«Skamløst mord» – Al Jazeera anklager Israel for drapet på journalist Shireen Abu Akleh

0
Shireen Abu Akleh hadde på seg denne pressevesten da hun ble skutt og drept av israelske soldater. Twitter

«Vi lover å straffeforfølge gjerningsmennene juridisk, uansett hvor hardt de prøver å dekke over forbrytelsen sin, og stille dem for retten,» sa medienettverket Al Jazeera i en uttalelse.

Av Jake Johnson, Common Dreams.

Mediet Al Jazeera anklaget israelske styrker for å «bevisst sikte på og drepe vår kollega» onsdag etter at den palestinske journalisten Shireen Abu Akleh ble skutt i ansiktet mens hun dekket et raid mot flyktningleiren Jenin på den okkuperte Vestbredden.

I en uttalelse sa Al Jazeera Media Network at Abu Akleh – som jobbet som publikasjonens Palestina-korrespondent – ​​hadde på seg en pressejakke som tydelig identifiserte henne som journalist da israelske styrker skjøt henne «med skarpe våpen».

Al Jazeera , som er basert i Qatar, kalte angrepet «et åpenbart drap», og sa at Abu Akleh (51) ble «myrdet med kaldt blod». Abu Akleh var amerikansk statsborger.

Uttalelsen fortsatte:

Al Jazeera Media Network fordømmer denne avskyelige forbrytelsen, som har til hensikt å bare hindre media i å utføre sin plikt. Al Jazeera holder den israelske regjeringen og okkupasjonsstyrkene ansvarlige for drapet på Shireen. Vi oppfordrer også det internasjonale samfunnet til å fordømme og holde de israelske okkupasjonsstyrkene ansvarlige for deres forsettlige angrep på og drap på Shireen.

Israelske myndigheter er også ansvarlige for å ha siktet på og skutt Al Jazeera -produsenten Ali al-Samudi, som også ble skutt i ryggen mens han dekket den samme hendelsen, og han er for tiden under behandling.

Al Jazeera kondolerer familien til Shireen i Palestina, og hennes utvidede familie rundt om i verden, og vi lover å straffeforfølge gjerningsmennene juridisk, uansett hvor hardt de prøver å dekke over forbrytelsen sin og stille dem for retten.

Opptak fra scenen viser øyeblikkene etter at Abu Akleh ble skutt.

Den israelske regjeringa nektet raskt ansvaret for å ha drept Abu Akleh og såret al-Samudi, og hevdet at de kan ha blitt skutt av «palestinske snikskyttere».

– Det er en betydelig sjanse for at væpnede palestinere, som skjøt vilt, var de som førte til journalistens uheldige død, sa Israels statsminister Naftali Bennett.

Men al-Samudi, som snakket med Associated Press etter hendelsen, avfeide den israelske regjeringas fortelling som en «fullstendig løgn».

«Han sa at de alle hadde på seg verneutstyr som tydelig markerte dem som reportere, og de gikk forbi israelske tropper slik at soldatene skulle vite at de var der,» rapporterte AP . «Han sa at et første skudd bommet dem, deretter et neste som traff ham, og et tredje drepte Abu Akleh. Han sa at det ikke var noen militante eller andre sivile i området – bare reporterne og hæren.»

En strøm av sorg og hyllester fulgte nyheten om drapet på Abu Aklehp.

Yousef Munayyer, en palestinsk-amerikansk politisk analytiker, skrev på Twitter at «Shireen var en av de modigste, lengstlevende palestinske journalene og en inspirasjon for så mange palestinere, spesielt unge kvinner innen journalistikk.»

I et intervju sa Abu Aklehs venn og kollega Dalia Hatuqa at Shireen «var der i hver by, hver palestinsk by, landsby, smug, flyktningleir.»

«Alle visste navnet hennes,» fortsatte Hatuqa. «Alle ønsket henne velkommen. Hun ville fortelle de historiene som ingen andre ville fortelle. Og hun ga en stemme til mange mennesker som vi ellers ikke ville ha hørt fra.»

Forrige artikkelMangel på antiimperialisme – vår rasistiske blindsone?
Neste artikkelMario Draghi: De fleste gasselskapene har åpnet rubelkontoer hos Gazprom
skribent
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.