Maskepåbud forårsaket FLERE COVID-dødsfall, hevder studier

0
Shutterstock

Maskepåbud forårsaket høyere COVID-19-dødsrater, ifølge en ny medisinsk rapport som analyserer dødelighetstall for delstaten Kansas skriver magasinet TheNationalPulse.

Observasjonsstudien – “ The Foegen Effect: A Mechanism by which Facemasks Contribute to the COVID-19 Case Fatality Rate ” – ble publisert i  Medicine  i februar 2022,  forfattet av den tyske legen Zacharias Fögen.

Rapporten analyserte «om obligatorisk bruk av maske påvirket dødsraten i Kansas» i perioden 1. august 2020 til 15. oktober. Kansas ble brukt til sammenligning fordi staten lot hvert av sine 105 fylker bestemme om de skulle implementere maskepåbud eller ikke, med 81 fylker som bestemte seg for å gå imot tiltaket.

«Det viktigste funnet fra denne studien er at i motsetning til den aksepterte tanken om at færre mennesker dør fordi infeksjonsratene reduseres med masker, var dette ikke tilfelle,» oppsummerte rapporten.

«Resultater fra denne studien tyder sterkt på at maskepåbud faktisk forårsaket omtrent 1,5 ganger antall dødsfall eller ~50 % flere dødsfall sammenlignet med ingen maskepåbud.»

Studien antydet også en potensiell årsak til ulikheten i risikoforhold (RR) for å dø av COVID-19:

«Et begrunnelse for den økte RR ved å påby masker er sannsynligvis at virioner som kommer inn eller de hostes ut i dråper holdes tilbake i ansiktsmaskevevet, og etter rask fordampning av dråpene blir hyperkondenserte dråper eller rene virioner (virioner som ikke er inne i en dråpe) re-inhalert fra en veldig kort avstand under innpusting.»

Dette blir kalt «Foegen-effekten», teorien antyder at COVID-19 «virioner sprer seg (på grunn av deres mindre størrelse) djupere inn i luftveiene.»

«De omgår bronkiene og inhaleres djupt inn i alveolene, hvor de kan forårsake lungebetennelse i stedet for bronkitt, som vil være typisk for en virusinfeksjon.»

«Disse funnene tyder på at maskebruk kan utgjøre en ennå ukjent trussel mot brukeren i stedet for å beskytte dem, noe som gjør maskepåbud til en diskutabel epidemiologisk intervensjon,» konkluderer rpporten.

Studien følger en annen nylig publisert analyse av internasjonale data som viser det samme forholdet mellom COVID-19 og masker. Se: “Correlation Between Mask Compliance and COVID-19 Outcomes in Europe”.

Forrige artikkelAvslørt i Spania: Eliten kjøpte falske covid-sertifikater
Neste artikkelGlenn Greenwald plukker fra hverandre spillet rundt Bidens desinformasjonsdirektorat