Medstrømsmedia på gli?

0

Av Thore K. Aalberg.

Fra covid-19 pandemien startet for vel to år siden har både aviser og tv og radio i realiteten fungert som klakører for myndighetene og legemiddelindustrien. Støtten nådde orgastiske høyder da vaksinen kom ved årsskiftet 2020/21. Etter hvert kom alle de tåredryppende reportasjene om hvor syke noen kunne bli av covid-19. Da noen døde av vaksinen, ble det bagatellisert ved at det måtte man jo regne med, og hovedtyngden hadde jo nytte av vaksinen. Riktignok stoppet myndighetene bruken av noen av vaksinene.

Men hallelujastemningen har fortsatt, selv etter at det har vist seg at vaksinerte blir like ofte smittet og syke og dør som de utskjelte uvaksinerte. Når myndighetene og den farmasøytiske industrien blir konfrontert med disse fakta, svarer de at de vaksinerte får redusert risikoen for alvorlig sykdom og død. Det er en påstand som ikke er vitenskapelig dokumentert.

Nå ser vi at noen få innen medstrømsmedia begynner å innse at den fjerde statsmakt har i realiteten sensurert motstemmer i lengre tid, og at de har vært en fare for både ytringsfriheten og demokratiet. Først ute var vel VG og Dagbladet med informasjon om noen av de negative resultatene av tiltakene. TV2 hadde på nyhetene 20.5. en lengre reportasje hvor en 16-åring og hans familie fikk endret livet etter at han ble rullestolbruker et par dager etter siste sprøytestikk. FHIs Aavitsland sier at det er ikke sikkert at det har noen sammenheng med vaksinen. Det sier de alltid. Og hvis de rapporterte bivirkningene etter hvilken som helst vaksine, blir for mange, endrer FHI strategi. De reduserer den tiden hvor bivirkninger kan føres tilbake til vaksinen. Slik at kommer skadene for lang tid etter, blir de avvist som årsaksforklaring. Det er jo ikke vitenskapelig dokumentert. Men effekten hevder de selvsagt å være det.

Det skal bli spennende å se hvem som ser og gjør noe med at nyhetsdekningen de siste årene har brutt med en rekke punkter i Vær-Varsom Plakaten. Jeg vil bli svært forbauset hvis Aftenposten med sin Senneset, Adresseavisen, Klassekampen og ikke minst NRK blir blant de første.

Når det gjelder de politiske partiene, har jeg liten tro på at mer en ett, i beste fall, vil komme med kritiske røster. Ikke en gang MDG, som hyller det naturlige og grønne, vil åpne munnen. En av de mest lojale overfor myndighetene og legemiddelindustrien er Rødt. Det kom noen kritiske stemmer fra enkelte innen Kr.f. Jeg regner med at partilederen og sykepleieren, Bollestad, vil få de frafalne raskt inn i folden igjen.

Forrige artikkelBiden prioriterer krigsindustrien fremfor mat til barna
Neste artikkelPogromen i Lviv 1. juli 1941