Ghislaine Maxwells straff har blitt redusert, total stillhet om hennes klienter 

0
Skkjermdump fra Netflix-dokumentaren "Filthy Rich"

Av Matt Agorist, Free Thought Project.

Ghislaine Maxwell menget seg med eliten i årevis. Hun besøkte Donald Trumps feriested i Florida regelmessig, og Bill Clinton i Det hvite hus, og hun var en god venn av prins Andrew i flere tiår. I løpet av rettsaken mot henne for sexhandel av mindreårige ble en rekke høyprofilerte bekjente av Jeffrey Epstein avslørt. De inkluderte ikke bare Trump, Clinton og prins Andrew, men også Kevin Spacey, Chris Tucker, Bill Gates, og andre.

I desember ble Maxwell kjent skyldig for sine lovbrudd – som bestod av å levere barn til rike pedofile menn. Dessverre er det ekstremt lite sannsynlig at de som deltok i sexhandelen blir stilt til ansvar.

Forrige måned, istedet for å presse Maxwell til å avsløre sine klienter, bestemte retten seg for å redusere dommen hennes med ti år. Seriøst.

I slutten av april tok dommer Alison Nathan imot en appell fra Maxwells advokater som var et forsøk på å reverse dommen. Hennes forsvar hevdet at rettsaken ble påvirket av at en av jurymedlemmene selv var offer for seksuelle overgrep. Heldigvis reverserte ikke retten dommen.

«Myndighetene presenterte overbevisende vitnemål fra flere ofre og vitner, samt underbyggende dokumenter og fysiske bevis», heter det i rettsdokumentene. «Vitnemålene og andre bevis fra saken etablerte den anklagdes rolle i å rekruttere og groome underårige jenter, og bruk av massasje som dekkhistorie for å begå seksuelle overgrep.»

Nathan reverserte ikke dommen, men hun reduserte Maxwells strafferamme med ti år og oppgraderte hennes soningsforhold ved Metropolitan Detenction Center i Brooklyn, New York. Dommeren var enig med forsvaret om at tre av de fem anklagene mot Maxwell lignet på hverandre og dermed reduserte hun dommen.

«Jeg får endelig sett Ghislaine,» fortalte Maxwells bror Ian til The Telegraph etter dommen. «Bortsett fra et par kjappe sekunder i rettsalen har vi ikke hatt noen ekte interaksjoner. Det kan jeg gjøre nå, fordi hun har fått normale soningsforhold.»

«Hun har endelig tilgang til ting hun ikke har hatt på nesten to år, i første omgang menneskelig kontakt. Fengselsvaktene ble beordret til å ikke snakke med henne. Hun har ikke hatt noen interaksjon med andre mennesker; hun har ikke hatt noe selskap.»

Mens Maxwell har fått redusert dommen og oppgradert soningsforholdene nyter hennes mange høystående pedofile klienter beskyttelse fra etablissementet – frie fra rampelys og etterforskning.

Strafferabatten burde ikke overraske noen, ettersom dommer Nathan har sørget for en priviligert rettssak for Maxwell.

Som vi rapporterte i mars 2021, særbehandlingen av Maxwells viste seg da hennes forespørsler om å tilbakeholde deler av bevisene ble godtatt. Dommer Nathan utstedte en avgjørelse om tilbakeholdelse av forseglede transkripsjoner som myndighetene hadde overlevert i februar 2021, etter ønske fra Maxwell.

Ifølge dommeren var bevisene for «sensasjonelle og urene» for å dele med offentligheten.

«De avsnittene av transkripsjonen, som ble tilbakeholdt i sivilsaken, omfatter private interesser og å offentliggjøre dem vil kun være en ettergivelse om et «behov for det som er sensasjonelt og urent,»» skrev Nathan i avgjørelsen.

Etter imøtekommelsen av Maxwells forespørsel, i november, ble Nathan nominert av president Joe Biden til U.S. Court of Appeals for the Second Circuit (en av de største og mest innflytelsesrike av USAs 13 ankedomstoler – Wikipedia, oversetters anm.). Tilfeldighet?

Som TFTP har rapportert, etter Epstein ble arrestert, har flere avsløringer vist hvor vanskelig det er å ansvarliggjøre de som har hjulpet eller bidratt til denne trafficking-ringen.

Avsløringene har ført til at en hau med insidere, med omfattende sosiale og profesjonelle nettverk, har blitt omtalt for sin rolle i å hjelpe å dekke til overgrepene, men ingen av dem har blitt tatt av lovens lange arm.

I 2019 besluttet en føderal dommer at aktorene som jobbet under tidligere Miami U. S. Attorney Alex Acosta – som senere ble Trumps arbeidsminister – brøyt loven da de håndterte saken til den pedofile milliardæren.

Men, istedet for å stille han til ansvar, ble det besluttet at Acosta hadde utvist «dårlig dømmekraft» og han ble tillatt å fratre sin stilling og i stillhet trekke seg tilbake uten fengselsstraff.

Dette har vært standarden helt siden Epstein først ble dømt. Denne mannen ble dømt for seksuell omgang med mindreårige, og forgrep seg på ikke mindre enn 40 mindreårige jenter. Til tross for dette ble han beskyttet av Acosta, mens sistnevnte tjenestegjorde som U.S. Attorney i Florida.

I stedet for livstid i fengsel, som han burdte fått i lys av bevisene, fikk Epstein bare 13 måneder straff og fikk sone i Palm Beach County Jail i sin egen private celle og fikk forlate fengselet seks dager i uka for på «arbeidspermisjon.»

I lys av dette er det usannsynlig at noen andre kommer til å bli felt, og den lille sorte boken med alles navn i kommer til å bli glemt, for alltid i skyggen av «den heiteste nyhetssaken».

Oversatt for steigan.no av Av Martin Langvad.

Les mer om Ghislaine Maxwell på steigan.no her.

Forrige artikkelDet sveitsiske militæret gir Schwab 5000 soldater og «flyforbudssone» til årets toppmøte i Davos
Neste artikkelEU avduker en plan på 220 milliarder dollar for å slutte å importere russisk energi
skribent
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.