Tyske forskere: Tallet på vaksineskader kan være 40 ganger høyere enn antatt

0

Antallet alvorlige komplikasjoner etter vaksinasjoner mot Sars-CoV-2 er 40 ganger høyere enn tidligere registrert av Paul Ehrlich Institute (PEI). Dette er et av resultatene fra en langtidsobservasjonsstudie utført av Berlin Charité. Dette skriver den tyske nyhetskanalen mdr.de.

Professor Harald Matthes leder forskninga på bivirkninger etter koronavaksinasjoner.

Observasjon av rundt 40 000 deltakere

Forskning på «sikkerhetsprofilen til Covid-19-vaksiner» («ImpfSurv» forkortet), som fokuserer på effekter og bivirkninger av de ulike vaksinene, har pågått i ett år. Rundt 40.000 vaksinerte personer blir intervjuet med jevne mellomrom over hele Tyskland. Deltakelsen er frivillig og uavhengig av hvordan vaksinene påvirker testpersonene.

Ett resultat: åtte av 1000 vaksinerte mennesker sliter med alvorlige bivirkninger. «Tallet er ikke overraskende,» forklarer prof. Dr. Harald Matthes: «Det tilsvarer det som er kjent fra andre land som Sverige, Israel eller Canada. Forøvrig hadde til og med produsentene av vaksinene allerede fastsatt tilsvarende verdier i sine studier.» Med konvensjonelle vaksiner, som mot polio eller meslinger, er antallet alvorlige bivirkninger betydelig lavere.

Noen bivirkninger varer i flere måneder

Alvorlige bivirkninger er symptomer som varer i uker eller måneder og krever legehjelp. Disse inkluderer muskel- og leddsmerter, hjertemuskelbetennelse, overdreven reaksjoner i immunsystemet og nevrologiske lidelser, det vil si svekkelser i nervesystemet. «De fleste bivirkninger, også alvorlige, avtar etter tre til seks måneder, 80 prosent leges. Men dessverre er det også noen som varer mye lenger,» sier professor Matthes.

Leger: «diskuter det åpent uten å bli ansett som anti-vaksinasjon»

Rundt 179 millioner Covid 19-vaksinedoser har blitt vaksinert i Tyskland så langt. – I lys av rundt en halv million tilfeller med alvorlige bivirkninger etter Covid-vaksinasjoner i Tyskland, må vi leger ta grep, understreker prof. Matthes, som i tillegg til arbeidet i Berlin Charité sitter i styret for flere medisinske spesialistforeninger og har sett effekten i årevis av legemidler blir systematisk undersøkt. «Vi må komme til terapitilbud, diskutere dem åpent på kongresser og offentlig uten å bli ansett som antivaksinasjon.»

Ofre må tas på alvor

Det er spesielt deprimerende for de berørte at klagene deres ofte ikke blir tatt på alvor. Leger i privat praksis ville altfor ofte ikke assosiere symptomene med vaksinasjonene fordi de enten ikke var forberedt på dem eller fordi de ikke ønsket å posisjonere seg i en opphetet politisk stemning.

Dette vitner også de mange brevene til professor Matthes i, der de berørte beskriver deres ofte måneder lange søken etter effektiv medisinsk hjelp og anerkjennelse. De viser at mistenkte tilfeller ikke er offisielt rapportert. Og derfor er også tallene for alvorlige vaksinasjonsreaksjoner ved Paul-Ehrlich-Institut med 0,2 rapporter per 1000 vaksinedoser betydelig lavere enn i den nåværende Charité-studien.

Berliner Charité kåret til Europas beste sjukehus

I Newsweek-rangeringa av verdens beste sjukehus (gjennomført i samarbeid med forbrukerdataselskapet Statista), kom Charité på femteplass av totalt 1000.

«I tillegg til å rykke opp én plass i den globale rangeringa, bekreftet dette resultatet Charités status som det beste sykehuset i Europa. Newsweek-rangeringa satte et spesielt fokus på den vedvarende evnen til å levere pasientbehandling av høyeste kvalitet og å utføre kritisk medisinsk forskning under ekstremt utfordrende forhold.»

Den studien av vaksineskader som det vises til i denne artikkelen kommer altså ikke fra et ukjent frynsemiljø, men fra et av de aller mest ledende medisinske forskningsmiljøene i verden.

Forrige artikkel17.000 leger og medisinske forskere: – Den medisinske unntakstilstanden må opphøre
Neste artikkelNATOs selvmordspakt