Årets Bilderberg-møte enda mer hemmelighetsfullt enn vanlig

0
The Mandarin Oriental hotel sett fra Jefferson Memorial. Bilderberg Group leide hele hotellet for å holde årets møte 2022.

Den svært hemmelighetsfulle Bilderberg-gruppen møttes personlig for første gang siden pandemien, og leide hele Mandarin Oriental Hotel i Washington DC for å planlegge verdensherredømme mens de nektet å gi tilgang til noen av undersåttene de planlegger å kontrollere eller journalister som kunne dekke saka.

Avisa The Guardian skriver:

Bilderberg er tilbake. Etter et pandemiopphold på to år, startes det globale elitemøtet på nytt på et sikkerhetskontrollert hotell i Washington DC, med ei gjesteliste av mektige personer, inkludert som lederne av Nato, CIA, GCHQ, USAs nasjonale sikkerhetsråd, to europeiske statsministre, et rikelig dryss av teknologimilliardærer, og Henry Kissinger.

For en forskjell de to årene har gjort. Den vestlige verdensorden, som Bilderberg-gruppen i det stille har gjort sitt ytterste for å styre i sin retning i 70 år, er i fullstendig omdanning.

Tilbake i 2019, forrige gang Bilderberg møttes ansikt til ansikt, startet konferansen med de optimistiske temaene «A Stable Strategic Order» og «What Next For Europe?» I år lukter agendaen imidlertid av kaos og krise. Øverst på timeplanen er det mildt sagt skremmende elementet «Global Realignments», etterfulgt av «Nato Challenges», hvor den største åpenbart er Ukraina.

Washington-konferansen er utvilsomt et krigsråd på høyt nivå, ledet av NATOs generalsekretær, Bilderberg-veteranen Jens Stoltenberg. Han får selskap på det luksuriøse Mandarin Oriental-hotellet av den ukrainske ambassadøren i USA, Oksana Markarova, og administrerende direktør for Naftogaz, det statseide ukrainske olje- og gasselskapet.

De klinket sine cocktailer i Empress-loungen med noen av den allierte krigsinnsatsens ledende lys, blant dem Chrystia Freeland, Canadas halv-ukrainske visestatsminister.

Toppmøtet bugnet av eksperter på Russland og Ukraina, inkludert assisterende forsvarsminister for internasjonale sikkerhetssaker, Celeste Wallander, og eks-nestleder nasjonal sikkerhetsrådgiver Nadia Schadlow, som har sete i elitestyringskomiteen til Bilderberg.

Bilderberg og monopolborgerskapets organisering som klasse

Bilderberg framstiller seg som «et uformelt diskusjonsforum» mellom Europa og USA. Institusjonen ble grunnlagt i 1954 og det første møtet ble holdt på Hotel De Bilderberg i Oosterbeek i Nederland, derav navnet. Siden har Bilderberg holdt årlige møter i mai/juni hvor noen av de fremste representantene for monopolkapitalen, de militære og deres politikere har møttes.

En skisse over forbindelsene mellom Bilderberggruppa og de andre organene for kapitalens maktutfoldelse.

Bilderberg, Trilateralkommisjonen og World Economic Forum, de mektigste tenketankene og stiftelsene og liknende er ledd ledd i det internasjonale monopolborgerskapets organisering som klasse. De er fora for å samkjøre til dels motstridende interesser innen denne framvoksende klassen og fora for denne klassens maktutøvelse.

Her er nettverket til Bilderberg, stor figur.

Her er et utsnitt av samme figur:

bilderberg utsnitt

Hvis vi går tilbake til den første figuren, så er det en skjematisk framstilling der jeg viser forbindelsene mellom noen av de viktigste maktsentrene. (Alle relasjonene kan dokumenteres, hvis det skulle være interesse for det, men det vil føre for langt å gjøre det her.) Dette viser hvordan de største bankene, våpenindustrien, de største investeringsfondene og disse tenketankene, foraene og stiftelsene er knyttet til hverandre. Tradisjonelle politiske partier spiller ingen rolle i dette systemet, og de fleste politkerne dukker bare opp som mottakere og tilhørere som blir fortalt hva de skal mene. Et lite knippe politikere er inkorporert i systemet og er blitt nøkkelfigurer der fordi de har vist seg som lojale og effektive tjenere for kapitalinteressene.

Årets møte fant sted mellom 2. og 5, juni. Deltakerlista finnes på nettsidene deres her.

Agendaen deres var:

1. Geopolitical Realignments
2. NATO Challenges
3. China
4. Indo-Pacific Realignment
5. Sino-US Tech Competition
6. Russia
7. Continuity of Government and the Economy
8. Disruption of the Global Financial System
9. Disinformation
10. Energy Security and Sustainability
11. Post Pandemic Health
12. Fragmentation of Democratic Societies
13. Trade and Deglobalisation
14. Ukraine

Jimmy Dore og panelet hans, som her består av The Grayzones Max Blumenthal og den amerikanske komikeren Kurt Metzger diskuterer den lysskye organisasjonens planer og hvorfor mainstream media velger å ignorere dette møtet med noen av verdens mektigste mennesker.

Forrige artikkelÅ skape kald krigsforhold i Asia er ikke lett
Neste artikkelDostojevskij som futurist