Mobiltelefonene til Spanias president og forsvarsminister avlyttet av det israelske Pegasus-systemet

0

Spanias regjering fordømmer at mobiltelefonene til Sánchez og Robles ble spionert på med Pegasus-programmet, skriver avisa El Païs. Hackerne hentet ut 2,6 gigabyte med data fra presidentens telefon og ni megabyte fra forsvarsministeren. Regjeringa vet foreløpig ikke hva den stjålne informasjonen er og graden av sensitivitet.

El Païs skriver videre:

Uventet vri i Pegasus-saken. President Pedro Sánchez og forsvarsminister Margarita Robles har også blitt spionert på med det israelske programmet som i teorien kun selges til myndigheter og offisielle byråer. Innbruddene skjedde i mai og juni 2021, på Sánchez sin mobil, og på sistnevnte dato på Robles-terminalen.

Hackerne hentet ut en enorm mengde informasjon fra regjeringssjefens telefon: 2,6 gigabyte ved det første innbruddet, og 130 megabyte ved det andre. Byttet de tok fra forsvarsministerens mobiltelefon var mye mindre; i det minste når det gjelder volum: ni megabyte. Regjeringen vet foreløpig ikke hvilken informasjon som ble stjålet og graden av sensitivitet, men det er i begge tilfeller en datamengde som tilsvarer plassen som kreves for å lagre flere filmer eller tusenvis av sider.

Som Guardian bemerket i 2017, er Pegasus «kanskje det kraftigste spionprogramvare som noen gang er utviklet» og kan gjøre en mobiltelefon om til en «24-timers overvåkingsenhet» – høste meldinger, passord, bilder, internettsøk og andre data og ta kontroll av kamera og mikrofon.

Les: Israel’s Pegasus: Is your phone a ‘24-hour surveillance device’?

Den farligste israelske spionvaren som knapt noen har hørt om

Verdens medier har omtalt den israelske spionprogramvaren Pegasus, og har vært nærsynt opptatt av den. Pegasus er en av hackingprogramvare solgt av det israelske overvåkningsselskapet NSO Group, som har bidratt til massive datalekkasjer.

Les: Israelsk spionprogram brukt mot aktivister, journalister og politikere

Men dette er bare toppen på isfjellet , skriver Whitney WebbUnlimited hangout. Den virkelig store historien er Toka, en israelsk spionvare knapt noen har hørt om.

Webb var tidlig ute med å beskrive Toka, og hennes artikkel How Government and Media Are Prepping America for a Failed 2020 Election fra januar 2020 står seg godt.

Toka ble opprinnelig grunnlagt av tidligere israelske statsminister og Jeffrey Epstein-medarbeider Ehud Barak, blir en av disse selskapenes varer brukt av land rundt om i verden, inkludert i utviklingsland med direkte tilrettelegging av globale finansinstitusjoner som Inter-American Development Bank (IDB) ) og Verdensbanken. I tillegg gjøres programvaren bare tilgjengelig for regjeringer som er «klarert» av Israels regjering, som «samarbeider tett» med selskapet.

Webb skriver:

Toka ble lansert i 2018 med det eksplisitte formålet å selge et «skreddersydd økosystem med cyberfunksjoner og programvareprodukter for myndigheter, rettshåndhevelse og sikkerhetsbyråer.» Ifølge en profil av selskapet som ble publisert i Forbes kort tid etter lanseringen, presenterte Toka seg sjøl som «en one-stop hacking-butikk for regjeringer som krever ekstra evne til å bekjempe terrorister og andre trusler mot nasjonal sikkerhet i det digitale rommet.»

Toka lanserte planer om å «tilby spionverktøy for hvilken som helst enhet kundene måtte trenge,» inkludert ikke bare smarttelefoner, men et «spesielt fokus på det såkalte Internet of Things (IoT).» I selskapet inkluderer dette enheter som Amazon Echo, Google Nest-tilkoblede hjemmeprodukter, samt tilkoblede kjøleskap, termostater og alarmer. Utnyttelsen av disse produktene som ble oppdaget av Toka, sa selskapet på den tiden, vil ikke bli utlevert for leverandører, noe som betyr at disse feilene fortsetter å være sårbare for enhver hacker, enten de er en klient av Toka eller ikke.

Våpen for Israels regjering

Ytterligere bevis for at Toka er en del av denne israelske regjeringens innsats for å utstyre til utenlandske regjeringer med teknologi som er sterkt knyttet til Israels militære og sivile etterretningstjenester, er det faktum at Dell Technologies Capital er en av hovedinvestorene i Toka, som er en utvidelse av teknologiselskapet Dell. Dell ble grunnlagt av Michael Dell, en kjent israelsk alliert som har donert millioner av dollar til IDFs venner og er en av de største støttespillere av de såkalte «anti-BDS»-lovene som forhindrer offentlig ansatte eller offentlige institusjoner i flere amerikanske stater fra å støtte ikke-voldelige boikotter av Israel, selv på humanitært grunnlag. Som MintPress tidligere bemerket, bør det faktum at en stor produsent av forbrukerelektroniske varer tungt investerer i et selskap som markedsfører hacking av akkurat den teknologien, være et rødt flagg.

Regjeringas første innrømte bruk av høyteknologisk sektor for å motvirke BDS-bevegelsen falt sammen med lanseringen av en ny israelsk militær- og etterretningsbyråpolitikk i 2012, der “cyberrelaterte og etterretningsprosjekter som tidligere ble utført internt i Det israelske militæret og Israels viktigste etterretningsvåpen overføres til selskaper som i noen tilfeller ble bygget for akkurat dette formålet.”

Vi står overfor en spionvare som tar sikte på å infiltrere alt vi bruker av elektroniske duppeditter, og denne spioaveren er utviklet i intimt samarbeid med Israels etterretningstjenester for å tjene deres formål.

Forresten er alle de tre «vanlige mistenkte», Vanguard, BlackRock og State Street, blant de største eierne i Dell.

Les resten av Wittney Webbs artikkel her.

Forrige artikkelBygger luksusbåt for 30 kroner timen
Neste artikkelAdvokat Morset: «Visste at koronahotell var klin kokos, men det er sterkt å få det svart på hvitt»