Avslørt i Spania: Eliten kjøpte falske covid-sertifikater

0
José María Fernández Sousa-Faro - Foto: PharmaMar

Presidenten for det farmasøytiske selskapet PharmaMar og hans familie er blant de 2200 falske Covid-vaksinerte, skriver den spanske avisa ABC. José María Fernández Sousa-Faro brukte skaffet seg falsk covid-dokument for den tredje dosen via en kriminell kontakt. Det samme gjaldt hans nærmeste familie og mange samfunnstopper i Spania. PharmaMar er et av de viktigste farmasøytiske selskapene i landet.

Etter det ABC har fått vite, betalte lederen den kriminelle organisasjonen VIP-satsen (mellom 1000 og 2000 euro) for å bli registrert i den offisielle vaksinasjonsdatabasen med den tredje dosen, når han ikke hadde tatt den. På denne måten skaffet han seg også falskt Covid-pass for å reise. Selskapet PharmaMar har ikke ønsket å komme med uttalelser i denne forbindelse.

Blant de andre kjendisene på lista var Trinitario Casanova, en av Spanias rikeste menn, -Kidd Keo, rapper – Anier, rrapper – Jarfaiter, rapper – Veronica Echegui, skuespiller – Bruno Gonzalez Cabrera, fotballspiller  – Fabio Díez Steinaker, tidligere strandvolleyballspiller – José Luis Zapater, alias Titín, tidligere bokser – Camilo Esquivel, anerkjent og berømt lege.

Operación Jenner er en operasjon fra det spanske politiets side som tar sikte på å avsløre kriminelle nettverk. Agentene poserte som jihadist-sympatisører, deretter som sjukepleiere, leger og pasienter ved La Paz-sykehuset. De har avdekket at de falske journalene ble utført mellom desember og januar i fjor, da saken brøt ut. Dette skriver El Periodico. Her er det altså et kriminelt nettverk som blant annet har solgt falske vaksineattester.

Dette er antakelig bare toppen av isfjellet, for når toppsjefen i PharmaMar kjøper seg et falsk vaksinepass, må han vite noe om disse vaksinene som får ham til å gjøre det. I motsatt fall kunne han jo bare ha tatt vaksinen og fått et legalt pass.

Men det virker unektelig ganske søkt at han skulle være nødt til å bruke prostituerte og kriminelle til å skaffe et slikt dokument. I den korrupte spanske staten og i den farmasøytiske industrien må det da finnes dem som gjør dette profesjonelt og uten at det kan spores.

Partygate

Dette bringer oss til den skandalen som kan koste Boris Johnson jobben som statsminister i Storbritannia, nemlig den såkalte Partygate. En knusende rapport viser hvordan de politiske toppene i Storbritannia hadde reine fyllefester i statsministerens bolig i strid med alle de covid-reglene de sjøl hadde tredd nedover hodene på den britiske befolkninga.

«Jeg er ydmyk, og jeg har lært en lekse,» sa Boris Johnson til Underhuset under den ukentlige TV-forestillingen med «Spørsmål til statsministeren.» Johnson la til at selv om noen av samlingene «klart var i strid med reglene … når folk jobber veldig hardt sammen, dag inn, dag inn … kan det være vanskelig å trekke grensa … mellom arbeid og sosialt samvær.»

Han nektet å gå av på grunn av skandalen.

Men skandalen er ikke fyllefesten. Det handler naturligvis om at den politiske eliten i Storbritannia ga blaffen i sine egne strenge koronaregler – ganske enkelt fordi de visste at det var en bløff.

Som dr. Vernon Coleman skriver i 21st Century Wire:

Alle viser avsky for at Boris Johnson og diverse medhjelpere og embetsmenn ignorerte lockdownreglene de sjøl hadde laget. Og de burde vises avsky.

Alle andre enn embetsmenn ville bli bøtelagt og sparket for slik stygg oppførsel.

Noen kommentatorer virker overrasket over at personene som hadde laget Covid-reglene ignorerte dem.

Men de burde ikke bli overrasket.

Politikere og embetsmenn ignorerte lockdown-reglene fordi de visste at de var unødvendige.

De visste at Covid-skremselen var en bløff som trygt kunne ignoreres.

‘Doris’ Johnson og de fulle embetsmennene som likte fester i Downing Street nummer 10, og de forskjellige kontorene i Whitehall (utvilsomt på vår bekostning) visste at nedstengningene de hadde instruert resten av landet om å adlyde var helt unødvendige og irrelevante – det er derfor de ignorerte reglene de hadde laget.

De VISSTE at covid-19 bare var den omdøpte influensaen.

Jeg har brukt litt tid på å tenke på hvordan jeg best kan beskrive Boris Johnson. Til slutt bestemte jeg meg for at den forslitte frasen ‘lying little shit’ virker mest passende.

Og hva gjelder tjenestemennene?

Avskjedige hver og en av dem som deltok på en fest.

Spark hele embetsverket.

De er late, drastisk underarbeidet og ekstremt overbetalt.

Ingen ville legge merke til at de forsvant.

Obamas fest og maskering av tjenerklassen

Dette bringer oss til den svære festen for Barack Obama ved hans dyre landsted i Martha’s Vineyard. Der var eliten maskeløse, mens tjenerne var maskerte.

Les: Obama and Liberal Elites Spotted Maskless at His Swank Birthday Gala on Martha’s Vineyard 

Normalisering av den maskerte tjenerklassen og den maskeløse eliten er på vei til å bli en grotesk norm, skriver Glenn Greenwald i artikkelen The Masking of the Servant Class: Ugly COVID Images From the Met Gala Are Now Commonplace.

Fra starten av pandemien har personer i den politiske eliten gjentatte ganger blitt tatt i å frita seg fra de restriktive reglene de pålegger dem de hersker over. Guvernører, ordførere, ministre og speakere i representantenes hus har blitt filmet mens de bryter sine egne COVID-regler for å spise middag med sine nærmeste lobbyist-venner, nyte en hårstyling i elegante salonger eller slappe av etter å ha signert ny lockdown og karanteneordre ved å snike seg bort på en helgetur med familien. Trenden ble så utbredt at ABC News samlet alle eksemplene under overskriften «Valgte tjenestemenn anklaget for hykleri for ikke å ha fulgt egne COVID-19-råd», mens Business Insider i mai oppdaterte rapporteringen med dette: «14 fremtredende demokrater blir anklaget for hykleri for å ignorere COVID-19-restriksjonene, de oppfordrer sine velgere til å følge.»

De fleste av disse overtredelsene var for påtrengende til å bli ignorert og skapte dermed en viss skandale og harme overfor de politiske tjenestemennene som ga seg selv en slik frihet. Den dominerende liberale kulturen er om ikke annet voldsomt regelstyrt: de blir veldig opprørt når de ser noen trosse dekreter fra myndighetene, sjøl om regelbryteren er tjenestemannen som kunngjorde direktivene for alle andre.

Forrige artikkelNei til pandemitraktat
Neste artikkelMaskepåbud forårsaket FLERE COVID-dødsfall, hevder studier