Facebooks suspensjon

0
Illustrasjon: Shutterstock

Hvor lenge er «midlertidig»?

Av Eva Thomassen.

Hat, sensur og angiveri er blitt de viktigste våpnene i vestens krig mot egen befolkning.

Vesten er helt avhengig av å ha med egen befolkning på nedslaktingen av det ukrainske folket i stedfortrederkrigen mellom USA og Russland på ukrainsk jord. Vi skal ikke ble om fred, vi skal klappe til krig. Tidligere komiker nå president i Kiev opptrer på storskjerm overalt der det er våpen å få. Han oppfører seg som om han er i en leketøysbutikk hvor han får alt det han peker på. Våpen til svimlende summer. Verdt mer enn hele det årlige russiske forsvarsbudsjettet tilsammen. Men, merk, Av 200 land på kloden er det kun 30 land som gir han våpen. Alle de 30 landene er NATO-land. Altså 170 land sender ikke våpen. Hva kan det komme av?…

Jeg bor i et NATO-land. I et land med en regjering som pleier å flagge at vi er verdensmestre i fredsforhandlinger. Vi er så glad i fred at vi har brukt 100 millioner på å få et sete i Sikkerhetsrådet. Fra det setet kommer det ikke et pip nå. FN-ambassadør Mona Juul er instruert til å ikke foreslå forhandlinger. USA har bestemt at «We will win this war». Det hører vi Huitfeldt, Støre, Stoltenberg, Johnson, Biden, Scholtz og Zelensky si også. Det må for all del alle vi andre si også.

Facebook

Konto 1: Eva S. Thomassen : “Suspendert”

18 mai ble Facebookkontoen min «Eva S. Thomassen» suspendert. Det opplyses at grunnen er at enkelte av innleggene eller kommentarene mine  ikke følger standardene til Facebook. Jeg har 30 dager på å klage. Man skulle jo da anta at man fikk mulighet til å redegjøre for hvorfor man er uenig og begrunnelsen til Facebook. Sånn er det ikke. Den eneste kontakten er at man trykker på en knapp og får et maskinelt svar. Hva og hvordan facebook behandler min klage vet jeg ikke. Behandler de den i det hele tatt eller er dette bare lureri? At vi skal tro at Facebook tar ansvar for brukerne? Eller er det sånn at klokka bare går automatisk og når klokka er 30 dager blir kontoen deaktivert. At ingen har sett på den. Utestenging fra facebook fungerer følger klokka. Blir man utestengt i f.eks. 3 dager, men forsøker å bruke Facebook før det har gått 3 dager dukker det opp et skilt hvor det står at du er utestengt i 1 dag og 44 minutter. Altså stoppeklokka går automatisk. 

Etter 30 dager vil kontoen min, om klagen ikke tas til følge, bli permanent deaktivert. Dette har skjedd meg 2 ganger tidligere. Den første gangen ble kontoen reaktivert takket være medienes påtrykk på facebook. Gang nummer 2 hjalp det ikke å få kontakt med facebook. Kontoen forble deaktivert.  På et blunk går kontoen i svart og man har ikke mulighet til å varsle venner, sikre bilder, artikler etc. Selv artikler jeg har lagret andre steder som folk har publisert på facebook blir borte-

Jeg laget meg en ny facebook konto.

Konto 2: Synnøve Thomassen: «midlertidig»

Etter 3 dager har facebook gjort det umulig for meg å «kommentere», «publisere», «like» eller bli med i «grupper» på den nye kontoen min. Altså jeg er teknisk utestengt fra å bruke Facebook. Jeg kan lese det som står på Facebook, men jeg kan ikke svare når noen spør meg om noe eller ber om en kommentar. Jeg får ikke sagt at jeg ikke kan svare heller… 

Krigen i Ukraina?

Hva har jeg gjort denne gangen som Facebook ikke liker? Det er ikke vanskelig å gjette seg til. Krigen i Ukraina har satt i gang den verste klappjakta på folk vi ikke har vært vitne til før. Her anholdes folk, folk overvåkes, mister jobben, blir hengt ut. Holder man ikke med det blå/gule- laget støtter man voldtekter, henrettelser, bombing av uskyldige mennesker. Man er en Putin-fascist, Kreml-propagandist, umenneske, bør elimineres kort og godt. Man må nærmest avlegge troskapsløfte om at man ikke støtter den russiske invasjonen. I de vestlige venstrekretser kan man ikke vanke om man ikke omtaler krigen som «imperialisme». Er man ikke supporter, men velger å innta en intellektuell tilnærming til krigen, er man putinist eller heier på Steigan.

Steigan.no

I kjølvannet av invasjonen av Ukraina har steigan.no og avisas grunnlegger Pål Steigan fått så mye negativ oppmerksomhet at resultatet er blitt at avisa har fått flere lesere, flere abonnenter og flere bidragsytere. Det var vel ikke meningen?

Som skribent i avisa gjennom flere år har jeg ikke latt meg kneble eller brydd meg om mitt «gode navn og rykte». Det er særlig mitt parti Rødt som har kjørt en knallhard kanonade av fordømming av avisa; som for all del ikke skal omtales som «avis», men «blogg». 

Jeg tror  de samme som fordømmer avisa, som ber folk ikke skrive i avisa, som vil ekskludere folk som har aksjer i MOT DAG, smugleser avisa på samme måte som man smugleser Se og Hør på venteværelset hos tannlegen eller hos frisøren eller på utedo. For det finnes ikke noe alternativ til steigan.no.

Norman Finkelstein oppsummerer det godt når han sier vi er vitne til et hysteri uten sidestykke, at den offentlig samtalen er kneblet.

Dette er noe av det samme Kai Eide snakker om i Klassekampen 25.mai i år. «Skremt av ensrettingen» https://klassekampen.no/utgave/2022-05-25

Når det gjelder spørsmålet om Ukraina, det som har bekymret meg med den offentlige samtalen om Ukraina eller hysteriet – det er ikke engang en samtale, det er hysteri om Ukraina – er følgende: de som ikke er helt oppslukt av mainstream-propagandaen, noen av menneskene du har hatt på programmet og folk som ikke er spesielt til venstre, har de ingen spesiell venstreorientert troskap, som John Mearsheimer ved University of Chicago, eller før han døde Stephen F. Cohen som spådde at hvis Hvis du holder tritt med denne NATO-utvidelsen i Ukraina, kommer det til å bli en krig. Han sa det i Democracy Now i 2014, og han hadde rett. Og andre mennesker, professor Chomsky. Jeg vil inkludere flere andre i den gruppen, og de vil alle si følgende ting:

Nummer én, russerne ble lovet at det ikke ville bli noen NATO-ekspansjon mot øst, det var motparten for gjenforeningen av Tyskland etter Sovjetunionens nedbrytning. Russerne ble lovet det, men Vesten gikk foran. Vi snakker om 1990-tallet: løftene ble gitt, men Vesten gikk videre og begynte å utvide NATO en gang, som John Mearsheimer liker å si det var den første transjen, så den andre utvidelsen… Så begynner NATO å utvide i Georgia og i Ukraina. Sovjetunionen sier det er en rød linje.

Facebooks selektive sensur

I begynnelsen av krigen tillot facebook at egne selvpålagte standarder om forbud mot oppfordring til drap, oppfordring til å tilslutte seg terrorgrupper og forbud om å reklame for blant annet nazieffekter, ble opphevet. Man kunne verve seg gjennom facebook til «tjeneste» som «fremmedkriger» til Ukraina. Nazist ingen hindring. Ikke islamist heller. Bare kom, vi stiller med våpen og russere.

Da skulle man jo tro at folk fritt kunne legge ut bilder, videoer, artikler om nazismen i Ukraina? Nazismen i Ukraina er det skrevet om siden 2014 i vestlige medier, så den er jo ikke ukjent. Men, på et tidspunkt ble det bråstopp etter 24.2.2022. Putin begrunnet den militære spesialoperasjonen i Ukraina med blant annet «denazifisering» av Ukraina og alle lo rått. Men, da nazismen ble avdekket i kjølvannet av krigen satt mange latteren i halsen. For nazismen i Ukraina er ikke som nazisme andre steder. Nazismen i Ukraina er «statsautorisert». Det er eget departement «Veterandepartementet». Det er egne selvstendige hæravdelinger som Azov-bataljonen, som er del av nasjonalgarden underlagt innenriksministeriet og nærmest kan oppfattes som en privat milits.

Azov-bataljonen

Da nazistene i Azov-  bataljonen nylig kapitulerte og overga seg til russerne i Mariupol fikk vi se i all sin gru alle nazisymbolene de hadde tatovert på kroppen. Hovedkvarteret deres utenfor Mariupol var fylt opp med alt fra «Mein Kampf» til ammunisjon  og våpen.

Zelensky og sensur

Don’t say anything negative about Zelensky or you too will be ‘disappeared’.

An independent journalist who criticised President Zelensky has been arrested in Spain at the behest of the Ukrainian government on charges of ‘treason’ and faces extradition.

The Anatoly Shariy YouTuber, who has also condemned Russia’s invasion of Ukraine on his podcast, was detained on an international arrest warrant in a joint operation by Spanish and Ukrainian police, as well as international “partners,” according to the Ukrainian Security Service (SBU).

They claim that Shariy has been acting on behalf of “foreign” forces by infringing Ukraine’s national security via his media commentary on the war and engaging in “incitement of hatred.”

Shariy’s arrest “is more proof that every traitor of Ukraine will sooner or later receive his well-deserved punishment. It is inevitable,” the SBU asserted.

If it had been President Putin snatching critics off the streets of foreign soil to face and uncertain fate, you can be sure that the mainstream media would have reported the fact at every opportunity.

This is by no means the first Zelensky critic have been ‘silenced’. Three TV stations that were openly criticising him and his policies. In February 2021, Zelenskiy signed a decree banning the three television stations who were openly criticising him. At the stroke of a pen Zelensky silenced his critics from speaking out against him, ensuring that only those stations loyal to him remained on air. The Kiev stations targeted were ZIK, NewsOne, and 112 Ukraine who all had their licences revoked and ordered to stay off air for the next five years.

Sier du noe negativt om Zelensky risikerer du å «forsvinne».

En uavhengig journalist som kritiserte president Zelensky er blitt arrestert i Spania på oppdrag fra den ukrainske regjeringen anklaget for «forræderi» og risikerer utlevering.

Anatoly Shariy YouTuber, som også har fordømt Russlands invasjon av Ukraina på podcasten sin, ble arrestert på en internasjonal arrestordre i en felles operasjon av spansk og ukrainsk politi, så vel som internasjonale «partnere», ifølge den ukrainske sikkerhetstjenesten (SBU). ).

De hevder at Shariy har opptrådt på vegne av «utenlandske» styrker ved å krenke Ukrainas nasjonale sikkerhet via hans mediekommentarer om krigen og engasjere seg i «oppfordring til hat».

Shariys arrestasjon «er mer bevis på at enhver forræder i Ukraina før eller siden vil få sin velfortjente straff. Det er uunngåelig,» hevdet SBU.  Det hjelper ikke å ha politisk asyl i Spania.

https://www.visionnews.online/post/zelensky-has-youtuber-arrested-in-spain-for-criticizing-his-government?fbclid=IwAR1nYnOFSwNY2h4RbLWafUsJaZzI5Waeeeyi_ZvmxKengX-aX08AAZ1URu0

«United News»

Dette er på ingen måte den første Zelensky-kritikeren som har blitt bragt til taushet. I februar 2021 signerte Zelenskiy et dekret som forbød  tre TV-stasjonene som åpenlyst kritiserte ham. Med et pennestrøk stilnet Zelensky kritikerne sine fra å uttale seg om ham, og sørget for at bare de stasjonene som var lojale mot ham forble på lufta. Kiev-stasjonene som ble målrettet var ZIK, NewsOne og 112 Ukraine, som alle fikk sine lisenser tilbakekalt og beordret til å holde seg unna luften de neste fem årene.

I tillegg ble 3 kommunistpartier forbudt i 2015. Avisene ble forbudt, ingen kunne stille til valg og alle eiendeler konfiskert.

In an address to his nation delivered Sunday, Ukraine President Volodymyr Zelenskyannounced an order “combining all national TV channels, the program content of which consists mainly of information and/or information-analytical programs, [into] a single information platform of strategic communication” to be called “United News.”

Zelansky har forbudt 11 opposisjonspartier i år, blant annet det nest største partiet i parlamentet. Alle medier, bortsett fra et, er forbudt. Zelensky begrunner det med at man skal snakke med en stemme.

Angivere

Det er angivere der ute. Blant annet Ukrainas ambassadør til Norge. Han har uttalt til Dagbladet at han har angitt en nordmann til PST.

Ukrainas ambassade har varslet PST om X ( fjernet navnet, min anm.) på grunn av hans engasjement for Russland.

Ambassaden bekrefter

Vjatsjeslav Jatsiuk, Ukrainas ambassadør til Norge, bekrefter nå overfor Dagbladet at ambassaden er kjent med aktiviteten til X.

Vi vet også at Kreml støtter personer i utlandet. Mest sannsynlig også i Norge, uten at jeg vil anklage enkeltpersoner.

Varslet PST

Dagbladet får bekreftet at Ukrainas ambassade i slutten av februar kontaktet Politiets sikkerhetstjeneste (PST) om X.

– Hva er din kommentar til det, Jatsiuk?

– Det er opp til norske myndigheter å verifisere hva slags person han er og fra hvilke kilder han får sin inntekt og sin informasjon. Det er ikke opp til meg som ambassadør for et annet land, svarer Ukrainas ambassadør.

Dagbladet har spurt PST om henvendelsen fra Ukrainas ambassade. Seniorrådgiver Martin Bernsen svarer slik:

– Vi kan ikke kommentere disse opplysningene. Vi kan heller ikke gå inn på enkeltpersoner. Men det er klart at det er innenfor PSTs mandat å følge med på personer som kan bli en aktør for ulovlig etterretning mot Norge.

 På generelt grunnlag er ambassadøren svært kritisk til norske politikere, samfunnsdebattanter og andre som jobber for russiske interesser eller fronter prorussiske standpunkter.

Vi ukrainere beskytter ikke bare vår frihet, men også Norges og Europas frihet, sier ambassadøren, som er tydelig på at han ikke snakker til enkeltpersoner når han erklærer det følgende:

– Om det er noen nordmenn der ute som drømmer om å ende opp som Quisling, kan jeg garantere at det aldri vil skje. Vi vil aldri tillate at russiske inntrengere okkuperer Norge.

https://www.dagbladet.no/nyheter/ukraina-varslet-pst-om-nordmann/75989135

Skal jeg fortsette kampen?

Skal jeg gi opp kampen om sannheten? Skal jeg la løgnen vinne? Svaret er enkelt, men da må jeg kjempe mot sensur og for ytringsfriheten samtidig. Men, hvilke våpen har jeg da å bruke?

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.