, gløtter på hverandre i smug… men føyer seg!!

Han hersker!!! Han lyver til læreren om at den andre gutten startet slåsskampen. Ingen tør å si imot. Den stakkars andre gutten får skylden og får sin straff.

Han hersker uinnskrenket!!!

Hans totale makt må demonstreres jevnlig for å holde redselen hos medelevene ved like.

Med jevne mellomrom må han se seg ut et offer, noen som kanskje opponerer, noen som ikke føyer seg, noen som virker som om de kan bli så sterke at de kan stå imot. Og så lage hakkemat av vedkommende. Ingen skal føle seg trygg.

Han er ikke elsket – men alle later som om de liker han. Konsekvensene ville bli alvorlige hvis de ikke gjorde det.

Han er ikke respektert – men alle later som om de respekterer han. De tør ikke annet.

Han blir lyttet til – selv når han sier de mest løgnaktige tingene. Faktisk selv om nesten alle vet at han lyver!

Han er bølla i skolegården med uinnskrenket makt

Men han er den herskende bølla bare så lenge han har uinnskrenket makt. I det øyeblikk de andre barna oppdager at de kan ta han uten at de selv blir totalt smadret i forsøket… Ja da er det slutt på bøllas makt.

Derfor må bølla sørge for å forbli den absolutt sterkeste. Og hvis han ikke klarer det alene, så få seg noen allierte som stiller opp når det trengs…

Dette scenarioet er enhver skoles skrekk. Og alle skoler arbeider aktivt for å forhindre dette og hvis det eksisterer, å få en slutt på det.

Er det noen som kjenner igjen beskrivelsen?

Ikke fra sin skolegang går jeg ut fra. Der har vi stort sett vunnet kampen mot bøllene (med noen få unntak), men med et blikk på begivenheter i verden???

I dag har verden en slik bølle!!! USA!!!

Er landet misfornøyd med å bli driblet (utkonkurrert) Da endrer de bare de internasjonale spillereglene. Innfører toll, sanksjoner og forbud mot konkurrentenes produkter! (japanske biler, stål fra Canada, mobil teknologi fra Kina osv.)

Er det noe landet vil ha? Olje, mineraler …? Da lager de bare et kupp i det gjeldende landet (Chile, Bolivia, Guatamala, Brasil osv osv) og velter den demokratisk valgte regjeringen og erstatter dem med et blodig diktatur som gir dem de råvarene de vil ha – til en ekstremt billig penge.

Landet lyver om hvem som skaper problemene. At kineserne lager en avtale med en øygruppe i Stillehavet 7000 km fra USA sin kyst er en aggressiv handling som man må svare umiddelbart på. At USA selv gjennomfører flåtetokter tett opptil den kinesiske kyst, er rent defensive tiltak!

Landet må jevnlig demonstrere sin makt for at ingen skal tørre å opponere. Bombe velfungerende Libya til en steinrøys av kaos, ødelegge Irak, Afganistan… Lage kvelende sanksjoner mot Venezuela og Iran (som ikke har angrepet noen, men som bare fører en politikk USA ikke liker). Her skal alle vite hvordan det går hvis man trosser bølla!

På grunn av sin totale militære og finansielle overlegenhet kan USA, som eneste land i verden, helt sette til side internasjonal lov og rett, uten å møte noen form for motreaksjon. Hverken militært eller økonomisk.

Hvilket annet land kan for eks. myrde en av et annet lands øverste militære ledere, Irans Qassim Suleimani, med et droneangrep. Mens han var på statsbesøk i nabolandet Iraq! Og samtidig myrde en rekke høytstående irakiske militære ledere som var hans velkomstkomite. Uten at «Det internasjonale samfunnet» tar affære. Ingen. Prøv for å forestill deg at Russland myrder en høytstående amerikansk general mens han var på statsbesøk i London og at en rekke høytstående engelske militære ledere røk med i dragsuget!

Hvilket annet land kan stjele valutareservene til et annet land og så bare bestemme at pengene skal deles ut til ens egne borgere!!! (Afganistans valutareserver)

Hvilket annet land kan kapre fire tankskip med 1,116 millioner fat bensin og diesel og så laste lasten over på amerikanske tankskip og seile det til USA! (De iranske skipene ble kapret i Persia bukten i 2020) uten at hverken FN eller noen andre tar affære?

Hvilket annet land kan tvinge sine «allierte» (Tyskland, Frankrike og Italia) til å føre en økonomisk krig mot Russland, som faktisk skader dem det mange dobbelte av hva det skader Russland. Men som USA tjener rått på! (salg av dyr, forurensende skifergass, blant annet)

Alle som vil se kan se det: USA er i dag verdens samfunnets bølle.

I likhet med skolens bølle, kan bøllen og hans allierte bare herske uinnskrenket hvis de har en totalt overveldende makt! Slik at det å motsette seg deres overgrep, vil innebære total ruin for ens land. Militær makt og finansiell makt.

Og man kan undres:

Er det egentlig for å beholde en slik overveldende makt, at USA og NATO har vedtatt tidenes opprustning?  Med 15% økning de to siste prene FØR krigen i Ukraina? Slik at deres militærbudsjett i fjor var på svimlende 11 000 milliarder kroner? (30 milliarder kroner hver dag = 1,25 milliarder kr. pr time) Og nå, i forbindelse med krigen i Ukraina, skal øke ytterligere med nesten 1 000 milliarder kr?

Jo, jeg hører hva de sier. Det er for å stå imot et evnt angrep fra Russland. Men ærlig talt… Ifølge NATO selv har jo Russland med en befolkning på 160 millioner, ikke engang kunnet underlegge seg Ukraina, med en befolkning på 40 millioner. Et fattig tilbakestående land, med foreldede våpen fra Sovjet tiden! Selv om Russland, ifølge de samme NATO ekspertene som er livredde for et forestående russisk angrep på NATO, har satset alt i de siste 4 månedene. De har ikke klart å beseire lille Ukraina.

Er det virkelig noen som seriøst mener at Russland kan true NATO?

Husk at Russlands samlede militære budsjett er på ca 600 milliarder kroner. (omtrent som Tysklands, før Tyskland nå vedtok å øke sitt til 100 milliarder) Hvis vi regner litt på det så tilsvarer det ca. 5% av NATO sitt militær budsjett!

Eller handler den voldsomme militære opprustningen egentlig om å bli så sterk at NATO kan slå til hvor som helst, når om helst, og hvordan som helst, straks det er noen som truer «bøllas» makt?

Det lyder jo litt mere logisk!

Konspiratorisk? Joda. Men logisk likevel.

Forrige artikkelDanmark innrømmer: – I ettertid fikk vi ikke mye ut av å vaksinere barna
Neste artikkelSamtale om fascismen og ny-fascismen